کد خبر:۲۳۱۵۹۳
در برنامه راه سوم مطرح شد؛

قبادی: نشان «شیما» برای محصولات با کیفیت متنوع است/شناسنامه دار کردن لباس به صنعت آن هویت می بخشد

دبیر دومین جشنواره بین المللی مد و لباس گفت: در آبان ماه سال جاری شناسنامه دار شدن لباس به عنوان یک محصول فرهنگی در کشور که تعداد فعالان این عرصه نیز کم نیست انجام شده و این کار به صنعت لباس و مد هویت بخشید.
به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ برنامه راه سوم شب گذشته با حضور حمید قبادی، دبیر دومین جشنواره فجر مد و لباس و مهدی محمودی، کارشناس و مشاور اتحادیه مد و لباس برگزار  شد که در این برنامه به بررسی موضوع «وضعیت مد و لباس و دغدغه های طراحان و تولیدکنندگان لباس» پرداخته شد .
 
دبیر دومین جشنواره بین المللی مد و لباس گفت: سال 85،  قانون ساماندهی مد و لباس به تصویب مجلس رسید که در آن به ابعاد مختلف مد به ویژه در محدوده لباس اشاره شده است.
 
قبادی عصاره قانون ساماندهی را تعریفی جدید از پدیده مد و لباس دانست و افزود: برخی پدیده مد را هنجار و برخی دیگر یک ناهنجاری می خوانند و تا کنون تکلیف این مساله مشخص نبوده که بعد از تصویب این قانون با گذشت زمان و مشارکت سازمان ها و ارگان ها، بنیاد ساماندهی مد و لباس کار خود را به خوبی آغاز کرد .
 
وی با بیان اینکه ابتدای امسال بنیاد ملی مد و لباس با نگاه ویژه ای کار خود را شروع کرده است، بیان کرد: بنیاد ساماندهی مد و لباس از ابتدای سال 85 تا 88 در راستای تبیین و تصریح ابعاد مختلف مد در قالب مسائل علمی و پژوهشی شروع به فعالیت کرد.
 
دبیر دومین جشنواره بین المللی مد و لباس در پاسخ به این سوال که اولین گام موثر در این بنیاد چه زمانی برداشته شده، ادامه داد: در آبان ماه سال جاری شناسنامه دار شدن لباس به عنوان یک محصول فرهنگی در کشور که تعداد فعالان این عرصه نیز کم نیست انجام شده واین کار به صنعت لباس و مد هویت بخشید .
 
قبادی در همین زمینه  گفت:  با راه اندازی نشان «شیما» تنوع در طرح و کیفیت در ابعاد مختلف شناسایی می شود .
 
در ادامه کارشناس و مشاور اتحادیه مد و لباس با بیان اینکه نمایشگاه بین المللی مد و لباس می تواند جایگاه لباس ایرانی را به مردم معرفی کند، تصریح کرد: برگزاری اینگونه نمایشگاه ها فرهنگ ایرانی- اسلامی را به تصویر کشیده و ملاک های یک لباس ملی و اسلامی را معرفی می کند .
 
محمودی اظهار داشت: شاخص های مدون لباس اسلامی باید در قالبی جدید طراحی تا لباس به یک صنعت فرهنگی تبدیل شود .
 
وی یادآور شد: نمایشگاه مد و لباس با تمام قدرت به فعالیت خود در زمینه معرفی لباس با الگوی ایران- اسلامی می پردازد و می توان در این رویداد فرهنگی جایگاه و چرخه مد و لباس را به عموم مردم معرفی کرد .
 
مشاور اتحادیه مد و لباس در پاسخ به این سوال که لباس های عرضه شده در نمایشگاه تا چه میزان با معیارهای بنیاد ساماندهی مد و لباس منطبق است، گفت: لباس های ارائه شده با فرهنگ کشور همخوانی دارد و در محیط های عرضه صنفی، نمایشگاهی و واحدهای اتحادیه بازرسی قیمت، عفاف و حجاب و کسب کار از اهمیت بالایی برخوردار است .
 
لاله افتخاری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی (میهمان تلفنی برنامه) گفت: خلاء قانونی زمانی خود را نشان داد که مجریان و طراحان مد و لباس خود کمبود آن را احساس کردند؛ در مجلس هفتم به دنبال فرمایش مقام معظم رهبری این قانون به تصویب رسید و در حال حاضر هیچ کمبودی احساس نمی شود.
 
وی یادآور شد: در حال حاضر آمادگی آن را داریم که قانون ساماندهی مد و لباس اصلاح و مورد بازبینی قرار گیرد .
 
در ادامه قبادی در پاسخ به این سوال که آیا نظارتی بر واردات لباس وجود دارد یا خیر،  بیان داشت: شناسنامه دار کردن لباس تنها جنبه نظارتی ندارد و این امر موجب شد تا مردم با قدرت انتخاب بالا و افزایش طرح و نمونه های جدید مبتنی بر الگوی اسلامی، لباس خود را انتخاب کنند .
 
وی با اشاره به اینکه برپایی جشنواره ها و نمایشگاه ها تنها یک بهانه است، گفت: اینگونه محافل بستری است تا مجریان اصلی وارد عرصه شوند و حضور لباس های تکراری و تقلیدی کمرنگ شود .
دبیر دومین جشنواره فجر مد و لباس با بیان اینکه نمایشگاه می تواند مانند یک پل ارتباطی میان تولیدکننده و طراح تعامل برقرار کند تا محصولات جدیدی ارائه شود، ادامه داد: به عنوان مثال برای حمایت از طراح لباس، به هر اثر مثبت و مناسب علاوه بر حفظ معنویات آن محصول مبلغ 400هزار تا یک میلیون تومان هدیه تعلق می گیرد.
 
در ادامه محمودی بیان داشت: ساماندهی مد و لباس چرخه طراحی را به چرخه مصرف کننده گره می زند و اکنون زمان بازبینی قانون و چرخه است و باید مکانیسمی برای ورود طراحان ترسیم شود چرا که گاهی تولیدکننده خود یک طراح است.
 
همچنین قبادی با بیان اینکه کشور بر حسب نیاز این قانون را تصویب کرد، گفت: نخستین و بزرگترین حرکتی که در زمینه مد و لباس رخ داد خط شکنی بین مد و لباس در نظام جمهوری اسلامی بود .
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: پذیرفتن طرح توسط تولیدکننده یک اتفاق مثبت است چرا که طراح مفهوم ادبیات الگوی اسلامی – ایرانی را درک و به آن نزدیک شده است.
 
گفتنی است، برنامه گفتگو محور راه سوم که پیگیری مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه های فرهنگی و اجتماعی را بر عهده دارد هرهفته دوشنبه ها ساعت 19 از شبکه دو به صورت زنده پخش می شود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار