به گزارش «خبرگزاری دانشجو» کیهان نوشت: حسین باستانی از همکاران حزب مشارکت، جزو بولتن نویسان ریاست جمهوری در دولت اصلاحات بود اما چند سال پیش از کشور گریخت و به استخدام شبکه دولتی انگلیس درآمد! او اخیرا در مصاحبه با بی بی سی اذعان کرده که اصلاح طلبان پس از مشاهده بی اعتنایی نظام به شرط گذاری و نازهای آنها، ادعای «شرکت نمی کنیم» را کنار گذاشته اند. وی با اشاره به اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی گفت: هاشمی رفسنجانی تلویحا گفته اگر نیاز باشد در انتخابات بعدی نامزد می شود. یک زمانی این تصور وجود داشت که کاندیداتوری کسانی مثل هاشمی رفسنجانی را کلا باید کنار گذاشت الان دیگر با آن اطمینان نمی شود آن حرف را زد.
وی اظهار داشت: صحبت های اخیر هاشمی رفسنجانی در این ارتباط اهمیت دارد معترضان به انتخابات سال 88 یک زمانی به نظر می آمد اساسا شرکت در انتخابات را شاید دیگر مفید نبینند یک زمانی این تصور ایجاد شد که آنها فکر می کنند شرایط کشور را به خاطر این که شرایط خیلی خاص و بحرانی است ممکن است که نظام از حضور آنها در انتخابات استقبال کند. نظام واکنشش نسبت به این اعلام آمادگی تلویحی جوری بوده که این فرضیه را هم تقویت کرده که نه زمینه برای حضور آنها وجود ندارد و شاید آنها هم دیگر فایده ای نبینند که در یک چنین شرایطی در انتخابات شرکت کنند.
باستانی افزود: الان ما وارد یک فاز جدیدی شدیم یعنی فازی که با وجود این که نظام هیچ استقبالی از حضور کسانی مثل هاشمی رفسنجانی نمی کند اما ما شاهد چنین اظهارنظرهایی هستیم یا حتی در مورد خاتمی هم به نظر می رسد در میان اصلاح طلبان این گرایش وجود دارد کسانی می خواهند از او دعوت کنند و این خواسته را به صورت رسمی مطرح کنند.
تحلیلگر بی بی سی در اظهارنظری قابل تامل گفت: «واضح است صحبت هایی که هاشمی کرده، دیدگاه کلی اش این است که فضای سیاسی کشور آرام بشود برای این که انتخابات را در فضای خوبی برقرار کرد.» این تحلیل بی بی سی در حالی است که اولا مواضع آقای هاشمی یکی از عوامل التهاب و تشویش اذهان در سال 88 بود و ثانیا بی بی سی اخیرا از قول یکی دیگر از عناصر فراری- اکبر گاف- خواستار حضور تندروهای مدعی اصلاحات در انتخابات برای ایجاد هزینه و دردسر علیه نظام و جلوگیری از برگزاری آرام انتخابات شده بود.
در همین حال سایت گروهک ملی- مذهبی که چند ماه اخیر با انتشار چند مطلب خواستار بهره برداری اپوزیسیون از مواضع هاشمی شده، در تحلیلی نوشت: هاشمی هنوز نمی داند در انتخابات باید چه کند؛ به خصوص که معیار اصلی عملکرد وی نحوه برخورد رهبری با انتخابات است و وی نیز معتقد نیست باید منازعه ای با رهبری داشته باشد.
این پایگاه اینترنتی قبلا با مرور سوابق هاشمی در انقلاب تصریح کرده بود نباید از مؤاخذه و محاکمه(!) این سوابق گذشت اما فعلا باید از ظرفیت وی بهره برداری کرد. برخی عناصر تندرو همسو با محافل ضد انقلاب می گویند هاشمی محبوبیت عمومی ندارد و مناسب نامزدی انتخابات نیست اما در عین حال باید از وی به عنوان کاتالیزور سیاسی در ایجاد برخی فرایندهای سیاسی به نفع اپوزیسیون استفاده کرد.