سخنگوی سابق وزارت خارجه معتقد است افرادی که در دایره نظام هستند نباید به رقابت در جهت حذف همدیگر گام بردارند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» رامین مهمانپرست سخنگوی سابق وزارت امور خارجه از خبرگزاری دانشجو بازدید کرد و در نشست صمیمی پاسخگوی سوالات خبرنگاران شد.
متنی که اکنون پیش رویتان قرار دارد مصاحبه تفصیلی خبرگزاری دانشجو با رامین مهمانپرست قبل از انصراف از کاندیداتوری انتخابات ریاست جمهوری است.
خبرگزاری دانشجو: چه عواملی باعث شد از حوزه دیپلماسی وارد عرصه انتخابات شوید و چه چیزی باعث شد در این زمینه احساس تکلیف کنید.
رامین مهمانپرست: در درجه اول باید به اهمیت انتخابات اشاره کنم چرا که انتخابات پیش رو یک انتخابات عادی نیست، چرا که کشورمان در شرایط حساس بینالمللی قرار دارد.
همانطور که رهبر معظم انقلاب به آن اشاره کردند کشورمان اکنون در یک پیچ تاریخی بزرگ قرار دارد، به این معنا که اتفاقات بزرگی در حال رخ دادن است که تغییر ساختار قدرت را شاهد خواهیم بود و از جمله آن میتوان به بحرانهای اقتصادی و سیاسی که در کشورهای خاورمیانه و جهان رخ میدهد اشاره کرد و از سوی کاهش مشروعیت نظام استکبار و رژیم صهیونیستی آنان را به ترس از آیندهای که در خاورمیانه دارند هراسان واداشته است.
بنابراین نهایت همت و تلاش خود را انجام میدهم تا اندیشه انقلاب اسلامی و مقاومت را از بین ببرند و در این راستا از اعمال تحریمها و قرار دادن کشور در انزوای سیاسی، جنگ تبلیغاتی در زمینههای مختلف، ترور دانشمندان هستهای کوتاهی نمیکند. بنابراین انتخابات پیش رو برای آنان نقطه امیدی است تا بتواند با ایجاد اختلاف و معارضه با نظام به اهداف خود برسند، کما اینکه در فتنه 88 نقطه امیدی پیدا کردند که شاید بتواند به اهداف خود برسند.
حضور حماسی مردم در انتخابات 92 گام اول تحقق حماسه سیاسی اقتصادی است
بنابراین اگر قرار باشد از پیچ تاریخی عبور کنیم و از با سرعت بیشتری به نقطه هدف خود برسیم نیاز به حضور حماسه مردم در سال 92 داریم که گام اول آن در انتخابات 92 است و نیازمند مشارکت پرشور مردم به معنای حمایت قاطع مردم از آرمانهای نظام، ملت و دستاوردهای انقلاب اسلامی است چرا اگر انتخابات جدی گرفته نشود و آمار شرکت کننده در انتخابات نشان از حماسه نداشته باشد، باید بدانیم که فشار افزایش پیدا خواهد کرد و سیگنال اشتباه به دشمنان داده میشود و آنان به این نتیجه میرسند که فشارها نتیجه داده است.
پس باید به افزایش فشارها بیفزایند پس همه ما تکلیف داریم از همه ظرفیتهای کشور برای مشارکت انتخابات پرشور استفاده کنیم.
نکتهای که باید به آن توجه کنیم آن است که کشور ایران حداقل 45 میلیون جمعیتی زیر 35 سال دارد در حالی که در اوایل انقلاب کل جمعیت کشور 35 میلیون بود بنابراین اگر واجدین شرایط رأیگیری به طور حدودی 46 میلیون در نظر بگیریم حداقل بیش از 30 میلیون از این جمعیت جوان هستند و سنی معادل 15 تا 35 را دارند که با نسل قبل خود بسیار متفاوت است.
بنابراین اگر قرار است حماسهای در کشور شکل بگیرد این 30 میلیون در آن شرکت کنند اگر کشور ما را مورد هجمه قرار میدهند باید بر روی این 30 میلیون کار کنند اگر بخواهیم کشور را به نقطه اوج شکوفایی و تولید برسانیم باید از همت این جوانان استفاده کنیم و اگر به آنان بیتوجهی کنیم شاهد ایجاد مفسده و معضلاتی در کشور هستیم که خواهیم بود که توجه ویژه به این نسل را الزامی میکند آنچه موجب شد من احساس تکلیف کنم آن است.
من معتقدم کسی که در این عرصه سیاسی حضور مییابد باید از ارتباط خوبی با نسل جوان برخوردار باشد و بتواند به نیازهای آنان توجه کند چرا که تحقق حماسه سیاسی اقتصادی نیاز به مشارکت جمعی جوانان در این عرصه سیاسی دارد.
خبرگزاری دانشجو: تعدد کاندیداها در عرصه انتخابات را چگونه ارزیابی میکنید؟
رامین مهمانپرست: در قانون انتخابات هنوز شرایط مشخصی برای اعلام حضور کاندیداها مشخص نشده است و این دایره ثبت نام را گسترده میکند که مجلس شورای نگهبان تلاش کرد تا شرایطی را برای افرادی که تصمیم به حضور در این عرصه میگیرند فراهم کند، اما تا حدودی موفق نشد.
امیدواریم که شرایطی در کشور تبیین شود که در گام اول نیز افراد شاخص و کارآمد برای ثبت نام اقدام کنند، همانطور که رهبر معظم انقلاب در حضور سلایق مختلف در انتخابات تأکید کردند باید تلاش شود شور و نشاط در شور در کشور ایجاد شود در حالی که راهکارهای قانونی نیز برای حضور افراد در این عرصه مشخص شود که شورای نگهبان تصمیمگیرنده احراز صلاحیت این افراد است و همه باید تابع شورای نگهبان باشند.
خبرگزاری دانشجو: سابقه اجرایی شما برای حضور در این عرصه سیاسی به چه صورت است؟
مهمانپرست :من در سال 55 در سن 16 سالگی در رشته علوم ریاضی و کاربردی که اکنون به مهندسی نرمافزار تغییر اسم داده است در دانشگاه شریف مشغول شدم که بعد از انقلاب فرهنگی به همراه دوستان فوق لیسانس در این رشته در مقطع لیسانس از دانشگاه شریف فارغالتحصیل شدم در حالی که 163 واحد را گذراندم و بعد از آن درگیر انقلاب شدیم که اولین دورههای آموزش نظامی که بچههای گارد جاویدان در سال 58 از دانشجویان شریف بودم که حتی قرار بود این افراد گروههای اولیه 22 نفره سپاه را تشکیل دهند که برخی از همدورهای های ما رفتند و شهید شدند و من نیز تصمیم داشتم که به آنان ملحق شوم اما از آموزش و پرورش با من تمام گرفتند و وضعیت این حوزه را نامساعد خواندند که من وارد عرصه شدم.
در آن زمان شرایط آموزش و پرورش خوب نبود و من به همراه چند تن از دوستان در دانشگاه شریف در مدرسهای وارد مدرسهای در شهرآرا شدیم که 150 معلم داشت و دانشآموزان این مدرسه از شرایط خاصی برخوردار بودند به طوری که در اولین روزی که وارد کلاس شدم به من گفتند که در بهمن ماه شما پنجمین معلمی هستید که این دانشآموزان قرار است تدریس کنید و آنان معلمان پیشین را از این کلاس بیرون کردند که در اولین کلاسی که من وارد شدم یکی از دوستانم با کاپشن من که روی نیمکت بود میز و نیمکت خود را پاک کرد به صورتی که تلاش داشتند من را نیز بیرون کنند.
به انان گفتم که اگر با کاپشن من تمام میز و نیمکت را هم پاک کنید، باید باهم درس بخوانیم بنابراین دیدند که نمیتوانند مثل قبل رفتار کنند که شرایط به این نحو ادامه داشت تا آنکه امتحانات نهایی برگزار شد و ما توانستیم در این زمینه به موفقیت برسیم.
مدرسه تزکیه را خودمان تاسیس کردیم این مدرسه تمام زندگی ما شد و اکنون دخترانه آن در منطقه سعادت آباد فعالیت میکند که همسران افرادی که در آن زمان ما به آنان تدریس میکردیم، اکنون در آن مدرسه فعالیت میکنند.
ما با این که مدرسه ورجاوند در منطقه توحید را تحویل گرفتیم ، آن را پسرانه کردیم و در زمانی که در حال تمیز کردن مدرسه بودیم جنگ شروع شد و دانش آموز پسر کم داشتیم که برای این امر به مدرسهها مختلف مراجعه میکردیم و آنان نیز از بین شاگردان خود گلچین میکردند و از این فرصت استفاده میکردند و هر دانش آموزی که سابقه ناجور داشت را به ما تحویل میدادند.
بنابراین دانش آموزان کار سخت بود که نحوه آموزش به این دانش آموزان خاص نبود برای مثال 3درس را به آموزش پرورش اضافه کردیم که از جمله آن صحبت دانش آموزان به زبان انگلیسی یا آموزش کتاب جامع المقدمات برای درس عربی یا ریاضی توماس برای درس ریاضی ، فیزیک هالیدی برای درس فیزیک بود.
در آن زمان که آموزش پرورش مقابل میکرد و مسائلی از این دست با آن روبرو بودیم که باید بگویم از این دانشآموزان خاص در همه حوزههای علمی و فرهنگی چهرههای شاخص ساختیم به طوری که در آن سال صد درصد قبولی کنکور داشتیم که اکنون نیز فارغالتحصیلان آن مدرسه در حوزههای مختلف مانند مرکز اسناد پژوهشهای مجلس، تولیدات بنیادین و دیگر عرصههای دیگر در داخل و خارج مشغول به کار شده و در حوزه خود یک نخبه هستند که این فعالیت من در این مدرسه تا سال 66 ادامه داشت.
خبرگزاری دانشجو: آیا در جنگ شرکت کردید؟
رامین مهمانپرست:بله اما به دلیل آنکه ما دانشجو شریف بودیم از ورود ما به جنگ خودداری میکردند و ما را از جبهه بیرون میکردند، چرا که معتقد بودند کشور به عرصههای دیگر نیز نیاز دارد اما باید بگویم که بهترین شاگردان شریف در عملیات استانها شهید شدند که جناب محسن وزوایی نیز از همدورهایهای ما بود و در آن زمان اکثر دانشجویان دانشگاه به سپاه میرفتند اما من تصمیم گرفتم که در کمیتههای مردمی مشغول شوم که برای این امر حدود چهار ماه گزینش شدم در حالی که در همان زمان در اداره گزینش چهار موسسه مشغول بودم.
در سال 66 سربازی خود را تمام کردم و وارد وزارت خارجه شدم در حالی ازدواج کرده و دو فرزند داشتم اما چون مشغولیتهای دیگری داشتم ابتدا تمایل نداشتم اما ناچاراً مجبور شدم همکاریهای دیگر خود را رها کنم که من اکنون دارای 31 سال سابقه مدیریتی هستم که 26 سال آن در وزارت خارجه بودم.
خبرگزاری دانشجو: خود را از کدام جبهه میدانید؟
مهمان پرست: خود را از مقلد و مرید مقام معظم رهبری میدانم.
خبرگزاری دانشجو: آیا تفکر خود را در حوزه اصولگرایی میدانید؟
رامین مهمانپرست: با توجه به تفکراتم در حوزه اصولگرایی قرار میگیرم اما اکنون به طور مستقل وارد عرصه انتخابات شدهام.
خبرگزاری دانشجو: کاندیداهای مختلف که اکنون در عرصه انتخابات وارد شدهاند را کابینه خود را معرفی کردند و به ارائه برنامههای خود پرداختند شما در عرصه سیاست خارجی صاحب نظر هستید اما برای ما بگوید برنامههای شما در اقتصاد و دیگر برنامهها چیست؟
رامین مهمانپرست: موضوعی که باید به آن توجه کنیم آن است که برای مدیریت کلان کشور رئیس جمهور باید دارای دو ویژگی باشد که به همین دلیل بوده است که در عرصه اجرا در جاهای مختلف سابقه اجرایی دارم و ضمن آن که در حوزه نظری نیز دورههای مختلفی را گذراندهام با توجه به آنکه در صحنه اجرایی دارای سابقه 31 ساله مدیریتی هستم که شامل دو دوره تحصیل در رشته کارشناسی مدیریت دولتی در mba هستم که یک مدیریت اجرایی برتر است و بیشترین شاکله کار اقتصادی را تشکیل میدهد.
در زمینه فعالیتهای اقتصادی کار کردم و باید بگویم فردی که سفیر میشود باید بتواند همه مسائل را پیگیری کند و در زمانی که من در تایلند سفیر بودند توانستم مجموع رابطه اقتصادی کشورمان را یک میلیارد افزایش دهم این در حالی بود که حجم رابطه اقتصادی ما با تایلند نسبت به چین بیشتر بود از سوی این امر در زمانی که در قزاقستان نیز سفیر بودم نیز رخ داد به این صورت که حجم رابطه اقتصادی ما با قزاقستان از روسیه بیشتر بود بنابراین معتقدم که باید بتوانیم به افزایش تبادلات تجاری دست بزنیم و ایدههای اقتصادی بسیاری را انجام دهیم چرا که ما در همسایگی 15 کشور هستیم که این یک فرصت برای ماست.
میتوانیم روابط خارجی خود را افزایش داده و زمینههای اشتغال و درآمدی که از صادرات به دست میآید توسعه بخشیم چرا که کشور ما در بسیاری از زمینهها از این ظرفیت برخوردار است تا به نقطه مطلوب برسد.
وی با بیان اینکه که این امر نیازمند اتخاذ یک تصمیم شجاعانه اصولی است خاطرنشان کرد: که راه آن توسط دوستانمان و با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری آغاز شده است و در جهت اصل 144 قانون اساسی حرکت کرده است و باید بتوانیم در سازماندهی آن موثر باشیم تا بتوانیم به نقطه مطلوب برسیم چرا که متقدم دولت باید برنامه ریز ، سازمان دهند و ناظر باشد.
*در یک دوره هشت تا ده ساله میتوانیم برای کشورهای دیگر الگو شویم
خبرگزاری دانشجو: برنامههای اقتصادی شما برای کشور چیست؟
رامین مهمان پرست: این امر که برنامههای اقتصادی را به طور کامل شرح ندادیم به خاطر این امر است که نظر شورای نگهبان به طور قطعی اعلام شود و در حالی است که عناوین کلی آن را گفتم اما به طور کلی باید به 3 اصل اقتصادی مورد تأکیدات مقامات ارشد نیز هست توجه شود که از جمله آن میتوان به کوچک شدن بدنه دولت اشاره کرد که کارها تنها به بخش دولتی واگذار شود و وظایف برای مردم تبیین شود، از سویی باید به تقویت بخش خصوصی بپردازیم تا بتوانیم به اقتصاد بدون نفت دست پیدا کنیم که تصمیم جدی برای این امر گرفته شود که ممکن است این امر در یک دوره پنج تا ده سال محقق شود و نیازمند یک طراحی دقیقی است چرا که اگر بتوانیم 30 تا 35 درصد هزینههای دولتی را کم کنیم و بخش خصوصی نیز تقویت شود، بخش خصوصی میتواند از درامد خود مالیات پرداخت کنند و در واقع با کاهش 30 درصدی درآمد دولت و افزایش 30درصدی درآمد های مالیاتی حدود 60تا 70درصد درآمد ایجاد میشود که در نتیجه آن اقتصاد بدون نفت محقق خواهد شد.
درآمدهای معادن کشور و نظایر آن باید به صندوق توسعه ملی تعلق گیرد که از طریق تسهیلات بانکی باید به تسهیلات در اختیار شرکتهای خصوصی برای پروژههای بزرگ قرار گیرد یا شرکت خصوصی تقویت شود یا کمک کنیم شرکت خصوصی قوی ایجاد شود که این امر دارای چند خاصیت است.
اول همه این درآمدها شرکتهای خصوصی ایجاد شود تا به ایجاد پروژه دست بزنیم که بتوانیم در بخش خصوصی قدرتمندانه حاضر شویم که هم میتواند موجب ایجاد اشتغال شود و هم اینکه پول بلاعوض داده نمیشود و از طریق تسهیلات بانکی است بنابراین دایماً سرمایه صندوق توسعه ملی در حال گردش است که این امر قابل اثبات است و در یک دوره هشت ساله یا ده ساله میتواند اقتصاد شکوفایی داشته باشیم و به الگویی برای کشورها شویم.
یکی از پروژه ای ملی که در این دولت انجام شد هدفمندی یارانهها بود که برای مثال بر اساس بودجه مجلس در سال 91 بودجهای که برای هدفمندی یارانهها تخصیص داده شد با توجه به نرخ ارز مرجع به 1226 تومان مبلغی معادل 66 هزار میلیارد تومان بود که50 میلیارد دلار از این پروژه بود که مبلغی بزرگ است و ارزش پولی بالایی است و باید بتوانیم از این پول به درستی در عرصه اشتغال و انجام پروژهها استفاده کنیم.
میتوانیم به جای اینکه مبالغی را بلاعوض آن را در اختیار مردم بگذاریم، که نیازمند بحث کارشناسی است و کسی که میخواهد اداره اجرایی کشور را به عهده بگیرد، باید از همه ظرفیتهای کشور استفاده کند بنابراین ما در شرایطی نیستیم که گروهها و جریانها را حذف کنیم چرا که کشور ما از ظرفیتهای مختلفی برخوردار است و چه اشکالی دارد که از افرادی که در گفتمان نظام صحبت میکنند پایبند به اصول و آرمانهای انقلاب هستند استفاده کنیم.
خبرگزاری دانشجو: افراد مرتبط با فتنه 88 را دارای سلایق گوناگون میدانید؟
رامین مهمانپرست: فتنه 88 دو مرحله داشت در مرحله اول با شور و نشاط مردمی همراه بود که حضور 85 درصدی مردم را در انتخابات رقم زد اما فتنه از جایی شروع شد که جریانات و احزاب سیاسی سعی کردند بر خلاف قانون عمل کنند و این موجب شد که از قانون تخطی شود، چرا که هرکس رهبری را قبول نداشته باشد یا اهل نظام نباشد یا از فتنه باشد از دایره بحث خارج است چرا که میگوییم کسانی که در دایره نظام هستند باید به رقابت در جهت حذف همدیگر باید به رقابت در جهت ساخت کشور بکنید که پروژه بزرگ تعریف کند که شرکت خصوصی را تقویت کند تا بتوانیم در منافع ملی در کنار هم باشیم و در این موضوع نباید با یکدیگر با یکدیگر رقابت کنیم.
خبرگزاری دانشجو:ارتباط شما با برادر همسرتان ( علی یعقوبی ) چگونه است؟
رامین مهمانپرست: پدر همسر من از بزرگانی بودند که مورد توجه بودند و در دوره اسلامی فرد مسلطی بودند و خیلی از مسئولین نسبت به ایشان شناخت دارند که یکی از برادران همسر من با بقیه تفاوت دارد درحالیکه خانواده متدینی هستند، به یاد ندارم که خلاف شرع دیده باشم که مشکلی که با هم داشتیم و انتقاد داشتم این بود که ائمه نسبت خیلی از افراد لطف میکنند که به محبت ائمه برمیگردد که در حق برخی افراد دیده میشد که خیلی از افراد دیدند که آنچه باعث اختلاف نظری جدی من با دوستان شد این امر بود که اگر محبتی را از ائمه میبینیم نباید آن را به همه افعالمان نسبت دهیم و همه اقدامات نظر مستقیم ائمه است که من اسم آن برداشت نادرست یا یک توهم میدانم که هر موضوع سیاسی را به ائمه منتسب کنیم بنابراین در زمانی که با همسرم ازدواج کردم خیلی سعی کردم که با ایشان صحبت کنم اما این اشکال جدی در زمینه فکر صحبت کردم که در هر صورت ایشان یک اعتقاداتی داشته است و جلساتی را نمیبیند.
در این دو سال اخیر اصرار داشتم که کسی را به جای من منتسب کنند چرا که کلمات دقت کنید که در کوچکترین اشکال ممکن است به ملت ایران ضربه زده شود.
تمام تلاش من کردم که در این مدت در چهارچوب درستی از کشورم دفاع کنم که از خدا میخواستم که کمکم کند و انتخاب من جالب بود که در روز تولد سال امام رضا در سال 88 متکی با من تماس گرفتند که آشنایی من با ایشان سابقهای سی ساله است که در زمان اول انقلاب ایشان نماینده هیئت عالی گزینش در زمان خاتمی بودند که پیشنهاداتی را داشتند که به دعوت ایشان مسئول گزینش وزارت ارشاد شدم چرا که د رآن زمان مهرههای مهدی هاشمی گسترده بود و نفوذ جدی سعی میکردم که افراد انحرافی را شناسایی کنیم.
متکی در زمانی که من در سفیر قزاقستان بودم به من محبت داشتند و به من پیشنهاد دادند که جای خود را عوض کنم که در آن زمان من به ایشان گفتم که ما خود را از بچه های انقلاب میدانیم و همین امر که وضعیت انقلاب به سویی درآمد که نیروهای ارزشی توانستند در خدمت انقلاب باشند و مشارکت گسترده داشته باشند من هرکاری ازدستم بربیاید قبول میکنم.
هنگامی که ماموریت من در قزاقستان تمام شد، ایشان با من تماس گرفتند و گفتند که در حوزه امور رسانهای با من کار دارند به واسطه حدود 25 سال کار مطبوعاتی حرفهای در رسانهها انجام دادم که بعد در دیداری که با هم داشتیم ایشان گفتند که من را برای سخنگوی وزارت خارجه انتخاب کردند که من در جواب ایشان گفتند که 4 پیش را یادتان میآید که گفتم ما خود را از بچههای انقلاب میدانیم، مانند 4 سال پیش برای من فرقی نمیکند در کدام حوزه کار کنم چرا که خود را سرباز انقلاب میدانم و قول نمیدهم نتیجه خوبی داشته باشد اما تمام تلاش خود را به کار خواهم بست که ده دقیقه کار ما طول کشید که به من گفتند که برای معارفه برویم و من از ایشان پرسیدم که کار ما از کی شروع میشود و ایشان گفتند که کار ما شروع شد و من تا قبل از اینکه به خونه برسم حکمم را اعلام کرده بودند که بنابراین زمانی که آقای متکی برکنار شدند، همه انتظار داشتند که من هم برکنار شو.م در حالی که من برای نظام کار میکنم و فراتر از جریانها کار میکنم و تنها تابع نظرات رهبر هستم .
خبرگزاری دانشجو: شما برای تبلیغات هزینههای انتخاباتی خود چه تمهیداتی اندیشیدهاید؟
رامین مهمانپرست: من برنامه ریزی برای ورود در این عرصه تبلیغات نکردم اما خیلی از دوستان اعلام همکاری و کمک کردهاند ولی اعلام کردند که صبر کنند تا نتیجه نظر شورای نگهبان اعلام شود و آن گاه در این باره تصمیم خواهم گرفت.
خبرگزاری دانشجو: اگر رد صلاحیت شود چه میکنید؟
مهمانپرست: باید به روند قانونی کشور احترام گذاشت و در نهایت نظر شورای نگهبان را قبول میکنیم.
خبرگزاری دانشجو: آیا خاتمی و موسوی را سران فتنه میدانید؟
رامین مهمانپرست: به نظر من در انتخابات 88 موسوی اشتباه کرد و نمیبایست وارد جریانی میشد که دستاورد عظیم ملت را به کام آنها تلخ کند هنگامی که در سال 88 که در قزاقستان بودم در مصاحبهای با یک روزنامه روسی انجام دادم.
فرد مصاحبه کننده فرد مطلعی بود و از تمام جریانات سیاسی کشور آگاهی داشت که از من پرسید به نظر شما این چهار نفر کدام نفر شانس بیشتری دارند و من در پاسخ وی گفتم که سؤالاتی از خودت میپرسم و خودت جواب بده، در این انتخابات دو نفر گرایش اصولگرایی و دو نفر گرایش اصلاحطلبانه دارند به نظر توکدام از این افراد به عنوان نماینده این دو جریان رای میدهی؟ که در جواب من گفت احمدینژاد و موسوی گزینه های بهتری برای جریان اصولگرا و جریان اصلاحطلب است.
من در پاسخ به او گفتم بنابراین با این وجود سقف رای رضایی و کروبی نباید بیشتر از چهار میلیون باشد و او قبول کرد و بعد از او پرسیدم اگر مردم دقیقاً مساوی رای دهند هرکدام چقدر رای میدهند و گفت که 48 درصد بعد در جواب او گفتم بنابراین اختلاف رای بیشتر از دو یا سه درصد رای نخواهد بود و انتخابات یک مرحلهای خواهد بود و او قبول کرد.
از او پرسیدم که به نظر تو در شهرهای بزرگ چه کسی رای بیشتر دارد ؟ در جواب من گفت: موسوی چراکه نظرات هنرمندان و روشنفکران نسبت به ایشان است ، در پاسخ او گفتم در شهرهای بزرگ نظران مختلف است اختلاف رای نباید بیشتر از 500هزار رای باشد که در نتیجه نیز به همین صورت شد و اگر پس از آن به سراغ شهرستانهای کوچک و روستا برویم و نتیجه انتخابات را آرای شهرستانها مشخص خواهد کرد.
مجدداً از وی پرسیدم که در شهر ستانهای کوچک اگر بین موسوی و احمدی نژاد مقایسه کنیم چه نتیجهای میگیریم که در جواب من گفت احمدینژاد چرا که به علت بحث مسکن مهر و اقلامی از این دست به آنان کمک بسیاری کرده است و من در جواب او گفتم که به نظر تو نتیجه انتخابات چه خواهد بود که در جواب من گفت احمدینژاد و من در جواب او گفتم پس ببین تو گفتی احمدینژاد من نگفتم بنابراین نتیجه این انتخابات قابل حدس بود و نباید برخی افراد با لجبازی میکردند و به خوبی میتوانستیم مشاهده کنیم که آرای تهران با دیگر شهرها متفاوت بود اما این به معنی آن نبود که در انتخابات تخلفی صورت گرفته است.
خبرگزاری دانشجو: برای کابینه خود از چه جناحی استفاده میکنید؟
رامین مهمانپرست: از کسانی در کابینه استفاده میکنیم که دلسوز و عاشق کشورشان باشد و به منافع ملی پایبند بوده و فکر میکنم باید اجازه دهیم افراد وارد شوند چرا که کشور در بخش خصوصی میتواند وارد کار شود و در این زمینه مهم باشد.
خبرگزاری دانشجو: برنامههای فرهنگی شما برای کشور چیست؟
رامین مهمانپرست: هر کس باید در جهت اعتلای کشور خود حرکت کند چرا که در برنامههای مختلف باید اصول فرهنگی درست شود و ما باید بتوانیم در بخش فرهنگی سرمایهگذاری کنیم تا بتوانیم به پیشرفت برسیم.
خبرگزاری دانشجو: آیا اگر اجماع اصولگرایان بر یک نفر واحد قرار بگیرد به نفع کسی کنار میکشید؟
رامین مهمانپرست:باید دید تعدد کاندیدای اصولگرا به یک نفر واحد میرسد یا خیر.
خبرگزاری دانشجو: در زمینه مذاکرات هستهای ارزیابی شما از فعالیت این دولت چیست و چه تصمیمی برای ادامه این برنامهها در دولت یازدهم دارید؟
رامین مهمانپرست: برنامه هستهای ایران بیشتر پیرو برنامههای سیاسی است که اگر شما قدرتمندید و فعالیت هستهای میکنید این به معنی آن نیست که فشارها به این دلیل است چرا که اگر از فعالیتهای هستهای خود کنارهگیری کنید به شما خواهند گفت که در زمینه حقوق بشر دچار مشکل هستید و اگر این زمینه را نیز به مطابق میل آنها تغییر دهید به دموکراسی شما ایراد خواهند گرفت و باز در صورت اصلاح این امر بپردازید، خواهند گفت که چرا در کشورتان حقوق همجنسگرایان رعایت نمیشود چرا که هماکنون نیز در گزارش حقوق بشر احمد شهید نیز در این مورد آخر تأکید میشود بنابراین تا زمانی که مانند خود آنان نشوید از فشارها نخواهند کاست هر چند که در آن زمان ارزشهای خود را از دست دادهاید و نمیتوانید از موضع قدرت وارد شوید بنابراین باید از حقوق هستهای خود دفاع کنید چرا که منافع ملی ما استوار است.
خبرگزاری دانشجو: برنامههای شما برای ظرفیتهای گردشگری کشور و جذب توریست چیست؟
رامین مهمانپرست: گردشگری در کشور ایران از ظرفیتهای خوبی برخوردار است که باید به طور مفصل به آن بپردازیم و باید برنامه ریزی درست در این امر صورت بگیرد.
اما این لزوماً به معنای این نیست که گردشگرانی که وارد کشور میشوند تنها به دنبال فعالیتهای غیراخلاقی باشند بلکه ایران از ظرفیتهای تاریخ چند هزار ساله و ارزشهای اسلامی برخوردار است و برای برخی کشورها جالب است که کشوری که تا کنون در مقابل فشارهای غرب ایستاده است چگونه اقتصاد خود را ادامه داده و به اینجا رسانده است.
ما میتوانیم با کار در زمینه رسانهها با تقویت این فرهنگ این صنعت را در کشور رونق دهیم که لازمه این امر آن است که در درجه اول آنان را نسبت به وضعیت ایران و رشد و پیشرفت آن آگاه سازیم و در درجه دوم بتوانیم فرودگاههای کشورمان را که منظره اولی است که گردشگران با آن روبهرو هستند را تجهیز کنیم چرا که این فرودگاهها ویترین کشور هستند و میتوان با برنامهریزی مناسب و سرمایهگذاری در این اصل این صنعت را در کشور گسترش دهیم.
نگارش اين مطلب اصلا مناسب نبود!
تعجب كردم از snn.ir