آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۸۹۳۶
معاون سازندگی بسیج دانشجویی خبر داد:

هم افزایی تمام گروه‌های جهادی برای حل مسائل اساسی مناطق محروم

معاون سازندگی بسیج دانشجویی با اشاره به رویکرد جدید مسئله‌محوری در میان جهادگران گفت: می خواهیم از ظرفیت گروه‌های جهادی برای حل مشکلات اساسی مناطق محروم استفاده کنیم.

سیدمحمدرضا حسینی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»؛ اظهار داشت: گروه‌های جهادی تاکنون برنامه‌های مفیدی را در مناطق محروم به اجراء گذاشته‌اند که همه به صورت نقطه‌ای بوده است؛ در رویکرد جدیدمان می خواهیم این گروه‌ها هم‌جهت با یکدیگر حرکت کنند تا به جای حرکت‌های نقطه‌ای یک بردار تشکیل دهند.


 معاون سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی به کارگیری اصول تشخیص و حل مسئله را یکی از مهمترین رویکردهای جهادگران دانست و افزود: در این رویکرد تمام گروه‌های جهادی با هم هم‌جهت و هم‌افزا می‌شوند تا مشکل اساسی یک منطقه را حل کنند؛ به طور مثال اگر در یکی از مناطق محروم کشورمان تب برفکی شایع است تمام گروه‌های جهادی در یک بازده زمانی مشخص دست به دست هم می دهند و با واکسینه کردن تمام دام‌های منطقه و بقیه کارهای لازم آن مشکل را به طور کامل ریشه‌کن می‌کنند.


 وی افزود: گاهی اوقات سیستم آبیاری یک شهرستان و یا یک منطقه روستایی به طور کامل دارای اشکال است و از طرفی یک گروه جهادی هم نمی تواند به تنهایی آن مشکل را حل کند باز هم در اینجا تمام گروه‌ها و دانشجویان دارای تخصص دست به دست هم می‌دهند تا مسئله را حل‌کنند.


 حسینی همچنین گفت: دانشجویان جهادگر امسال با تشخیص مسائل اساسی که توان حل آن را دارند راهکارهای حل آن مسئله را ارزیابی می‌کنند و سپس با همفکری هم راه مناسبی را برای حل مسئله انتخاب می‌کنند؛ در نهایت با اجرای برنامه و سپس ارزیابی نتیجه کار و بررسی بازخوردها به کار خود پایان می‌دهند.


 معاون سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی شناسایی معضلات اساسی مناطق محروم را گام اصلی در حرکت رو به جلو دانشجویان جهادگر عنوان کرد و افزود: گاهی اوقات حل برخی مسائل در توان دانشجویان نیست و یا اینکه نیاز به یک کار ملی و بزرگ دارد، گاهی هم ممکن است گروه‌های جهادی توان مالی لازم را برای اجرای برخی پروژه‌های بزرگ را نداشته باشند بنابراین جهادگران تنها به مسائلی که توانایی حل آن را دارند، ورود پیدا می‌کنند.

 

(یک دانشگاه؛ یک منطقه محروم)

 

 وی با اشاره به رویکردهای قبلی گروه‌های جهادی اظهار داشت: در سال‌های گذشته دانشجویان با توجه به رویکرد هر دانشگاه معین یک منطقه محروم پیش رفتند و به این ترتیب دانشجویان جهادگر یک دانشگاه در بازه زمانی طولانی‌مدتی می‌توانستند مشکلات منطقه محروم  معین خود را حل‌کنند.


حسینی افزود: با توجه به اینکه برگزاری اردوهای جهادی در یک دوره چهارده روز چندان نمی‌تواند مفید و کارگشا باشد، این رویکرد را اتخاذ کردیم تا دانشجویان در طول چند سال با نگاهی علمی و پژوهش محورانه به مناطق محروم معین خود توجه کنند.


 معاون سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی همچنین گفت: با توجه به اتخاذ رویکردهای جدید، رویکرد هر دانشگاه معین یک منطقه محروم سال‌هاست که در میان جهادگران دانشجو اجراء می‌شود.


 (95درصد اردوهای جهادی به صورت بومی برگزار می‌شود)

 

وی بومی‌سازی اردوهای جهادی را از دیگر رویکردهای معاونت سازندگی عنوان و تصریح کرد: در این راستا از دانشجویان بومی همان منطقه و استان برای حل مشکلات مناطق محروم آن استان استفاده می‌کنیم.


 معاون سازندگی بسیج دانشجویی در ادامه اظهار داشت: هر دانشجویی جهادگر بوم خود و فرهنگ مردم آنجا را بهتر می‌شناسد و بهتر می‌تواند مشکلات مردم را شناسایی و برای حل آنها اقدام کند.


 حسینی همچنین گفت: با برگزاری اردوهای جهادی به صورت بومی هم هزینه‌هایمان کمتر می‌شود و هم کارها به صورت عمقی‌تر و علمی‌تر پیش می‌رود.


 وی با اشاره به برگزاری 95 درصد اردوهای جهادی به صورت بومی اظهار داشت: بعضی استان‌ها مثل تهران و اصفهان که از ظرفیت بیشتری برخوردار هستند اردوهای جهادی را به صورت گسترده‌تر برگزار می‌کنند و مناطق محروم خارج از استان خود را پوشش می‌دهند.


 (حرکت به سوی کیفی‌سازی برنامه‌های جهادی)

 

معاون سازندگی بسیج دانشجویی با اشاره به فعالیت دانشجویان جهادگر در تمام دانشگاه‌های کشور گفت: با توجه به اینکه از لحاظ کمی پیشرفت خوبی در برگزاری اردوهای جهادی داشته‌ایم، در سال‌های گذشته کیفی‌سازی و عمق بخشی به حرکت‌های جهادی را مدنظر قرار داده‌ایم.


 حسینی در ادامه بیان داشت: تمام رویکردهای ما از جمله هر دانشگاه معین یک منطقه محروم، بومی‌سازی و عمق بخشی در هر سال اجراء می‌شود و امسال نیز رویکرد مسئله محوری را به عنوان رویکرد جدیدمان مورد بررسی قرار داده‌ایم.


 معاون سازندگی و کارآمدسازی بسیج دانشجویی در پایان خاطرنشان کرد: در این رویکرد مشکل اساسی یک منطقه محروم شناسایی می‌شود و از ظرفیت تمام گروه‌های جهادی برای حل کامل آن مشکل استفاده خواهیم کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار