به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، جعفر قادری امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نمازجمعه شیراز گفت: سال گذشته بودجه عمومی 144 هزار میلیارد تومان بود که 118 هزار میلیارد تومان آن محقق شد، اما امسال با توجه به کاهش درآمدهای نفتی بودجه مصوب همان 144 هزار میلیارد است که تنها احتمال محقق شدن 90 هزار میلیارد تومان آن وجود دارد.
وی افزود: سال گذشته 42 میلیارد دلار درآمد صادرات غیرنفتی کشور و 70 میلیارد دلار درآمد صادرات نفتی بوده که امسال درآمدهای ارزی نفتی به نصف رسیده و درآمد غیرنفتی ثابت مانده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان داشت: 42 میلیارد دلار درآمد صادرات نفتی باید به اقتصاد کشور بازگردد که اگر به هر دلیل در جایی خارج از اقتصاد داخل هزینه یا سرمایهگذاری شود، اگر چه اشتغال ایجاد میکند اما منفعت کلان ندارد.
قادری تصریح کرد: سال گذشته 35 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی مصوب کشور بود که 28 هزار میلیارد تومان آن پرداخت شد.
وی گفت: بودجه عمرانی مصوب امسال 40 هزار میلیارد تومان است که 20 درصد آن امکان تحقق دارد.
نماینده مردم شیراز در مجلس با بیان اینکه رشد نقدینگی اکنون به 420 هزار میلیارد تومان رسیده و تورم را به وجود آورده است، گفت: با توجه به کاهش صادرات نفتی از 2 میلیون و 800 هزار بشکه سال قبل به بیش از یکمیلیون بشکه فعلی درآمد گمرکات و شرکتهای دولتی نفتی کاهش یافته است.
وی یادآور شد: اجرای مرحله دوم یارانهها به معنای هشت برابر شدن قیمت حاملهای انرژی بود.
قادری گفت: در صورت اجرای مرحله دوم هدفمندی تورم 30 درصدی فعلی به 60 درصد میرسید و تولیدکنندگان را با مشکلات عدیده مواجه کرده و اشتغال را به شدت کاهش میداد که این فاکتورها نیز باعث منفی شدن تراز پرداختها و از بین رفتن قدرت رقابت واحدهای تولیدی در بازارهای ارزی میشد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس بیان کرد: جمعآوری نقدینگی موجود در کشور از طریق پیشفروش سکه و سوق دادن آن به سمت تولید، ارتقای فضای کسب و کار و جذب سرمایه خارجی و پیشفروش اوراق سلف نفت به صورت ریالی و ارزی از جمله راهکارهایی است که در کمیته مشترک مورد بررسی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه اگر مشکلات مدیریتی حل شود، اثر تحریمها کاهش مییابد، گفت: کسانی که فکر میکنند اگر در حوزه سیاسی از مباحث عقبنشینی کنیم، تحریمها حذف میشود در اشتباه هستند، چرا که اگر ما کوتاه بیاییم آنها بهانه دیگری طرح میکنند.
قادری تصریح کرد: جذب نقدینگی از طریق واگذاری زمین و معادن و ایجاد فرصتهای شغلی دولتی طرح میشد.
وی افزود: در صورت اجرای مرحله دوم هدفمندی تورم 30 درصدی فعلی به 60 درصد میرسید و تولیدکنندگان را با مشکلات عدیده مواجه کرده و اشتغال را به شدت کاهش میداد که این فاکتورها نیز باعث منفی شدن تراز پرداختها و از بین رفتن قدرت رقابت واحدهای تولیدی در بازارهای ارزی میشد.
نماینده مردم شیراز گفت: فارس از نظر سرانه تولید ناخالص ملی در سال 88 رتبه هفدهم را بین استانهای کشور دارد.
قادری بیان کرد: آمار بیکاری تابستان امسال نسبت به تابستان گذشته نشان میدهد که بالاترین رشد بیکاری در کشور متعلق به فارس است.