گردشگری در تابستان -2
روستای سرهه؛ زیبا ولی ناشناخته
آرامش و زیبایی روستای سرهه به دلیل نبود امکانات مناسب برای رفتوآمد مسافران و نبود امکانات گردشگری ناشناخته مانده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سرهه یکی از آن روستاهای دنج و دیدنی است که با وجود تمام زیباییهای طبیعیاش از نظر گردشگران و مسافران پنهان مانده؛ شاید جاده پرپیچ و خم و کوهستانی این روستای زیبا یکی از دلایل اصلی بکر ماندن آن است.
کمی بالاتر از روستای برغان که در شمال غربی شهر کرج قرار دارد به سرهه میرسیم؛ سرهه آن قدر دنج و آرام و صمیمی است که در همان ابتدای ورود دوست داری زیر درخت کهنسال میدان ده بنشینی و خستگی سفر را از تنت به در کنی.
اهالی میدان سرهه، «لوسر» مینامند. عصرهای تابستان و شبهای سرد زمستان، آتش کوچکی درست میکنند، دور آن مینشینند و برای هم قصه و حکایتهای شنیدنی تعریف میکنند.
درست در ابتدای ورود به این روستا، مسجد را میبینی. مسجد این روستا حسینیه بزرگی دارد که سالها تعزیهخوانهای روستایی در آن برنامه اجرا میکردند. البته حسینیه قدیمی این روستا سالهاست که دیگر تعزیهای ندارد. تعزیهخوانهای روستا معمولاً در حسینیه روستای برغان جمع میشوند و اهالی سرهه هم برای دیدن تعزیه به آنجا میروند.

انبوه درختان توت و گردو در سرهه
اگر در تابستان سری به سرهه بزنید از دیدن انبوه درختان توت و گردو تعجب میکنید؛ درختان توت این روستا معمولاً از اواسط تابستان توتهای رسیده خود را به مردم هدیه میدهند و کام گردشگران تابستانی را شیرین میکنند.
ساحل رودخانه پرجوش و خروش سرهه که از میان باغهای توت، گردو و زردآلو میگذرد، عصرهای خنک تابستان میزبان گردشگرانی است که از میان تمام زیباییهای گردشگری کشور، این روستا را برای تفریح خانواده خود انتخاب کرده اند.
سرهه امکانات گردشگری ندارد
متأسفانه نبود امکانات گردشگری برای مسافران یکی از معضلات این روستاهاست؛ اغلب باغهای سرهه متعلق به روستاییهاست و رستوران یا گردشگاه عمومی برای پذیرایی از مسافران وجود ندارد، به همین دلیل مسافران معمولاً سفره غذایی خود در کنار امامزادههای روستا پهن میکنند.
امامزاده موسی و بیبی نسا، دو امامزاده این روستا هستند، مزار امامزاده موسی، پسر امام زینالعابدین (ع) کمی بالاتر از مزار بیبی نسا، خواهرش قرار دارد. فضای ساده و معنوی این دو امامزاده و نوای دلنشین قرآن، آرامش خاصی را به زائران میدهد.
سُرهه از شمال به روستای سنج و وامکوه، از سمت جنوب به روستای برغان، از سمت شرق به روستای بریانچال و از غرب به روستای ورده میرسد.
سرهه و تمام روستاهای اطراف آن آب و هوای معتدل و خنکی در تابستان دارد، اهالی این روستا اغلب به کار زراعت و باغداری مشغول هستند، اما متأسفانه نبود امکانات حمل و نقل مناسب و امکانات گردشگری باعث ناشناخته ماندن این روستای زیبا شده است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۱
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
متاسفانه سازمان منابع طبيعي استان البرز مدتي است با تصرف مراتع و كوههاي اين روستا كه اكثرا" داراي سند و مدرك بوده ، با استخراج و فروش سنگهاي آن ضمن محدود كردن دامداري كه زماني نزديك به 2100 راس دام از جمله 2000 راس گوسفند و بيش از 100 راس گاو شيري و گوشتي وجود داشت، ضمن تخريب منابع طبيعي و تخريب تنها راه آسفالت شده اي كه با پيگيري و تلاش اهالي قابل بهره برداري مي باشد؛ هيچگونه كار خدا پسندانه اي براي مردم اين روستا انجام نداده است.