آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۵۸۲۵
گزارش «خبرگزاری دانشجو» از ویژه برنامه زادروز قیصرامین پور؛

سیاست همیشه حق ادبیات را خورده / قیصر را به جرم غیرانقلابی بودن از «سروش» اخراج کردند

قیصر را به جرم غیرانقلابی بودن از مجله سروش اخراج کردند،بعد از قیصر کسی آمد که بعدها در روزنامه کیهان قیصر و سید حسین حسینی را...

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ویژه برنامه پنجاه و چهارمین زادروز قیصرامین پور با حضور محمدعلی مودب، اسماعیل امینی، علیرضا قزوه و سعید بیابانکی، نعمتی روز گذشته در فرهنگسرای انقلاب برگزار شد.


در این مراسم کلیپی با عنوان «همزاد عاشقان جهان» به کارگردانی تورج کلانتری پخش شد و سعید بیابانکی، علیرضا قزوه و نعمتی نیز به شعرخوانی پرداختند.

 

قزوه: سیاست در کشور ما، حق شعر و فرهنگ را خورده است


در ابتدای مراسم علیرضا قزوه گفت: همه ما متعلق به خاندان شعر هستیم و از اینکه چنین مراسم‌های برای شعرا برگزار می‌شود خوشحالم.

 

وی ادامه داد: از اولین دیدارم با قیصر امین‌پور سی سال می‌گذرد و او کسی بود که شعرهایم را در مجله سروش نوجوان منتشر می‌کرد.
 
شاعر کشورمان با بیان اینکه شعرخوانی در حوزه هنری نقطه اوجی داشت و آن هم شعرخوانی قیصر امین‌پور بود افزود: همیشه از گرمسار به حوزه هنری می‌آمدم تا شعرهای قیصر امین‌پور و سیدحسن حسینی را بشنوم.

 
قزوه اظهار داشت: خانم صفارزاده گفته بود که وظیفه داریم سیدحسن حسینی را به اندازه قیصر امین‌پور به جامعه معرفی کنیم و اگر سید حسن حسینی از قیصر برتر نباشد کمتر از آن هم نیست.
 
 
قزوه اضافه کرد: قیصر امین‌پور در شعر خط شکن بود و سیدحسن حسینی نیز در نظریه‌پردازی جزو اولین‌های انقلاب اسلامی به شمار می‌آ‌مد. در سال 65 مخملباف و سیدحسن حسینی در حوزه هنری دعوای را به راه انداختند که باعث جدایی بین عده‌ای از شاعران شد.

 
وی ادامه داد: جاذبه قیصر امین‌پور بسیار زیاد بود و برعکس آن سیدحسن حسینی دافعه زیادی داشت؛ حسینی روحیه خروشانی داشت و شاید به همین دلیل بود که زیاد در جامعه شناخته شده نیست.

 

قزوه با بیان اینکه خانم صفار زاده به خاطر تفسیر قرآن در امامزاده صالح دفن شده است گفت:  امروز می‌بینیم که صفارزاده تنها در روز مرگش به یادش می‌افتیم و این ناراحت‌کننده است.
 
 
وی ادامه داد: در ایران همیشه سیاست، نظامی‌گری و اقتصاد حق  ادبیات را خورده است و به همین دلیل است که شعرا در کشورمان به خوبی معرفی نشده‌اند.
 
این شاعر کشورمان با بیان اینکه در کشور عربستان عکس شعرا و نویسندگان بر روی پول‌هایشان چاپ شده است افزود: ما اگر عکس امام را بر روی پول‌هایمان نداشتیم طبعتا عکس سیاستمداران روی پول‌ها چاپ می شد و من فکر می‌کنم اگر عکس کسی بخواهد بر روی پول کشورمانم چاپ شود باید عکس آوینی، قیصر، چمران و شهید مطهری باشد.
 
 
قزوه ادامه داد : در کشورهای دیگر ساختمان‌های را که شعرا تا چند روز در آن جا زندگی کرده‌اند نگهداری می‌کنند در صورتی که در کشور ما چنین اتفاقی نمی‌افتد.
 
 
وی گفت: در کشور ما سیاست حق شعر و فرهنگ را خورده است و امثال آن شناخته نشده‌اند. اگر بالاترین جایزه‌ها را هم به من بدهند باز به شاگردی قیصر،‌سیدحسن حسینی و سلمان هراتی افتخار می‌کنم.
 

وی با بیان اینکه امروزه کسانی خود را به‌عنوان هنرمند معرفی می‌کنند که فقط صورت زیبا دارند گفت: کسی به‌ اندازه سعید افشار هنرمند واقعی نیست اما امروزه بازیگران ما و سایر هنرمندانمان با پول به‌عنوان هنرمند شناخته می‌شوند.
 

قزوه اظهار داشت: قیصر، صفارزاده و سیدحسن حسینی شاعران اصلی کشورمان هستند و حرفهای که آنها در شعرهایشان گفته‌اند در آینده شناخته می‌شود.افراد بسیاری بودند که می‌خواستند قیصر را از انقلاب جدا کنند در حالی که قیصر در اشعارش از امام زمان و امام حسین (ع) سخن گفته است و خدمت مقام معظم رهبری رسیده بود.
 

این شاعر کشورمان با بیان اینکه قیصر متعلق به شعر انقلاب است خاطرنشان کرد: قیصر در مقابل نامهربانی‌ها سکوت کرد ولی در اشعارش می‌بینیم که از امام زمان (عج) و شهدا سخن گفته و نمی‌توان قیصر را از انقلاب جدا دانست.
 

مودب: قیصر در دوران دفاع مقدس تجلی یافت

 

در ادامه محمدعلی مودب گفت: قیصر آدم عجیبی بود و عشق خاصی نسبت به ائمه و معصومین داشت.

 

وی با بیان اینکه سخت است راجع به قیصر امین پور صحبت کنیم، افزود: وی شاعر، منتقد، معلم و روزنامه نگار بود و نقدهای بسیار دقیقی می نوشت.


شاعر «الف های غلط» ادامه داد: شعرهای قیصر در حوزه کودک و نوجوان با سایر شعرهای این حوزه فرق دارد و وی به زبان کودکان آشنایی داشت.

 

مودب اظهار داشت: نقدهای قیصر و امثال آن با سنت، عشق و با غرض اصلاح بیان می کردند به همین دلیل است که حرف هایشان با دیگران متفاوت بوده است.

 

وی اضافه کرد: در آثار قیصر عشق وجود دارد و همین مسئله باعث شده که مخاطبان با آثار وی ارتباط برقرار کنند.

 

شاعر «الف های غلط» با بیان اینکه شعر خوب ممکن است حالت طنزی هم داشت باشد ولی آدم را فکر وا می دارد، افزود: آیینگی در اشعار قیصر وجود داشت و وی سعی کرده که انسان را آیینه خود سازد.

 

مودب با اشاره به آخرین کتاب قیصر امین پور گفت: قیصر در کتاب آخر خود به وضوح از نسبت خود با شهدا و رزمندگان صحبت کرده است.

 

وی با بیان اینکه دوران دفاع مقدس یکی از جدی ترین ساعات تجلی انسان ها و قیصر بوده است، اظهار داشت: قیصر اولین کتابش را با موضوع جنگ آغاز کرد و آخرین کتابش هم در ارتباط با جنگ و شهدا است.

 

شاعر «الف های غلط» افزود: امیدوارم برگزار چنین مراسم هایی ادامه داشته باشد.

 

مودب با بیان اینکه شریعتی در ایران طرفداران بسیاری دارد، اضافه کرد: شریعتی تفکرات اقبال لاهوردی را در ایران آورد و قیصر به واسطه شریعتی با تفکر اقبال آشنا شد و ما در زندگی امروز به قیصر و اقبال نیاز داریم.

 

وی گفت: باید مصرف فرهنگ را در کشور بالا ببریم و بیشتر به کتاب و کتابخوانی توجه داشته باشیم.

 

شاعر «الف های غلط» با بیان اینکه انقلاب ما انقلاب کتاب و کتابخوانی بود، اضافه کرد: امروزه در فروشگاه های فرهنگی مان تنها موسیقی و فیلم ها به فروش می رسد در حالی که باید به مقوله کتاب نیز پرداخته شود.


مودب در پایان خاطر نشان کرد: باید به یکدیگر کتاب هدیه دهیم و این فرهنگ را به کودکان مان نیز آموزش دهیم و که در حال حاضر برای کتاب و کتابخوانی هزینه ای بسیار کمی پرداخت می شود.

 

امینی: قیصر را به جرم غیرانقلابی بودن از سروش اخراج کردند

 

در ادامه اسماعیل امینی گفت:فکر می کنیم وقتی بحث ظلم پیش میاد منظور ظلم اقتصادی یا ... است در حالی که ظلم اصلی به کلمات و واژه ها شده است.

 

وی ادامه داد: معانی کلمات در دستان بشر به طور کلی تغییر کرده به طوری که مفهوم عدالت یک کاغذ به نام سهام عدالت می شود.

  

این پژوهشگر افزود: شاعر کسی است که مفاهیم را به کلمات باز می گرداند و زمانی که اشعار قیصر را می خوانیم به مفهوم آزادی، عشق و آرمان پی می بریم.

 

امینی اضافه کرد: کسانی که طالب دنیا هستند زمانی که به پول و ثروت می رسند گویا به آرمان شهرشان رسیده اند و متوجه نارضایتی های مردم نمی شوند.

 

وی با بیان اینکه قیصر را به جرم غیرانقلابی بودن از مجله سروش اخراج کردند، اظهار داشت: بعد از قیصر کسی آمد که بعدها در روزنامه کیهان قیصر و سیدحسن حسینی را غیرانقلابی معرفی کرد.

 

این پژوهشگر گفت: کسی که در مسئولیت اجرایی قرار دارد می خواهد به عنوان اسطوره مطرح باشد و تصور چنین شخصی از شاعر این است که ایراداتش را پنهان کند و فکر می کند شاعر انقلابی یعنی شاعری مخفی کار در حالی که شاعر واقعی این کار را نمی کند.


امینی افزود: بعد از مرگ قیصر خدمت آقا رفتیم که ایشان گفتند بعد از مرگ سیدحسن حسینی دلمان به قیصر خوش بود که حالا دیگر در بین ما نیست.

 

وی گفت: سیدحسن حسینی کسی بود که رهبری فرمودند بعد از خواندن کتابش سجده شکر به جا آوردم ولی عده ای کوتاه بین هستند.

 

این پژوهشگر با بیان اینکه معیار دیانت طبق گفته های پیامبر و ائمه معیارهای دشواری است، اظهار داشت: انصاف داشتن، قضاوت نکردن و ... جز معیارهای دیانت است نه نوع لباس پوشیدن افراد.

 

امینی در پایان گفت: کار شاعر انقلابی دفاع از مفاهیم بنیادین است و قیصر و سیدحسن حسینی نیز می خواستند مفاهیم بنیادین را زنده کنند.

 

در پایان مراسم نیز کیکی به مناسبت زادروز قیصرامین پور توسط شاعران بریده شد و همچنین گل هایی نیز در فرهنگسرای انقلاب توسط شاعران و مهمانان این مراسم کاشته شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار