به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علوی امروز در جمع اصحاب رسانه در سازمان مرکزی آستان قدس رضوی در مشهد، مجموعه آستان قدس را به لحاظ فرهنگی، معنوی، عمرانی و معماری و نیز حضور انبوهی از زائران از سراسر دنیا را قطب معنوی جهان اسلام دانست.
وی افزود: الگوی مدیریت علمی-اسلامی در تمام حوزه های فعالیت آستان قدس نمود پیدا کرده است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در بیان ویژگیهایی که از طرف تولیت آستان قدس از اوایل پیروزی انقلاب تاکنون سیاستگذاری شده است تا بعد از 33 سال، جلوه مدیریت اسلامی ارائه شود، بیان داشت: مدیریت علمی و استفاده از کارشناسان و متخصصان در زمینه هایی نظیر معماری صحن ها، رواق ها و اماکن اطراف حرم باعث شده که امروزه معماری اسلامی در مجموعه حرم الگویی برای دیگر اماکن مذهبی و احیای هنر اسلامی باشد.
علوی با اشاره به اینکه مشکل کشور ما ناشی از نداشتن برنامه و بودجه منظم است، گفت: برنامه و بودجه در آستان قدس بسیار مجهز و منظم است و کارشناسان، بودجه سالانه را براساس برنامه چشم انداز برنامه ریزی میکنند.
وی ثبات، استمرار مدیران، مدیریت و کارشناسی در امور و نیز دوری از شتاب زدگی و کندی کار را از دیگر ویژگی سیاست های آستان قدس دانست.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در خصوص بودجه سال 92 بیان کرد: 75 درصد بودجه آستان قدس صرف فعالیت های خدمات زائر، توسعه صحن ها، رواق ها، فعالیت های فرهنگی و پژوهشی در حرم مطهر میشود و 892 میلیارد تومان از بودجه 92 در راستای خدمات فرهنگی، توسعه و زائر و عمرانی به تصویب رسیده است.
علوی در ادامه تصریح کرد: از طرف دولت بودجهای برای آستان قدس تخصیص داده نمیشود، بلکه درآمد آن از محل موقوفات است؛ به طوریکه ما دو نوع بودجه موقوفاتی و عمومی داریم که حدود 1000 وقف در 25 موضوع مشخص شده و این بودجهها غیر قابل تغییر است.
وی بیان داشت: 62 میلیارد تومان بودجه در حوزه اماکن متبرکه در نظر گرفته شده که نسبت به سال جاری 36 درصد افزایش پیدا کرده است .
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی از اختصاص 930 میلیون تومان برای معطر کردن فضای حرم، یک میلیارد تومان برای خرید دستگاه های زائربر، سه میلیارد و 700 میلیون تومان صرف خدمات فرش، هفت میلیارد و 800 میلیون تومان نظافت حرم و یک میلیارد و 300 میلیون تومان هزینه خرید پلاستیک ازمحل بودجه 92 خبر داد.
علوی افزود: از ابتدای سال جاری 42 هزار برنامه فرهنگی در حرم مطهر برگزار و 23 میلیارد و 500 میلیون تومان صرف تبلیغات شده که در این راستا برای رشد 44 درصدی اقدامات فرهنگی در سال 92 بودجه بیشتری اختصاص داده شده است.
وی با بیان اینکه 60 درصد بودجه آستان قدس عمرانی و 40 درصد دیگر جاری است گفت: بودجه دانشگاه علوم اسلامی رضوی و نیز بنیاد پژوهشهای اسلامی از محل بودجه جاری است که برای دانشگاه علوم اسلامی رضوی با داشتن 1000 دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا سالیانه هشت میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده و هشت میلیارد نیز سالیانه صرف تولید و نشر کتب در بنیاد می شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی از تاسیس مجتمع آموزشی معارف ویژه دانش آموزان در آینده نزدیک خبر داد.
علوی خاطرنشان کرد: در سال آینده سه میلیارد و 200 میلیون تومان به بنیاد فرهنگی رضوی و 40 میلیارد به تربیت بدنی جهت تکمیل استادیوم و سایر خدمات ورزشی یارانه داده میشود.
وی ادامه داد: کتابخانه مرکزی آستان قدس از ابتدای سال جاری چهار میلیون و 600 هزار نفر بازدید کننده داشته است و چهارمیلیون کتاب ، هشت میلیون سند و 86 هزار نسخه خطی در آن نگهداری می شود و در سال 92 بودجه کتابخانه به 39 درصد افزایش یافته است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی افتتاح بیمارستان منتصریه، 18 مجتمع میان راهی در بجستان، مدرن ترین دامپروری در فریمان، پردیس خواهران دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، مقاوم سازی سد گلستان و نیز یک میلیون و 250 هزار کار قرآنی، تعلیم 10 هزار قرآن آموز در مهدالرضا و نیز کسب رتبههای المپیاد علمی در دانشگاه را از جمله اقدامات آستان قدس در سال جاری برشمرد.
علوی افزود: سامان دهی اموال و دیجیتالی کردن اسناد و مکاتبات، راه اندازی GPS برای مشخص کردن حدود املاک و کار نظارتی از این طریق از جمله اقدامات آستان قدس است و همچنین حسابرسی عملیاتی و مشخص کردن ارزش واحد کار در دستور کار است.
وی در خصوص تولیدات کشاورزی آستان قدس افزود: در کشت گندم و جو و در زمینه دامداری و دامپروری اقدامات علمی داشتیم؛ به طوری که روزانه 200 تن تولیدات شیر را داریم که 35 درصد شیر استان از آستان قدس تامین میشود و در زمینه تولید گوشت سالانه 1350 تن گوشت قرمز و 1000 تن مرغ بدون آنتی بیوتیک در سال و 100 هزار تن انواع محصولات کشاورزی داریم تا جایی که تولیدات کشاورزی در سطح هکتار دو برابر تولیدات متوسط کشاورزی در کشور است.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی بیان داشت: اقتصاد مقاومتی را در صرفه جویی و نیز حذف هزینههای غیر ضروری و تشریفات و بهینه سازی در تولید رعایت میکنیم.
علوی در پایان گفت: اطراف حرم مطهر نمایشگاهی از معماری نظام جمهوری اسلامی ایران است؛ بنابراین باید نگاه ملی نسبت به بافت فرسوده اطراف حرم شود؛ ولی متاسفانه توجه عملی نسبت به این امر نشده است.