گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ مناظرات انتخاباتی که از سال 88 معنا و مفهوم جدیدی پیدا کرده است با حضور هشت نامزد ریاست جمهوری در رسانه ملی برگزار شد. عصر جمعه خانواده های ایرانی از شبکه اول سیما به مدت چهارساعت وقت داشتند تا برنامه ای با "هزاران ساعت کار کارشناسی" شده را ببینند.
مناظره ای که خودش جنجال آفرین شد/ هزاران ساعت کار کارشناسی در نگاه هزاران بیننده تلویزیون
نظرات و انتقادات مثبت، منفی و متضادی به شیوه ی اجرای برنامه، نوع سوالات و حتی صحنه آرایی آن وارد شده است که مخاطبان خبرگزاری دانشجو به آن ها پرداخته اند. یکی از کاربران، مناظره را جلسه ای دانسته که "عقاید و نظرات افراد به چالش کشیده بشه و مردم قضاوت کنند." بعضی کاربران اجرای این شیوه ی مناظره ها را در جهت "سردرگمی بیشتر" برای "انتخاب اصلح" دانسته و در تعریف مناظره " رو در رو حرف زدن" را مهم ترین ملاک پنداشته اند. بخشی از بینندگان برنامه مناظره ی روز جمعه با "ناشیانه" و " بدترین شیوه" خواندن مناظره آن را به چالش کشیده و با پیشنهادهایی چون برگزاری مسابقه "نقاشی، طناب کشی و کشیدن زوو" به اجرای آن انتقاد کردند.
در برابر گروهی که با زبانی تیز، برنده و طنز برنامه مناظره را زیر سوال برده و آن را بیشتر شبیه یک بازی بچه گانه دانستند گروهی نیز به دفاع از آن پرداخته و اولین مناظره تلویزیونی را مثبت و قدمی رو به جلو در شناخت کاندیداها قلمداد کردند. "علمی" بودن مناظره یکی از مواردی است که موافقان بر آن تاکید می کنند، مانند این استدلال که "تمام تحصیل کرده های رشته مدیریت اجرائی متوجه شدن منظور رسانه ملی چه بود. واقعا کارشناسان رسانه ملی خوب عمل کرند. این سوالات و عکس ها باعث شد، تفکر اصلی پشت ذهنیت کاندیدا ها بر همگان تا حدودی معلوم شود." یکی از مواردی که در دفاع از برنامه یادآوری شده است "انتخابات 88 و منازعات آن" می باشد که این شیوه از بروز دعواهای بی نتیجه جلوگیری می کند. بعضی دیگر نیز صدا و سیما را در "شیوه و نوع اجرا" محق دانسته و از کاندیداها به عنوان "مهمان هایی که به تلویزیون دعوت شده اند" یاد کرده اند.
گروهی از کاربران نیز معتقد به داشتن ضعف و قوت های توأمان برای برنامه روز جمعه هستند. به گفته ی آنان "شاید این مناظره به خوبی نتونست دیدگاه های اونها را بیان کند. اما این حُسن را داشت که توانست، نوع عکس العملشون و محدوده ی دیدشون نسبت به مسائل روزمره را مشخص کند."
بحث کاربران خبرگزاری دانشجو تنها به شیوه و اجرای برنامه محدود نشد و به انتقاد و دفاع از نامزدهای انتخابات یعنی "اصل موضوع" نیز کشیده شد. کاربری با دفاع از حداد عادل، وی را صاحب " خط فکری ثابت و پیشینه ای با کار اجرایی قوی" قلمداد کرد. قالیباف نیز با توجه به پاسخ سوالاتش، فردی "قاطع، صاحب فکر و کاردان" نام گذاری شد. یکی از کاربران، ولایتی را که عضو ائتلاف سه گانه با قالیباف و حدادعادل است، "انسانی متعادل در همه زمینه ها و برازنده ریاست جمهوری" دانست.
از سوی دیگر عده ای "دکتر جلیلی را با صبر و حوصله، جامع نگر و ژرف اندیش" دانستند که " از تیکه انداختن، قهر و به حاشیه کشیدن بحث" خودداری کرده است. کابری نیز عارف را "برنده مناظره" که "قاطع و جسور" است. محسن رضایی کاندیدایی که از طرف یکی از کاربران " صاحب برنامه" خوانده شد. با توجه به فضای گفتگو، پرسش و پاسخ هایی که در مناظره شبکه اول سیما رد و بدل شد، کاربری ادعا کرد که " من نظرم درباره غرضی عوض شد. خیلی آدم خفنیه؛ با دیدن یه عکس تا هفت نسل پیش عکس رو میگفت. اون از عکس مسکن مهر، اونم از عکس معدنه که تا زندانی شدن صاحبش رو دید."
صحبت های حاشیه ای نیز در کنار این انتقادات آورده شده که حاکی از نگاه تیزبین مخاطبان است. با توجه به عکس هایی که در برنامه به نامزدهای ریاست جمهوری نشان داده شد یکی از کاربران به لحنی طنز گفته است " به لطف این مناظره فعلا مردم بیشتر دنبال کشف دره ناشناخته هستند تا انتخاب رییس جمهور اصلح" کاربر دیگری که از سیاست و بحث های این روزها خسته شده برای رفع آلودگی هوا اینطور دعا کرده که " جای مردان سیاست بنشانید درخت...تا هوا تازه شود..." البته تعداد مخاطبان خبرگزاری دانشجو نیز از دید کاربران پنهان نمانده و نوشته اند " چیزی که الان برای من جالبه اینه که snn چقدر پر بازدید شده ما نمی دونستیم!"
هر چند که بعضی از بینندگان مناظره حرفی مشابه "جمله من بعد از دیدن مناظره: من دیگه حرفی ندارم!" زدند اما مطمئنا راهکارهایی برای بهبود برنامه های آتی و همچنین اجرای بهتر مناظره های آینده در دستورکار سازمان صداوسیما می باشد. شاید نتوان همه ی مخاطبان را راضی نگه داشت اما باید از همه ی نظرات جهت پیاده سازی بهترین برنامه استفاده کرد. باید منتظر مناظره های دیگر باشیم.
برنامه هاي من اگه رئيس جمهور بشم
1: مهار تورم و کم کردن آن در حد منفي 10%
2: برگرداندن قيمت ها به قيمت هاي زمان انقلاب بدون کاهش حقوق و درآمدها
3: افزايش يارانه به 350هزار تومان براي هر نفر در ماه با افزايش ماهانه 12%
4: ايجاد اشتغال ساليانه 7ميليون مرد و 5.5ميليون زن (مهم نيست انقدر تولد داريم يا نه شما راي بديد)
5: تبديل ايران به قطب اقتصادي در منطقه و به جرات بگم در جهان
6: بيمه عمر و درماني سراسري مردم به صورت رايگان
7: پرداخت هزينه هاي درماني 0% با شخص و 100% با بيمه آخر سرم بيمه يه پولي به طرف ميده
پس همه با هم به من راي بدهيد...