گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، در سال 1337 در خانواده ای مذهبی، متدین و کشاورز دیده به جهان گشود. دوره ابتدایی را در زادگاهش روستای «طوسکلا » از توابع شهرستان نکاء پشت سر گذاشت و دوره راهنمایی را در مدرسه فردوسی نکاء به اتمام رسانید.
سال سوم دبیرستان بود که محمدحسن با روحانیون مبارز آشنا شد. مدتی گذشت و دیگر میل رفتن به مدرسه را نداشت. ابتدا کمک به معیشت خانواده را بهانهای برای ترک تحصیل عنوان کرد؛ اما بعدا معلوم شد به دلیل همکاری با انقلابیون علیه شاه و از ترس دستگیری به مدرسه نمیرود.
زمان خدمت سربازیاش فرا رسید. رضایت نمیداد به سربازی برود. میگفت: من به طاغوت خدمت نمیکنم؛ اما در نهایت با زور ژاندارمری مجبور شد به خدمت سربازی اعزام شود. او را یک راست به پادگان آموزشی در بیرجند بردند؛ اما هنوز چند روز از اعزامش نگذشته بود که به خانه برگشت و گفت: من که گفته بودم به طاغوت خدمت نمیکنم.
مبارزه با ضد انقلاب
محمد حسن طوسی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در کمیته انقلاب اسلامی شهرستان نکا و با همراهی تعداد از روحانیون سرشناس اقدام به حفاظت از شهر و مردم آن نمود تا اینکه بعد از مدت کوتاهی در مرداد 1358 به سپاه پاسدران انقلاب اسلامی پیوست.
در همین زمان با اوجگیری درگیری ضد انقلاب در گنبد، به شهرستان گنبد اعزام شد. پس از آرامش در این شهر به کردستان رفت . در آن جا با شهید و الامقام جاوید الاثر متوسلیان آشنا شد و در سال 1359 بود که فرمانده عملیات سپاه ساری شد.
همزمان و در زمستان 1360 بعد از پایان یافتن غائله ضد انقلاب در آمل به تیپ 31 عاشورا اعزام می شود. در اطلاعات و عملیات تیپ با دوست یار دیرینه اش شهید حسین اکبری دنگسرکی بارها و بارها برای شناسایی به قلب دشمن می زند.
دوستی صمیمی با شهید حسن باقری
در همین مرحله بود که افق جدیدی در مقابلش باز می شود و او با غلامحسین افشردی معروف به حسن باقری آشنا می شود. آشنایی محمد حسن طوسی و غلامحسین افشردی تنگاتنگ می شود تا حدی که بارها و بارها این دو در جلسات مختلف در کنار هم قرارگرفتند . محمد حسن طوسی بعد از شرکت در عملیات های فتح المبین و بیت المقدس که در فروردین و خرداد سال 1361 انجام شد به مازندران برگشت.
محمد حسن طوسی عملیات والفجر 6 را نیز تجربه کرد. در همین عملیات بود که برادرش محمد ابراهیم طوسی به شهادت رسید. و آن قصه معروف و شنیدنی و به یاد ماندنی که شهید مرشدی وقتی از محمد حسن طوسی خواسته بود که اجازه دهد هر طور شده بدن پاک و مطهر محمد ابراهیم را به عقب بیاورند که محمد حسن طوسی در جواب اش گفته بود: یا همه شهدا و یا هیچکدام. که این موضوع باعث گردید که بدن محمد ابراهیم طوسی بعد از 13 سال کشف و به وطن اش عودت شود.
بعد از عملیات والفجر 6 در عملیاتهای «قدس 1 و 2 » و عملیاتهای ایذایی دیگر شرکت کرد . اوج زحمات محمد حسن طوسی را در «عملیات والفجر 8» میتوان مشاهده کرد.
در عملیات والفجر 8 و ادامه آن برای چندمین بار مجروح شد و حتی به حالت اغما رفت. بعد از این عملیات، «عملیات کربلای1» – آزاد سازی مهران – از محمد حسن طوسی خاطرات خوشی دارد. حضور در «عملیات کربلای 4» و پس از آن «عملیات کربلای 5 » که سختترین نوع عملیات در جنگ هشت ساله عراق علیه ایران لقب گرفت، عملیاتهایی هستند که محمد حسن طوسی به عنوان فرمانده اطلاعات و عملیات لشکر ویژه 25 کربلا به ایفای نقش پرداخت.
در فروردین سال 66 بار دیگر به شلمچه رفت و در حالی که جانشین فرمانده لشکر 25 کربلا بود، با تنی خسته و مجروح در دشت تفتیده شلمچه و 19 فروردینماه 1366 در سن 29 سالگی برای همیشه و بر اثر اصابت ترکشهای گلوله (خمپاره 60 ) عراقی ها میهمان آسمان شد.
شهید طوسی از زبان همسرش
همسر این شهید گرانقدر نیز میگوید: ما در اهواز در پایگاه شهید بهشتی زندگی میکردیم. «محمدحسن» نیز در همین پایگاه مشغول فعالیت بود؛ اما بیشتر اوقات در محل خدمتش میماند. یکبار از او پرسیدم چرا به خانه نمیآید او با مهربانی پاسخ داد، رزمندگان دیگری هم هستند که متأهل میباشند و زن و بچه دارند از نظر وجدانی عذاب میکشم که آنها نمیتوانند هر روز به ملاقات همسر و فزندانشان بروند.
وی ادامه میدهد: رفتارش به گونهای بود که بسیجیها او را پدر میخواندند، حتی محمدحسن لباس آنها را به خانه میآورد و میشست. ایشان غرق در نیکی بود، عشق به پروردگار و خدمت به بندههای حضرتش اوج ارادت او به خالق پاک بود.
شهید طوسی مالک اشتر لشکر 25 کربلا بود
سرلشکر پاسدار رحیم صفوی: سردار شهید طوسی را به لحاظ ارتباط کاری که با هم داشتیم کاملاً میشناسم روحیه شجاعت و شهامت و عشق و ایثار در وجودش متبلور بود. وی دارای استعداد فوقالعاده نظامی و راهگشای بسیاری از مسائل نظامی در لشکر بود از خصوصیات بارز کاری ایشان شناسایی کارشناسانه و فنی و دقیق او در مناطق عملیاتی بود با تمام خستگی که در وجودش بود دست از کار نمیکشید و تمام آرزویش پیروزی بچهها و نابودی دشمن بود سردار طوسی بر اثر رشادتهای بیمانند که از خود در لشکر به جا گذاشت میتوان او را مالک اشتر لشکر 25 کربلا نامید.
سردار محسن رضایی: لشکر پر افتخار 25 کربلا در دامن خود قهرمانان سرافراز فراوانی را تقدیم اسلام و ایران عزیز کرده است و برادر عزیز و بزرگوار شهید طوسی یکی از این فرزندان قهرمان مازندران بود که در بنیانگذاری لشکر 25 کربلا سهم مهمی بر عهده داشت. برادر عزیز و بزرگوار شهید طوسی یکی از این فرزندان قهرمان مازندران است که در بنیانگذاری لشکر 25 کربلا سهم مهمی بر عهده داشت و در مسئولیتهای مهمی همچون اطلاعات و فرماندهی و امور ستادی از خود شایستگیهای فراوانی را به ثبت رساند. شهید طوسی چهره محجوب و خستگی ناپذیر با شجاعت بینظیری که در خود داشت و تمامی این سرمایه بزرگ معنوی را تقدیم اسلام و ملت بزرگ ایران کرد.
وصیتنامه سردار شهید طوسی
در فرازی از وصیتنامه این شهید آمده است: انقلاب اسلامی ما در یک برههای از زمان واقع گردید که به جرأت می توان گفت که تمام اسلام در مقابل تمامی شرک و کفر واقع شده که پیروزی انقلاب باعث احیای اسلام در تمام دنیا و شکست آن باعث شکست اسلام خواهد شد؛ پس باید همه دست به دست هم در صراط مستقیم و پیرو امام (ره) به حرکت ادامه دهیم.