احمدرضا اعلایی، مسئول گروه جهادی دانشگاه هنر در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، اظهار داشت: پدر این دختر سه ساله به دلیل مشکلات مالی نمیتوانست دخترش را برای مداوا به شهر ببرد از طرفی روستا هم خانه بهداشتی نداشت، پزشک گروه جهادی علیرغم کمبود امکانات وارد عمل شد و وخامت حال دختر بعد از چند روز بهبود یافت.
وی همچنین گفت: نوروز امسال گروه جهادی عمار میهمان شهرستان رستم از توابع فارس بودند که در بخش سرنا مجموعه چهار روستا شامل پهون،خیکنده، گرکوشک و دودک را تحت پوشش خدمات فرهنگی، عمرانی و پزشکی قرار دارند.
مسئول گروه جهادی دانشگاه هنر ساخت مسجد و ارائه خدمات فرهنگی را یکی از فعالیتهای اصلی دانشجویان جهادگر عنوان کرد و افزود: سال گذشته که وارد منطقه شدیم از 30 روستای بخش سرنا تنها روستای دودک مسجد داشت اما با تلاش جهادگران در دو روستای دیگر مسجد ساخته شد.
اعلایی با اشاره به وضعیت نامطلوب روستای گرکوشک در خصوص نداشتن آب و جاده گفت: امسال تصمیم گرفتیم در این روستا مسجدی بسازیم که با کمک اهالی روستا کار ساخت و ساز مسجد که پیکنی آن در سفر قبل انجام شده بود، به اتمام رسید.
وی با اشاره به تمرکز سه ساله گروه جهادی عمار بر منطقه رستم استان فارس گفت: متاسفانه برخی مسئولان استانی آن گونه که باید پیگیر حل مشکلات روستاییان نیستند و همین مسئله بر محرومیت منطقه میافزاید.
مسئول گروه جهادی دانشگاه هنر در خصوص فعالیتهای فرهنگی جهادگران اظهار داشت: در بخش فرهنگی تمرکز اصلی ما بر دو گروه کودک و نوجوان روستایی بود؛ بر این اساس سعی میکردیم با همان عناصر زندگی روستایی فضای شادی برای کودکان ایجاد کنیم.
اعلایی با تاکید بر لزوم شناخت نوجوانان از فرهنگی بومی شهر و روستای خود گفت: براین اساس با اجرای برنامههایی مثل بازیهای محلی، گردش در منطقه، دیدار از ریش سفیدان روستا، معرفی معانی اسامی محلی روستا و دیدار با خانواده شهدای روستا، کودکان و نوجوانان را با فرهنگ اصیل و هویت بومیشان آشنا میکردیم.
وی ساخت کتاب خاطرات روستا را از دیگر فعالیتهای فرهنگی جهادگران دانشگاهی عنوان کرد و افزود: خاطرات کوچهای عشایری روستا، صنایع دستی و نقاشیهای نوجوانان را در کتابهای با عنوان کتاب «کوچ خیکنده» و کتاب «خاطرات خیکنده» جمع آوری کردیم.
مسئول گروه جهادی دانشگاه هنر در خصوص مشکلات پزشکی و بهداشتی این روستاها گفت: متأسفانه بسیاری از روستاهای بخش سرنا خانه بهداشت ندارد و اگر هم داشته باشد پزشک و دارو برای حل مشکلات مردم موجود نیست.
اعلایی در ادامه بیان داشت: بسیاری از اهالی روستاهای منطقه به دلیل نداشتن آب مناسب و عدم رعایت مسائل بهداشتی دچار حساسیتهای پوستی، قارچ و خارش شده بودند.
وی همچنین گفت: بیشتر اقلام دارویی که توسط پزشک گروه تجویز شد نیز در بخش رعایت مسائل بهداشتی متمرکز شده بود از طرفی داروهایی که برای کودکان زیر 2 سال لازم است نیز در اختیار مادران روستایی قرار گرفت.