به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، حسن قدیری ابیانه در اختتامیه دومین همایش ملی شهر اسلامی اظهار داشت: در شهر اسلامی مدیران و شهروندان نباید متوهم باشند، بلکه برای حفظ منابع کشور می بایست آینده نگری را سرلوحه امور خود قرار دهند.
وی افزود: حصول به نتیجه مطلوب مشروط به عمل تک تک شهروندان به وظیفه خویش است؛ اما افراد نقشی برای خود در مسائل کشور در نظر نمی گیرند.
سفیر سابق ایران در مکزیک ادامه داد: کشور ما نفت خیز است و این یک واقعیت به شمار می رود؛ اما مردم توقع دارند که دولت بر اساس درآمدهای نفتی، هزینه هایی را متقبل شود؛ بنابراین در ابتدا باید پاسخ این سوال روشن شود که درآمد نفت چه مقدار است و به ازای هر ایرانی در ماه چه مقدار نفت صادر می شود.
قدیری ابیانه به صادرات دو میلیون و 300 هزار بشکه ای نفت ایران در روز اشاره کرد و بیان داشت: این مقدار قبل از پیروزی انقلاب اسلامی پنج برابر بوده است؛ بنابراین بودجه کشور باید بر اساس پیش بینی ها تنظیم شود، در سال 91 بودجه بر اساس 840 هزار بشکه در روز تنظیم شده است که بیش از 610 هزار میلیارد ریال درآمد نفتی را شامل می شود و با تقسیم بر 75 میلیون نفر جمعیت ایران، ماهی 67 هزار تومان به ازای هر نفر به عنوان یارانه می توان در نظر گرفت.
وی با تأکید بر اینکه اختصاص عادلانه بودجه عمومی واجب است؛ اما کافی نیست، گفت: برای حل این مشکل باید به سمت تولید ثروت در کشور برویم، طبق مقایسه های انجام شده باید پرداخت های دولت و تلاش ها برای تأمین هزینه ها را مورد توجه قرار داد.
سفیرسابق ایران در مکزیک افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بر همین اساس در سال های اخیر بر بحث تولید ثروت تأکید کرده اند و انتخاب عنوان «کار مضاعف و همت» کار و تلاشی که اسلام از آن به عنوان عزت نام برده در ایران مشاهده نمی شود و ایرانی ها امروز بالاتر از عرب ها و آفریقایی ها مقام اول تنبلی و رفاه طلبی را به خود اختصاص داده اند.
قدیری ابیانه ادامه داد: کلمه «مضاعف» در سال 89 نیز بر همین اساس انجام شد، هرچند آمار نشان داد کار مفید در سال 89 یک ساعت و چهار دقیقه بوده است و در سال جاری به 22 دقیقه کاهش پیدا کرده است، این بدین معنی است که در ایران یک سوم کار مفید انجام می شود و با وجود این مردم توقع دارند رفاه افزایش یافته و تورم کاهش یابد که اگر معصوم هم بیاید نمی تواند این مشکل را حل کند.
وی حصول به نتیجه مطلوب را مشروط به عمل تک تک شهروندان به وظیفه خود دانست و گفت: ما امروز دچار توهم نفتی هستیم و تصورمان از نفت بیش از واقعیت است، این توهم یکی از مشکلات بزرگی است که در ایران وجود دارد که بعضاً باعث ایجاد تفکر ناکارآمدی نظام و از سوی برخی انسان های جاهل به ناکارآمدی اسلام تعبیر شده است و دلیل این امر آن است که افراد نقشی برای خود در مسائل کشور در نظر نمی گیرند و شاید راه حل این مسئله استفاده از ظرفیت جوانان باشد.
سفیرسابق ایران در مکزیک افزود: با تمام این اوصاف باید منتظر اقتصاد ریاضتی باشیم، استفاده درست از منابع برای پیشرفت یک کشور با وجود اینکه ایران از نعمت آفتاب به اندازه کافی برخوردار است؛ اما بهره چندانی از انرژی خورشیدی نمی برد، الزامی است و ایران در شرایط اقتصاد استراحتی بسر می برد؛ این در حالی است که کار و تلاشی که اسلام از آن به عنوان عزت نام برده در ایران مشاهده نمی شود و ایرانی ها امروز بالاتر از عرب ها و آفریقایی ها مقام اول تنبلی و رفاه طلبی را به خود اختصاص داده اند
قدیری ابیانه با بیان اینکه برای مقابله با اقتصاد ریاضتی چاره ای جز حذف یارانه ها نداریم، تصریح کرد: با این شرایط مسکن به سمت کوچک تر شدن خواهد رفت، حمل و نقل عمومی و دورکاری رایج می شود و جا به جایی های شهری افزایش می یابد.
وی به عدم استفاده از انرژی خورشیدی اشاره کرد و گفت: با وجودی که ایران از نعمت آفتاب به اندازه کافی برخوردار است؛ اما بهره چندانی از انرژی خورشیدی نمی برد که پس از حذف یارانه ها میل به استفاده از انرژی خورشیدی نیز بیشتر می شود.