به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، هفتمین همایش ملی، نخستین همایش بین المللی و دومین نمایشگاه تخصصی تجارت و اقتصاد الکترونیکی امروز در سالن همایش های برج میلاد برگزار شد.
محمد صادق مفتح معاون وزیر صنعت در این همایش با اعلام اینکه تجارت الکترونیک در دولت نهم و دهم از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده گفت: اگر نتوانیم در مدت 10 سال آینده حد قابل قبولی از تجارت الکترونیک را عملی کنیم نمی توانیم در بازارهای داخلی و بین المللی حضور قابل قبول و موثری داشته باشیم و با مشکل روبرو خواهیم شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون تجارت الکترونیک به عنوان یک اصل پذیرفته شده است گفت: باید سند موجود را به یک سند قانونی و رسمی تبدیل کنیم تا نقشه راه تجارت الکترونیک کشور شود.
مفتح گفت: توجه به زیرساخت های تجرایت الکترونیک یکی از اصول است به همین دلیل ما در همایش ششم که سال گذشته برگزار شد مشکلات، زیرساخت ها و چالش ها را مورد بررسی قرار دادیم که نتایج درخشانی در پی داشت.
معاون وزیرصنعت، معدن وتجارت با اشاره به این که پس ازبرگزاری ششمین همایش اقدامات خوبی در زمینه تدوین سند اجرایی برای رفع موانع زیر ساختی و توسعه تجارت الکترونیک شکل گرفت ، تصریح کرد: این تلاشها به نقشه راهی منجر شد که در سومین روز همایش امسال رونمایی خواهدشد و دستورالعمل سازمانها و ارگانهای مرتبط را در این بین مشخص خواهد کرد.
معاون وزیرصنعت معدن وتجارت توجه به شاخصها را از مهمترین محورهایی ذکر کرد که در همایش هفتم مورد اشاره قرار خواهد گرفت و گفت: توجه به شاخصها ما را در این راه بیشتر از گذشته هدایت خواهد کرد ، چرا که اگر بخواهیم اندازهگیری توسعه را مورد آسیب شناسی قراردهیم نیازمند استفاده از شاخصها هستیم تا میزان رشد توسعه اقتصاد و تجارت الکترونیک را در کشور مورد ارزیابی قراردهیم.
یک دلارسرمایه گذرای در حوزه فناوری 8 دلار صرفه جویی در پی دارد
همچنین در این همایش محمد حسن نامی وزیر ارتباطات و فناوری گفت: در بیشتر کشورهای جهان درآمدهای حوزه ، ای سی تی صرف تکمیل زیر ساخت های مورد نیاز توسعه تجارت الکترونیکی می شود.
وی با بیان اینکه هزینه هر یک دلار در این حوزه سه دلار در انرژی صرفه جویی دارد، گفت: این میزان در زمینه محیط زیست 2.1 دلار و در سایر سرمایه گذاری ها 4.3 دلار صرفه جویی دارد.
نامی اظهارداشت: در مجموع هر گونه سرمایه گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و زیرساخت های مورد نیاز آن به ازای هر دلار، 7.6 دلار صرفه جویی خواهد داشت.
همچنین مدیرعامل شرکت پست در این همایش بر انجام امور زیربنایی در زمینه های فناوری اطلاعات تاکید کرد و گفت: از سال 86 تا کنون شرکت پست با 30 شرکت تجاری برای توسعه تجارت قرارداد خرید و فروش الکترونیکی منعقد کرده است.
محمد حسن کرباسیان افزود: شرکت پست به تقویت زیر ساخت های خدمات الکترونیکی تاکید دارد به طوری که هم اکنون تنوع بخشی به ارایه خدمات پستی در این شرکت بیش از پیش مورد توجه جدی قرار گرفته است.
وی یادآورشد: ارتقا سرویس های خرید و فروش الکترونیکی نظام جامعی را به وجود خواهد آورد که از قاچاق ارز و کالا در کشور جلوگیری خواهد کرد، ضمن اینکه کنترل و نظارت بر امور بنگاه های اقتصادی را در کشور تسهیل خواهد کرد.
یادآور می شود: همزمان با برگزاری هفتمین همایش ملی و نخستین همایش بین المللی تجارت اقتصاد الکترونیک که سه روز ادامه خواهد داشت، علاوه بر رونمایی از طرحهای ملی که شامل 10 طرح ، مدال تجارت و اقتصاد الکترونیک به پیشگامان تجارت الکترونیکی اهدا خواهدشد.