عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه خلاء سند آمایش سرزمینی در لرستان احساس میشود، گفت: برای تعیین اولویتهای سرمایه گذاری در لرستان نیازمند تدوین این سند آمایش هستیم.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، حقی آبی امروز در میزگرد «نظریه پردازی توسعه لرستان صنعت یا کشاورزی» که توسط سازمان بسیج اساتید استان با حضور صاحبنظران دانشگاهی و مسئولان استانی برگزار شد، تصریح کرد: برای تعیین اولویت های سرمایه گذاری در لرستان نیازمند تدوین سند آمایش سرزمینی هستیم و با این وجود تا زمانی که این سند در استان تدوین نشود، ما همچنان شاهد این خواهیم بود که نمایندگان هرکدام مدعی احداث پتروشیمی، کارخانه خودرو سازی و روغن نباتی در حوزه انتخابیه خود باشند، بی آنکه آمایش سرزمینی صورت گرفته باشد و آنها ظرفیت ها و توانمندی های مناطق خود را شناخته باشند.
وی افزود: چند سال پیش یک مشاور یک سری اطلاعات را که آنها را از دستگاه های اجرایی استان گرفته بود با یک تحلیل ناقص تحویل ما داد که به عنوان سند آمایش رد شد و مورد تایید قرار نگرفت.
معاون عمرانی سابق استانداری لرستان با تاکید بر اینکه صنعت و کشاورزی دو مقوله جدا از هم نیستند و باید با هم مورد توجه قرار بگیرند، گفت: در آمایش سرزمینی ظرفیت ها و پتانسیل های هر منطقه شناسایی می شوند آن وقت می توان تصمیم گرفته که این منطقه مستعد سرمایه گذاری در بخش صنعت، کشاورزی و یا خدمات است.
حقی آبی خاطرنشان کرد: وجود 12درصد از آب های سطحی کشور در لرستان این استان را به یکی از استان های مستعد در توسعه کشاورزی آبی تبدیل کرده است؛ اما با این وجود از بین 800 هزار اراضی زیر کشت استان تنها 200 هزار هکتار آن به صورت آبی کشت می شوند.
وی بر ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی برای فرآوری محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: در بخش صنعت و کشاورزی لرستان باید مهندسی ارزش را مورد توجه قرار دهیم که بهره وری نیز بهترین شکل مهندسی ارزش است.