به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار دکتر اسماعیل احمدی مقدم در جمع معاونین تربیت و آموزش ضمن تقدیر و تشکر از خانواده بزرگ آموزش نیروی انتظامی، گفت: در حال حاضر بیش از 35 هزار نفر از مجموعه ناجا در مراکز آموزشی هستند.
وی با اشاره به اینکه همه رشته های نیروی انتظامی متصل به آموزش است، گفت: متاسفانه نظام آموزشی ما به این شکل است که دائم مواد آموزشی مختلفی به ناجا می رسد و حجم بالای آموزش با ظرف زمانی سازمان مطابقت ندارد.
فرمانده ناجا افزود: قبل از آنکه مواد آموزشی، ساختارها و تعداد مراکز برای ما مهم باشد باید به فلسفه آموزش در نیروی انتظامی بپردازیم و اینکه انتظار از آموزش در این سازمان چیست.
مقدم تصریح کرد: آموزش باید متناسب با نگاه پلیس به جامعه و سند چشم انداز نیروی انتظامی باشد.
این مقام ارشد انتظامی اظهارداشت: آموزش افراد باید براساس ویژگی های عمومی و تخصصی نیروی انتظامی صورت پذیرد تا بتوانیم به هدف متعالی سازمان که همانا ایجاد نظم و امنیت در جامعه است، دست پیدا کنیم.
وی افزود: برقراری نظم و امنیت در جامعه نیاز به افراد مومن، شجاع، باهوش، باادب، با انگیزه، دانا، چابک، ورزیده، بصیر، با تقوا، صبور و پاک دارد؛ این ویژگی ها همگی در اسناد راهبردی نیروی انتظامی ذکر شده و باید ببینیم در امر آموزش چگونه آنها را محقق کنیم.
فرمانده ناجا به انتقاد از نظام گزینش گذشته سازمان پرداخت و گفت: پیش از این، گزینش به اموری چون سلامت فرد ، معدل بالا، قد بلند و... می پرداخت در حالیکه افراد در ناجا باید باایمان، انگیزه و ویژگی های خاص پلیسی باشند.
مقدم ادامه داد: اولویت باید با افرادی باشد که انگیزه پلیس شدن داشته باشند و سپس مومن، شجاع ، باهوش و با انگیزه وارد سازمان شوند بعد از این ویژگی ها باید به قد و وزن برسیم.
وی افزود: افراد خلاق به درد پلیس می خورند که معمولا آنها دارای معدل پائینی هستند اما هوش آنها نشانگر توانمندی آنان است.
فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: تست های ما باید به سمت کشف استعدادهای پلیسی برود و این افراد را با اهداف سازمان خود جذب کنیم.
این مقام ارشد انتظامی کشور گفت: متاسفانه، اگر کارکنان ما بخواهند تحصیل کنند، جلوی آنان گرفته می شود ، در حالیکه باید اجازه دهیم در صورت عدم خدشه به فعالیت های آنها در سازمان به تحصیل خود ادامه دهند.
مقدم در خصوص فعالیت موسسه علمی- کاربردی در نیروی انتظامی، گفت: خوشبختانه مجوز این موسسه اخذ شده و کارکنان می توانند متناسب با نیازهای سازمان به صورت پیوسته، شبانه، روزانه و پودمانی به ادامه تحصیل بپردازند؛ این یک نظام منسجم برای پاسخگویی به نیازهای سازمان و وابسته به دانشگاه علوم انتظامی است.
مقدم گفت: متاسفانه نظام آموزشی حاکم بر نیروهای مسلح عرصه را بر ما تنگ کرده است؛ پلیس پژوهش محور نیازمندی هایی دارد براین اساس مدیران ناجا باید مدرک کارشناسی ارشد و دکتری داشته باشند.
این مقام ارشد انتظامی درباره آموزش سربازان نیز گفت: در حال حاضر، سربازان برای فراگیری آموزش باید مسافت های زیادی را طی کنند و پس از آن وقتی به استان محل خدمت خود اعزام می شوند با اقلیم و فرهنگ آن مکان سازگاری ندارند و باید دوباره دوره های آموزشی را طی کنند؛ براساس مذاکره صورت گرفته با ستاد کل نیروهای مسلح، نیروی انتظامی در خواست کرد تا از شمول متمرکز بودن مراکز آموزشی خارج شود البته این پرسه زمانی طولانی را طی می کند.
فرمانده ناجا ادامه داد: باید در هر استان، مجتمع و مراکز آموزشی وجود داشته باشد و اگر این امر برای تمام استان ها میسر نیست، برخی از استان های کشور محور قرار گیرند.
مقدم تصریح کرد: سرباز دریابانی ناجا در جایی آموزش می بیند که اصلاً دریا ندارد باید مراکز آموزشی در استان های ساحلی ایجاد کنیم.
وی یادآور شد: متاسفانه در حال حاضر، دغدغه فرماندهان مراکز آموزشی ، بهداشت، سرویس ایاب و ذهاب ، آب و فاضلاب است و آموزش به حاشیه کشیده شده است.
این مقام انتظامی تصریح کرد: در حال حاضر آموزش واحدهایی چون یگان ویژه برعهده خود این یگان است تا آموزش های خاص خود را به هرمیزان که لازم است متناسب با اقلیم و وضعیت جغرافیایی انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه آموزش سربازان باید بومی شود، گفت: مراکز باید به سمت آموزش های تخصصی و افزایش کیفیت حرکت کنند.
فرمانده ناجا ادامه داد: باید به جایی برسیم که سازمان، در مقطع دیپلم جذب نکندالبته اجرای این برنامه به صورت ضربتی امکان پذیر نیست و باید هرسال درصدی را کاهش دهیم؛ جذب افراد دیپلمه باید از درون سازمان باشد.
وی اظهارداشت: آموزش ها باید حرفه ای تر شوند، خوشبختانه محدودیت رشته نداریم و می توانیم با جمع بندی واحدهای درسی، رشته های مورد نیاز خود را استخراج کنیم.
مقدم با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری در جشن دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه امام حسین (ع) مبنی بر شناخت عناصرو ریشه های انقلاب گفت: جوانان امروز، انقلاب را به عینه ندیدند و آن را درک نکردند باید سعی کنیم این شناخت را در نسل جوان امروز نهادینه کنیم.
فرمانده ناجا با اشاره به اینکه نظام آموزشی ما باید از زمان جذب تا سی سال خدمت تداوم داشته باشد، گفت: این نظام رشد و تعالی در سازمان است و به معنای کمالجویی دائمی و نظام مند به شمار می آید؛ هرکس از هرکجا که وارد سازمان شد باید یک به یک این پلکان را طی کند.
وی، با اشاره به راه اندازی قرارگاه علمی باقر العلوم (ع) در ناجا گفت: ما نظام رشد و تعالی را از داخل قرآن استخراج کردیم، آموزش ها در نیروی انتظامی با هدف انسان سازی براساس قرآن است.
این مقام ارشد انتظامی افزود: پلیس باید خود متعلم و صالح باشد و تزکیه دراو جریان بگیرد چراکه پلیس بی ایمان و بی ادب نمی تواند مردم را متذکر شود.
مقدم گفت: ما با پلیس کشورهای دیگر تفاوت داریم، چراکه ما احکام قرآن را در جامعه اجرا می کنیم.
مقدم درباره استاندارد سازی رفتار کارکنان پلیس گفت: این اقدام در پلیس راهور ناجا شروع شده و هر کدام از پلیس ها که احساس کنند ظرفیت برگزاری این دوره ها را دارند، می توانند اقدام کنند برای مثال پلیس پیشگیری در صورت نیاز می تواند جهت برگزاری این دوره ها، مرکز آموزشی دائر کرده تا کارکنان دوره های مزبور را بگذرانند.
فرمانده ناجا تاکید کرد: باید به امر آموزش متحولانه نگاه کنیم نه اینکه آینده، امتداد گذشته باشد.
احمدی مقدم در خصوص آمادگی جسمانی و تیراندازی، گفت: تیراندازی از سطح 35 شروع شد و در حال حاضر به 70 رسیده است البته این میزان در رده های مختلف، متفاوت است. برای مثال در مرزبانی این میزان از 85، کلانتری ها از 80، یگان ویژه از 90 و واحد نوپو از 100 نباید کمتر شود چراکه خسارت های ناشی از تیراندازی اشتباه به سازمان صدمات جبران ناپذیری را وارد می کند؛ یک حادثه، تصویر و حرفه گرایی پلیس را مخدوش می کند.
مقدم در خصوص آمادگی جسمانی و تناسب اندام کارکنان نیز گفت: فرهنگ تغذیه و سلامت با کمک بهداری باید نهادینه شود، پلیس باید همیشه چابک و توانا نمایش داده شده و آموزش های پیشگیرانه در دستور کار قرار گیرد.
فرمانده ناجا خاطرنشان کرد: بحث مکنا در آموزش که یکی از پیشنهادهای شما نیز است ، می تواند اجرایی شود اما باید ابتدا الگوی مناسبی را مشخص کرده و پس از توسعه آن به دیگر ساختارها نیز وارد شویم چراکه ساختارها تقدس ندارند و امکان تغییر با رعایت صرفه جویی اجرایی می شود.
مقدم اذعان داشت: از سال 84 تاکنون، سعی کردیم نسبت صف و ستاد را کنترل کرده تا جایی که در آن سال ، نسبت ستاد به صف 40 به 60 بود اما در سالجاری این نسبت 18 به 82 درصد است.