به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، مصطفی کواکبیان صبح امروز در نشست خبری در باشگاه خبرنگاران گفت: به هیچ عنوان قصد نداریم تجربه تلخ سال 84 اصلاح طلبان را تکرار کنیم، بنابراین اگر خاتمی نمی آید حتماً باید بقیه نیروها به اجماع لازم برسند؛ در این صورت به سبب برخوردهایی که میان دولت و اصولگرایان وجود دارد شرایط برای اصلاح طلبان مهیا خواهد شد تا یکی از پایه های مرحله دوم انتخابات باشند.
وی افزود: ما برای رساندن اصلاح طلبان به اجماع سه راه حلی پیشنهاد کرده ایم که تشکیل هیئت حکمیت برای تعیین گزینه نهایی، نظرخواهی از 35 حزب اصلاح طلب برای رسیدن به اجماع و راه حل سوم نظرسنجی از جامعه است.
دبیرکل حزب مردمسالاری در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه شنیده شده جهانگیری گزینه نهایی اصلاح طلبان است، گفت: در پرس و جو که داشتیم دفتر آقایان هاشمی و خاتمی این موضوع را تکذیب کردند و منبع خبر خبرگزاری مهر مشخص نیست.
کواکبیان افزود: جمعی کوچک نمی توانند برای کل اصلاح طلبان تصمیم گیری کنند؛ شأن آقای خاتمی نیز بالاتر از آن است که بدون توجه به عقل جمعی تصمیمی بگیرد.
وی گفت: قبلاً هم اعلام کرده ایم که اگر خاتمی بیاید، کنار می رویم؛ این در حالی است که 1500 نفر در کنگره مرا برای شرکت در انتخابات تکلیفاندند، ولی همان جا همه اعلام کردیم که خاتمی بیاید، به نفع وی کنار می رویم.
دبیرکل حزب مردمسالاری در پاسخ به خبرنگار دیگری که پرسیده بود عبارت «جهانگیری گزینه نهایی اصلاح طلبان است» از کجا آمده، گفت: اگر منظور شما از اصلاح طلبان، 18 حزب اصلاح طلب شناسنامه دار است که آنان من را گزینه اختصاصی خویش معرفی کرده اند، نمی پذیریم جمع کوچکی برای ما تصمیم بگیرد، خاتمی نیز تمایلی به حضور ندارد و شرایطی مطرح کرده که محقق نشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: جریانی رسماً نمی خواهد بگوید در انتخابات شرکت نمی کنیم، لذا می گوید یا خاتمی یا هیچ کس، در حالی که چنین شعاری توهین به همه اصلاح طلبان است و از آنها می خواهیم که شفاف صحبت کنند؛ زیرا خاتمی قطعاً نخواهد آمد.
کواکبیان یادآور شد: 4 اردیبهشت چهار سال پیش همه ستادهای ما فعال شده بود و خاتمی پس از حرکت ابتدایی به حمایت از حضور میرحسین موسوی کنار کشید، ولی امروز را که با آن مقطع مقایسه می کنیم هیچ علائمی دیده نمی شود، هر چند که خاتمی گفته من هم قطعاً از فردی حمایت خواهم کرد.
وی گفت: از اول هیچ اعتقادی به تقلب نداشتم، بلکه گفتم تا بخواهید تخلف شده است؛ 24 خرداد 88 اولین اصلاح طلبی بودم که صدا و سیما از من مصاحبه گرفت و لزوم اعتراض قانونمند را در کنار تبری جستن از عناصر برانداز و ضدانقلابی که می خواستند شیشه بشکنند و مغازه آتش بزنند، بیان کردم.
دبیرکل حزب مردمسالاری افزود: اگر ابهامی هم در نتیجه انتخابات وجود داشت باید قانونمند، نه کف خیابان پیگیری می شد؛ عده ای واقعاً قصد برگزاری انتخابات را نداشتند، بلکه اهداف دیگری را پیگیری می کردند.
کواکبیان با توضیح بیشتر افزود: پس از انتخابات وزیر اقتصاد را به مجلس فراخواندیم تا بپرسیم چه ضرورتی داشت سود سهام عدالت تنها دو شب قبل از انتخابات پرداخت شود، آیا نمی توانستند شش ماه قبل یا بعد از انتخابات این کار را انجام دهند، در ایام تبلیغات در یکی از استان ها صف شش هفت هزار نفری مشاهده کردم که ابتدا فکر کردم میتینگ سیاسی است بعد فهمیدم سود سهام عدالت را پرداخت می کنند.
وی ادامه داد: اکنون نیز ابهاماتی وجود دارد که قوه قضائیه باید جدی برخورد کند، می گویند برای تقدیر از سفرهای نوروزی صد هزار نفر آدم را در استادیوم آزادی جمع کردیم، 34 سال به یادمان نبود اکنون فهمیده ایم بهار داریم و باید از خادمانش تقدیر کنیم، عدد حداقل 40 میلیارد تومانی که به عنوان هزینه این مراسم از آن یاد می شود، قطعاً از بیت المال خرج شده، در حالی که می گویند کاندیدایمان را معرفی نکردیم، هیچ شکی در انتخاباتی بودن این مراسم وجود نداشت.
دبیرکل حزب مردمسالاری ادامه داد: هشت سال گذشته، الان سفرهای استانی چه فایدهای دارد، در سفر خوزستان نیز همه نمایندگان مردم جلسه را ترک کردند؛ زیرا همان مصوباتی که قبلاً مطرح شده بود، بیفایده باز تصریح میکردند، برای تخلف کردن که لازم نیست رأی در صندوقها جابهجا شود، چنین اعمالی مصداق بارز تخلف انتخاباتی است.
کواکبیان گفت: علاوه بر قانون اساسی، چشمانداز 1404 و سند پنج ساله که در مجلس هشتم در تصویب آن نقش داشتند و رئیس دولت باید مجری این اسناد بالادستی باشد، 50 برنامه اولویتدار از سوی مجموعه ما برای دولت آینده آماده شده که شامل 12 برنامه اقتصادی، 10 برنامه سیاسی، هشت برنامه فرهنگی، پنج برنامه در حوزه روابط بینالملل، پنج برنامه برای تحول اداری، پنج برنامه اجتماعی و پنج برنامه در حوزه کلان است.
وی افزود: برای راهاندازی تلویزیون خصوصی قصد جدی داریم، قبلاً هم این موضوع مطرح شده بود، اما به اشکالاتی در قانون اساسی برخورد کرد که چنین مغایرتهایی از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام قابل حل شدن است.
دبیرکل حزب مردمسالاری ادامه داد: حتی افغانستان هم دهها تلویزیون خصوصی دارد، چگونه است که به مدیران مطبوعات اعتماد کرده و مجوز میدهد؛ در این مورد به افرادی اعتماد کنند تا نشر افکار و برنامهها اختصاصی نباشد.
کواکبیان تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه کشور با 60 سال سابقه به بهانه اینکه یکی دو نفر سکه گرفته بودند و اینکه دولت میگفت دست خودمان باشد، بهتر اداره می کنیم، از هم پاشید، اتفاقاً از همین مقطع به بعد این سازمان به قلک تبدیل شد و به هر بودجهای که میخواستند ناخنک میزدند و به این ترتیب انضباط مالی از دست رفت.
وی گفت: اصل هفتم قانون اساسی که به شوراهای اسلامی شهر و روستا اختصاص یافته، در دوران خاتمی محقق شد، امیدواریم اصل هشتم قانون اساسی درباره امر به معروف و نهی از منکر نیز در دولت آینده اجرایی شود؛ البته امر به معروف تنها به معنای گشت ارشاد و تذکر به آستین کوتاه جوانها نیست، بلکه باید ضعیفترین فرد این جامعه بتواند از عالیترین مسئول نقد و مطالبه داشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: زمانی که خانمها را به ورزشگاه دعوت میکردند، قرآن را دفزنان تحویل مجری میدادند و تا آخر مجلس رقص ترکیه در جلسه باقی میماندند، ما متذکر شدیم چنین حرکتهایی با اساس ارزشهای دینی ما در تضاد است، ولی دوستان اصولگرا بشدت پرخاش کردند که میخواهید فتنه جدیدی را رقم بزنید، همانها اکنون میبینند که کار دولت و وضعیت آن به کجا رسیده است.
کواکبیان تصریح کرد: نه احمدی نژاد عوض شده نه تیمش تغییری کرده و نه طرز فکر وی تفاوتی پیدا کرده است، هر چند که اصولگرایان تازه پس از 11 روز دورکاری وی به خود آمدهاند، آن روز وظیفه میدانستیم تذکر بدهیم، الان هم اگر این مشکلات را قبول دارند چند ماه قبل پیشنهاد دادهایم که جبهه ضدپوپولیسم تشکیل شود.
وی تصریح کرد: ما اصلاحطلبان آمادهایم با همکاری اصولگرایان جلوی عوامفریبی را بگیریم، صحبتهای احمدینژاد در خوزستان که میگفت پرده را بالا بکشم شما نمیتوانید بمانید، نشان میدهد اگر چیزی داشت میگفت، لیست 300 نفره مفسدان اقتصادی هشت سال است که همچنان در جیب کوچک رئیس جمهور گیر کرده است و درنمیآید.
دبیرکل حزب مردمسالاری گفت: اگر چیزی دارد و نمیگوید که خیانت به مردم کرده است و حق ندارد اسناد خود را در اختیار قوه قضائیه قرار ندهد، اما بلوُف میزنند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب بیان کرد: اگر اصولگرایان قصد دارند، از مسامحه دست بردارند و میخواهند مدیریت اجرایی کشور تغییر کند، نباید دست دولت را باز بگذارند تا از الان تا انتخابات هر کاری خواست بکند.
کواکبیان تصریح کرد: اگر قرار بر پرونده بالا بردن شود، پروندههای زیادی از دولتمردان وجود دارد؛ ما طرفدار اخلاق انتخاباتی هستیم، از این رو شعار خویش را هم «دولت اخلاق» انتخاب کردهایم.
وی تصریح کرد: ما مخاطب تهدیدهایی که از سوی احمدینژاد مطرح میشود، نیستیم، ولی آنانی که مخاطبند واکنش جدی نشان دهند و در این 30 روزی که تا تأیید کاندیداها زمان باقی مانده، جلوی عوامفریبیها را بگیرند.
دبیرکل حزب مردمسالاری با اشاره به ضرر سنگینی که به سبب برگزاری همایش 100 هزار نفری حامیان دولت به چمن ورزشگاه آزادی وارد شد، گفت: بارها پیش آمده که در استانهای مختلف مسجدی را برای برگزاری جلسه انتخاب کردهایم و پول هم دادهایم، بعد گفتهاند که از جایی زنگ زدهاند و گفتهاند که نباید کار سیاسی کنید، ما از سالن مسجد هم حق استفاده نداریم، دولت ورزشگاه آزادی را به این صورت به کارگیری کرده است.
کواکبیان در خصوص وضعیت رأیآوری خویش گفت: بر مبنای نظرسنجی که حزب مردم سالاری در بین اصلاحطلبان استانهای مختلف کشور انجام داده، بنده بعد از خاتمی بیشترین رأی را دارم، البته شاید بگویند این نظرسنجی را خود بچههای شما انجام دادند که ما درخواست میکنیم بچههای بیطرف وارد شوند.
وی در پاسخ به سوالی درباره مفهوم واژه اصلاحطلب بدلی گفت: این واژه ساخته و پرداخته برخی جریانهاست، من یکی از پایهگذاران شورای هماهنگی اصلاحات در سال 77 هستم و آن زمان ما بحث بدلی و غیربدلی نداشتیم؛ معتقدیم اصلاحطلبی باید در چارچوب نظام و معیار مشخص باشد، اگر تندحرفزدن معیار اصلاح طلبی شد، بسیاری از خارجنشینها هم اصلاح طلب محسوب خواهند شد، اصلاح طلبی با خط امام، منافع ملی و قانون اساسی معنی پیدا میکند، در حالی که برخی میخواهند اصلاحطلبی را براندازی معنا کنند.
دبیرکل حزب مردمسالاری در پاسخ به خبرنگاری که درخواست کرده بود تحرکات انتخاباتی دولت را در روزهای آینده پیشبینی کند، گفت: احمدی نژاد ثابت کرده که کارهایش هیچ حساب و کتابی ندارد و پیشبینی ناپذیر است، ولی دولت قطعاً نامزدی دارد و روی آن سرمایهگذاری میکند؛ آنها یا همان فرد مورد بحث را غالب میکنند یا فرد دیگری را معرفی خواهند کرد.
کواکبیان گفت: گویا مقام چنان حلاوتی دارد که به این راحتیها حاضر نیستند از آن دست بردارند، اگر هدف خدمت باشد از هر اقدام غیرشرعی و نامطلوبی برای حفظ قدرت استفاده نمیشود، ولی دولت دارد به آب و آتش میزند تا به هر صورت این میز را در چنگ خود حفظ کند.
این فعال سیاسی تصریح کرد: اگر شرایط منطقی باشد گزینه مطرح شده از سوی دولت هیچ اقبالی نخواهد داشت؛ زیرا وضعیت اقتصادی مردم به قدری نابسامان شده که دلخوشی از دولت ندارند، باز هم قرار است برخی اقلام گران شود و تمام اینها از چشم دولت دیده میشود، اما آنها با برخی اقدامات عوامفریبانه فضا را عوض خواهند کرد.