به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» سعید حاجناصری در نشست نقد و بررسی فیلم آرگو که عصر امروز در تالار شیخ انصاری دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد گفت: اینکه گفته شود فیلم آرگو با واقعیت تناقض دارد یا خیر سخن درستی نیست زیرا هر کسی که فیلمی را میسازد با گرایش خاصی به سراغ فیلم می رود.
وی ادامه داد: اگر فیلم آرگو در ایران ساخته میشد طبیعتا با گرایش خاصی نیست به آن نگاه میشد و اینکه درمورد واقعیت تاریخی بگویم فلانی نسبت به دیگری واقعیت را بهتر میسازد این سخن درستی نیست.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران با اشاره به نام فیلم آرگو گفت: آرگو در اسطورههای شرقی اسم کشتی است که عده ای برای نجات شهری با نام پشم زرین از دست اژدهای چند سر سوار آن میشوند.
حاج ناصری بیان داشت: مأمور سیا در فیلم آرگو در واقع نقش همان کشتی را بازی میکند و اژدهای چند سر نیز همان انقلاب اسلامی است.
وی افزود: فیلم آرگو به لحاظ ارزشی بسیار نازل است و به عقیده من حتی ارزش دیدن هم ندارد.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران با بیان اینکه فیلم آرگو انسان را به یاد رمان جیمز باند میاندازد اظهار داشت: رمان جیمز باند براساس اصول وقواعد است که در آن تضاد وجود دارد.
حاج ناصری بیان داشت: در فیلم آرگو دیدیم که سیستم بروکراسی به مأمور سیا دستور داده میشود که مأموریت را لغو کند ولی مأمور سیا کار خود را انجام میدهد و این میخواهد نشان میدهد که سازمانهای غربی فردگرا هستند ولی انقلاب اسلامی نظام دستوری است.
وی با اشاره به کتاب پوشش خبری جهان اسلام گفت: در آن کتاب به داستان گروگانگیری پرداخته شده و از انسانهای انقلابی و ارزشی حیوانهای غیرمنطقی به تصویر کشیده شده است.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران گفت: بدترین نوع سیاست، سیاست سلطانی است که محمدرضا شاه چنین سیاستی را در ایران اعمال میکرد و آن فاجعهای بود برای ایران.
حاج ناصری در ادامه افزود: حمایت امریکا از محمدرضا شاه را میتوان به گروگانگر گرفته شدن ملت ایران توسط امریکا بیان کرد و تسخیر سفارت امریکا در واقع واکنش ملت ایران نسبت به این گروگانگیری بود.
وی با بیان اینکه افلاطون برای انسان سه مولفه میل،عقل و غرور را تعریف کرده است گفت: در دوره مدرن انسان تنها به میل و عقل علاقه دارد و غرور در انسانهای مدرن دیده نمیشود.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه تهران با بیان اینکه امریکاییها نمیتوانند انسان ایرانی و تسخیر لانه جاسوسی را تحلیل کنند گفت: عدم توانایی امریکاییها برای تحلیل این مسائل به نداشتن غرور در آنها باز میگردد.
حاج ناصری وی در پایان خاطرنشان کرد: در هر انقلاب خشونت وجود دارد و گاهی این خشونت حق است مانند انقلاب اسلامی که در مقابل نظامی سلطانی ایستادگی کرد.