اردوهای راهیان نور علاوه بر آثار و برکات معنوی که برای دانشجویان دارد، فرصت مناسبی برای شناسایی، جذب و بکارگیری این قشر در حال تحصیل در حوزهها و پایگاههای بسیج است، اما متاسفانه برخی از دانشگاهها نسبت به برگزاری این اردوها کم کاری میکنند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، رهبر معظم انقلاب 16 سال قبل با اعزام نماینده خود به مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس، راهیان نور را آغاز کردند که سال هاست این اردو از دهه فجر تا فروردین، بویژه در زمان تحویل سال برپاست.
حضرت آیت الله خامنه ای در مورد اهمیت راهیان نور می فرمایند: این سنت بسیار ستودنی و حرکت بابرکت که از چند سال پیش در قالب کاروان های راهیان نور به راه افتاده است، باید همچنان ادامه یابد .
برنامه های اعزام دانشجویان به اردوهای راهیان نور به طور معمول از اوایل اسفند هر سال شروع می شود و تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه های مختلف به این اردوها اعزام می شوند؛ امسال نیز تعداد زیادی از دانشجویان دانشگاه های بیرجند داوطلب حضور در سفرهای راهیان نور شده اند.
در این میان انگار آموزشکده دخترانه سپیده کاشانی بیرجند برنامه ای برای اعزام دانشجویان به راهیان ندارد و دانشجویان این دانشکده باید امسال را با حسرت نرفتن به سرزمین نور به پایان برسانند.
ابوالحسن نژاد، رئیس آموزشکده سپیده کاشانی بیرجند در این رابطه گفته است: امسال به دلیل مشکلات مالی دانشگاه، اردوهای راهیان را نخواهیم داشت.
وی با بیان اینکه تا کنون پیگیری های زیادی در خصوص تامین بودجه این اردوها از سوی این آموزشکده صورت گرفته است، تصریح کرده است: در این راستا نامه نگاری هایی با مرکز داشته ایم که به نتیجه ای ختم نشده است.
ابوالحسن نژاد با بیان اینکه سال گذشته دو دستگاه اتوبوس از دانشجویان این آموزشکده به اردوهای راهیان اعزام شدند، خاطرنشان کرده است: اردوی راهیان 90 حدود 6میلیون تومان برای دانشگاه هزینه در بر داشت که سازمان فنی و حرفه ای کشور در راستای تامین این خرج کرد قول مساعد اما از آن زمان تاکنون هیچ وجهی به دانشگاه پرداخت نشده است.
رئیس آموزشکده سپیده کاشانی بیرجند افزوده است: با دیگر دانشگاه های استان مذاکره کرده ایم تا در صورت امکان تعدادی از دانشجویان را از این طریق به مناطق عملیاتی هشت سال دفاع مقدس اعزام کنیم، اما تا کنون به هیچ نتیجه ای نرسیده ایم.
به هر حال اینکه توجیهات مسئولان دانشکده برای عدم برگزاری راهیان نور، ناشی از کمبود بودجه است یا اینکه شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت می باشد، اما در واقعیت دود این کم کاری ها به چشم دانشجویان می رود.
هادی پیرنیا، مسئول امور مالی آموزشکده سپیده کاشانی بیرجند نیز در این رابطه گفته است: به دلیل بالا رفتن هزینه های اردوهای راهیان، مساعد نبودن اوضاع مالی دانشگاه و همچنین وجود نداشتن امکان پرداخت این هزینه برای دانشجویان، مانور عظیم فرهنگی راهیان نور را در این آموزشکده نخواهیم داشت.
وی تصریح کرده است: برگزاری این اردو، برای هر دانشجو حدود 140 هزار تومان هزینه دارد که امکان پرداخت چنین رقمی برای دانشکده و دانشجویان وجود ندارد.
پیرنیا گفته است: سازمان فنی و حرفه ای سال گذشته طی بخشنامه اعلام کرد که هزینه این اردوها را پرداخت خواهد کرد، اما با گذشت نزدیک به یک سال، تا کنون هیچ پولی در این رابطه از سوی سازمان مرکزی به آموزشکده پرداخت نشده است.
مسئول امور مالی آموزشکده سپیده کاشانی بیرجند با بیان اینکه امسال نیز بخشنامه ای مبنی بر اعزام دانشجویان به راهیان نور از سوی مرکز صادر شده است، گفت: به دلیل نداشتن بودجه توان اعزام دانشجو به راهیان را نداریم.