به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از قم، آیت الله مصباح یزدی ظهر امروز طی سخنانی در دیدار جمعی از بانوان جبهه پایداری که در موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) برگزار شد، با بیان اینکه احتمال وحدت اصولگرایان و معرفی دو یا سه نفر از این جریان در انتخابات بسیار ضعیف است، تصریح کرد: امید است همه احساس تکلیف ها و احساس وظیفه ها حقیقی باشد، اما برخی از آنها، انگیزه های درونی است که بر اثر وسوسه شیطان ایجاد می شود.
وی با اشاره به حساسیت انتخابات آتی ریاست جمهوری افزود: در شرایط کنونی، گفت و گوها و تلاش های زیادی میان دلسوزان انقلاب و اصولگرایان در جریان است تا از تفرقه و چند دستگی که موجب به میدان آمدن و قدرت گرفتن رقیب مخالف ارزش ها و یا مشکوک نسبت به ارزش ها می شود، جلوگیری به عمل آید.
رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) بیان داشت: ما باید اول خود را اصلاح کرده و انگیزه های غیرالهی در درون خود را محو و سپس به شاخصه های اصلی کاندیدای اصلح توجه جدی کنیم.
آیت الله مصباح یزدی پایبندی به ارزش های اسلامی، تبعیت از ولایت فقیه و نیز کارآمدی و توانمندی مدیریتی را سه شاخصه و معیار اصلی کاندیدای اصلح برشمرد و ادامه داد: امروز بقای اسلام و رواج ارزش های اسلامی در گرو تبعیت از ولی فقیه است؛ البته باید دید چه کسی به صورت جدی تبعیت دارد، نه اینکه شعاری باشد و تا جایی که با هوس های برخی بسازد، تابع باشند، اما همین که چیزی مخالف آنها بود، قهر کنند.
وی بر مسئله مدیریت صحیح، توانمندی و کارآیی کاندیداهای ریاست جمهوری تاکید کرد و افزود: امروز بسیار لازم است که افراد دارای زیرکی و هوشیاری بالایی باشند تا در دام نقشه های شیطانی دشمن نیفتند و بتوانند مصالح اسلام و مسلمانان را تامین کنند.
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: از دیگر مسائل مهم، برخورداری رئیس جمهوری از تجربه مدیریتی است تا بتواند کشور ما را در مقابل مشکلات جهانی که امروز وجود دارد، به خوبی مدیریت کند.
آیت الله مصباح یزدی خاطرنشان کرد: اینکه کسی از بدو امر از حوزه یا دانشگاه بیرون بیاید و بخواهد زمام امور را در دست بگیرد، خیلی بعید است که بتواند در کارش موفق باشد.
وی افزود: به برکت نهضت حضرت امام (ره)، امروز ما پس از 35 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، مدیران شایسته و با تجربه فراوانی داریم؛ البته لازم نیست که حتماً کاندیدای مورد نظر قبلاً رئیس جمهور باشد، اما به هر حال لازم است که پست های مهم و تجربه مدیریتی داشته باشد.
استاد برجسته حوزه علمیه قم بیان داشت: یکی دیگر از معیارها این است که رئیس جمهور آینده، مشاوران، دوستان و تیم خوبی داشته باشد تا بتواند در امور مهم مملکت داری موفق باشد.
آیت الله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان تفاوت این دوره از انتخابات با انتخابات های گذشته پرداخت و گفت: در دوره های قبل شرایط به گونه ای بود که نوعی فضای دو قطبی در انتخابات ایجاد می شد، به این صورت که یک یا دو نفر نماینده طیف اصولگرا و متدین جامعه بودند و یکی دو نفر هم نماینده کسانی که دلبستگی چندانی به ارزش های اسلامی نداشتند؛ خب طبیعتاً در اینجا در تشخیص وظیفه معطلی وجود نداشت.
وی تصریح کرد: این دوره ظاهراً با دوره های قبل یک فرق عمده دارد و آن هم اینکه عمدتاً رقابت میان اصولگرایان است.
رئیس موسسه امام خمینی (ره) افزود: البته باید توجه داشت که طرف مقابل اصولگرایان نیز فعال است، ولی خطر اصلی از ناحیه پراکندگی و تشتت کاندیداهای اصولگرایان و آرمان گرایان پدید می آید؛ چراکه رقیب اصولگراها پس از قضایای فتنه 88، شرایط مناسبی ندارند و همین که بتوانند کاندیدایی را برای انتخابات معرفی کنند برایشان نشانه پیروزی است.
آیت الله مصباح گفت: با همه این اوصاف باید دانست که شیطان بیکار ننشسته و با وسوسه های خود این احتمال را ایجاد می کند که گروه هایی از این طیف با تهیه و اجرای سناریوهای متعدد حتی در فکر پیروزی باشند.