به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، سید محمد جهان آرا دیروز در نشست خبری با اشاره به غنای منابع طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد، بر ضرورت بسیج همگانی برای حفاظت از این سرمایه ملی تاکید کرد.
وی با اشاره به غنای گیاهان دارویی در استان بیان داشت: بیش از 470 گونه گیاه دارویی در استان شناسایی شد که با توجه به استعداد و طبیعت خاص، کشت گیاهان دارویی را می توان یکی از ظرفیت های بی نظیر سرمایه گذاری در استان دانست.
مدیر کل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: برخی از گیاهان دارویی استان در دنیا کم نظیر هستند که می توان به سه گیاه دارویی کمیاب در دنیا همچون باریجه، آنغوزه و گزانگبین اشاره کرد؛ این گیاهان در کهگیلویه و بویراحمد در محدوده ای به وسعت 53هزار هکتار به وفور یافت می شود.
جهان آرا افزود: این اداره کل با هدف افزایش تولید گیاهان دارویی در سال های اخیر اقدام به کشت بیش از 100 گونه گیاهی کمیاب در مناطق مختلف کرده است.
وی گیاهانی مانند کنگر، بیلهر، ریواس بن سرخ، کارده، تره کوهی باریجه، آنغوزه، آویشن، هوچوبه، مورد، صدر، بابونه، رازیانه، کتان، گل گاوزبان، آلوئه ورا، جاشیر و گل اشک را از جمله گیاهان خوراکی و مرتعی و دارای خواص داروی این استان عنوان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه وبویراحمد به برداشت غیر علمی گیاهان داروی در استان اشاره کرد و گفت: این نوع برداشت غیر اصولی و غیر علمی که به روش سنتی انجام می گیرد، باعث از بین رفتن قسمت های وسیعی از این گیاهان شده است.
جهان آرا تصریح کرد: تدابیر و تصمیماتی اتخاذ شده است که از برداشت غیر علمی و بی رویه گیاهان دارویی و خصوصا گونه های کمیاب آن جلوگیری شود.