به گزارش خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس شواری اسلامی که به عنوان سخنران موافق استیضاح شیخالاسلامی وزیر کار و تعاون صحبت میکرد با تبریک دهه فجر گفت: دلیل این استیضاح در اصل، رسیدن به حاکمیت قانون است و یکی از اساسیترین نیازها در جامعه تبعیت از قانون میباشد.
وی با اشاره به مرز حکومت استبدادی و حکومت مردمسالاری خاطرنشان کرد: حکومتی که در آن قانون اجرا میشود حکومت حاکمیت قانون است و اجرای قانون مرزی بین استبداد و مردمسالاری است.
نماینده مردم تهران افزود: حاکمیت قانون یعنی اینکه حتی خود قانونگذار موظف و ملزم به رعایت قوانینی است که آن را تصویب میکند.
مصباحی مقدم با اشاره به اینکه حاکمیت قانون باعث پیشبینی اوضاع میشود گفت: اگر حاکمیت قانون بر کشور حاکم شود ثبات اقتصادی عملی شده و در صورتی که قانون اجرا نشود باعث بیثباتی در کشور میشود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه به موارد منفی عدم حاکمیت قانون پرداخت و افزود: نادیده گرفتن آشکار قانون و بیاعتنای به قوانین مصوب مثل قانون دیوان عدالت اداری که با خون صدها هزار شهید آبیاری شده باعث بی ثباتی در زمینههای اقتصادی میشود.
وی ادامه داد: چگونه میشود از شهروندان انتظار اجرای قانون داشت در حالی که مجری قانون به آن عمل نمیکند و این اعمال ترس از خطر مجازات را کاهش می دهد.
مصباحی مقدم به متهمان دانه درشت اشاره کرد و گفت: امروز نقض قانون به وضوح مشاهده شده به طوری که فعالان اقتصادی با قانونشکنی مقامات غافلگیر شدند و این اقدامات باعث افزایش فعالیتهای سودگرانه خواهد بود.
مصباحی مقدم اجرای قانون را از کلیدیترین موارد و وظایف دولت برشمرد و تصریح کرد: حدود حکومت باثبات در گرو اجرای قوانین است.
وی با اشاره به اینکه مطالبات بانکی به بالاترین حد خود رسیده خاطرنشان کرد: وقت خود دولت مطالبات پیمانکارانش را به عقب میاندازی چطور میتوان انتظار داشت مردم بدهیهای خود را پرداخت کنند، این اعمال پیامی برای جامعه دارد و آن اینکه میتوان مطالبات را عقب انداخت.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه به تحت فشار بودن نمایندگان به خاطر استیضاح اشاره کرد و گفت: نزدیک سه روز است که نمایندگان را تحت فشار قرار داده اند که مبادا به این اسیتضاح رای مثبت دهد در حالی که این کار نمایندگان وظیفه قانونی است.
وی خاطرنشان کرد: پیامکهای فراوانی از اتاق تعاون به نمایندگان رسیده و این نشانه وابستگی این نهاد به ارگانهای دیگر دولت است.
مصباحی مقدم عزل وزیر بهداشت و وزیر اطلاعات و فناوری را بیمورد دانست و گفت: اکنون دو وزارتخانه با سرپرست اداره میشود و کسانی که میگویند استیضاح به مصلحت نیست اشتباه میکنند زیرا که من میگویم کسانی که قانونشکنی را میبینند و سکوت میکنند به مصلحت کار نمی کنند.
مصباحی مقدم در ادامه به نظر رهبر انقلاب در مورد اسیتضاح پرداخت و گفت: حتی اگر کوچکترین اشارهای از طرف ایشان به رئیس مجلس میشد ما حاضر بودیم استیضاح را انجام ندهیم و لذا از نمایندگان تقاضا می کنم که به این استیضاح رای مثبت دهند.