به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار مجید خراسانی در نشست خبری بسیج سازندگی که امروز در مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار شد، گفت: در 9 ماه گذشته دو محور شامل بحث آماده کردن حضور جهادگران جوان و همچنین کمک به آبادانی کشور با اولویت جوانان و همکاری متخصصان و آحاد مردم، در نظر گرفته شده که توفیقات زیادی را به همراه داشته است.
وی ادامه داد: بیش از یک سال محورهایی در خصوص اقتصاد مقاومتی جمع آوری شده که از ابتدای سال 92 این طرح عملیاتی میشود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی اظهار داشت: 3600 گروه جهادی شامل 800 گروه دانشجویی و 1800 گروه از محلات و مساجد به مناطق محروم عزیمت کردهاند که حدود 200 هزار نفر را شامل میشود.
خراسانی گفت: در بحث دانش آموزی، فرهنگ کار و تلاش برای هفتمین سال نهادینه شد و 300 هزار نفراز دانش آموزان، 10 هزار و 600 مدرسه را بازسازی کردند که نقش دختران در این زمینه چشمگیر بود.
وی گفت: کار دیگر سازمان بسیج سازندگی کمک به ساخت 2000 واحد مسکونی در منطقه ارسباران در کمتر از دو ماه است که از حدود 12 هزار واحد دام و طیور در منطقه زلزلهزده، 7000 واحد دامی پیشرفته در کمتر از 45 روز ساخته و تحویل روستاییان شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی در همین زمینه ادامه داد: برای ساخت 7000 واحد دامی، بیش از 2000 متخصص نظارت کردند که این کار از مهاجرت مردم آن منطقه جلوگیری کرده است.
خراسانی تصریح کرد: با احداث 7000 واحد دام و طیور تهدید را به فرصت تبدیل کردیم و شغل و اقتصاد مردم را تثبیت نمودیم، همچنین 4000 نفر جهادگر از 20 استان کشور و از اقوام مختلف شامل دانشجویان، طلاب و اقشار دیگر مردم امر خدمات رسانی را انجام دادند.
وی در خصوص اقتصاد مقاومتی بیان داشت: تحریمهای آمریکا و اسرائیل به حول و قوه الهی به فرصت تبدیل شده است و در سال 92 نیز با مدیریت اقتصاد مردمی و مقاومتی به فرصت عالی تبدیل میشود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: کشور ما از نظر جغرافیایی متنوع و از نظر نیروی انسانی و دانش فنی از شرایط بسیار خوبی برخوردار است؛ به طوری که بر اساس شناسنامههای موجود 500 هزار چاه ثبت شده در کشور وجود دارد که در کنار همه اینها روحیه و فرهنگ جهادی بزرگترین امتیاز ماست.
خراسانی افزود: امروز هیچ کشوری قدرت تهدید کشورمان را ندارد و تنها در حوزه امنیت سلامت و امنیت غذا نیاز داریم که بسیج سازندگی در سال 92 با این رویکرد و با همکاری وزارت جهاد کشاورزی، این امنیت را برای مردم تأمین میکند.
وی گفت: در حوزه اقتصاد مقاومتی، آسیبهایی وجود دارد که عبارتند از اسراف، عدم اجرای کامل چرخه تولید، فاصله دانشگاه تا روستاها و وابستگی برخی از چرخههای تولید به خارج از کشور که البته قدمهای بزرگی در این زمینه برداشته شده است.
رئیس سازمان بسیج سازندگی ادامه داد: کار مطالعاتی با استفاده از 600 نفر از الگوهای موفق و حتی شکستخورده اقتصادی، طی یک سال گذشته انجام گرفته که با همکاری وزارت جهاد و کشاورزی قدمهای خوبی برداشتهایم.
خراسانی افزود: ما باید 200 نوع فعالیت برای تامین امنیت غذایی خود داشته باشیم که در شش عرصه مستقیماً وارد میشویم و در سه تا چهار عرصه نیز غیرمستقیم؛ قصد داریم در حوزه مرغ سنتی و تخم مرغ وارد شده و با توجه به تولید یک میلیارد مرغ به روش صنعتی و در مقابل آن 50 میلیون مرغ سنتی، با ساخت قفسهای بهداشتی در خانههای روستایی و شهری، این 50 میلیون را به یک میلیارد مرغ سنتی در سال 92 برسانیم.
وی در ادامه گفت: در بحث شیلات، اگر 100 میلیون قطعه ماهی تولید شود، ما 10 هزار حوضچه ماهی در کنار چاههای آب ایجاد میکنیم تا معادل 100 هزار تن در سال 92 تولید شود.
رئیس سازمان بسیج سازندگی اظهار داشت: جایگزینی مکمل پروتئینی، توسعه 1000 کارگاه قارچ، توسعه تولید شترمرغ و زنبور عسل و تولید زعفران از موارد اجرایی سال 92 است که در این زمینه 1300 میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده است.
خراسانی در همین زمینه افزود: از این میزان اعتبار 1000 میلیارد تومان توسط دولت تأمین خواهد شد و 300 میلیارد تومان توسط سازمان بسیج سازندگی اختصاص داده میشود که 90 درصد تسهیلات به صورت غیرنقدی به مردم واگذار میشود و به این ترتیب از تصدیگری دولت دوری میشود؛ در این راستا 2000 دستگاه جوجه کشی یک روزه به روستاییان داده خواهد شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی اظهار داشت: سومین هم اندیشی جهادگران نخبه و جهادگر سراسر کشور از امروز به مدت سه روز در منطقه خوزستان با رویکرد اقتصاد مقاومتی برگزار خواهد شد؛ همچنین جشنواره دوسالانه جهادی هجرت 17 اردیبهشت 92 در حوزههای فیلم، عکس، مقاله، خاطره و طنز برگزار میشود.
خراسانی در خصوص همکاری با سایر کشورها گفت: با سفرای 80 کشور جهان در حال رایزنی هستیم تا ظرفیتهای خودمان را در جهت کمک به این کشورها در اختیار آنها قرار دهیم.
رئیس سازمان بسیج سازندگی در پایان خاطرنشان کرد: در نوروز امسال 20 هزار نفر در 20 استان کشور در یک بازه زمانی یک ماهه در مناطق محروم شرکت خواهند کرد و اردوهای سه روزه متخصصان و همچنین اردوهای یک روزه دانش آموزان در نظر گرفته شده است.