اکبر صحرایی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ گفت: وزیر ارشاد باید به حوزه هنر و به خصوص حوزه ادبیات آشنایی داشته و دارای تخصص و تجربه باشد.. مشکل عمده حوزه ادبیات ما مربوط به قوانین این حوزه می شود؛ چون این قوانین مربوط به سال 1348 هستند. وزیر ارشاد باید به قوانین حوزه ادبیات و هنر آشنایی کامل داشته باشد و آنها را تکمیل کند.
وی ادامه داد: باید با حوزههای هنری و فرهنگی به صورت زیربنایی برخورد شود که متاسفانه در این زمینه ما دچار خلاء نقشه راه هستیم. قبل از انقلاب نیز به حوزه هنر و ادبیات نگاه سطحی شده و این نگاه تا به الان ادامه داشته است و باید به صورت حرفه ای به این حوزه پرداخته شود.
نویسنده «دارودسته دارعلی» افزود: وزراء ارشاد گذشته آشنایی چندانی با حوزه هنر و ادب نداشته اند و برنامه ریزی ای برای این حوزه انجام نشده است.
صحرایی با بیان اینکه قطعا ویژگی های وزیر ارشاد در قانون ذکر شده است، اظهار داشت: اگر وزیری با حوزه هنر و ادب آشنایی ندارد؛ حداقل باید به آنها علاقه مند باشد تا بتواند در این زمینه کاری انجام دهد. مهم ترین نکته این است که در مجموعه های وزارت ارشاد باید از افراد متخصص و کارشناس استفاده شود.
وی با بیان اینکه حوزه فرهنگ و هنر دچار مشکل شده است، افزود: وزیر ارشاد آینده باید مشکلات موجود در حوزه ادبیات و هنر را درک کرده و آنها را برطرف کند؛ اگر مشکلات حوزه ادبیات و نشر بهبود پیدا نکند حتی ممکن است تا دو سال آینده دیگر نویسنده ای نداشته باشیم!
نویسنده «دارودسته دارعلی» با بیان اینکه ممکن است در دوران تبلیغات فرصت کافی به کاندیداها برای ارائه برنامه های فرهنگی داده نشد، گفت: با این حال کاندیداها برنامه مدونی در حوزه فرهنگ و هنر نداشتهاند و احساس خوبی نسبت به برنامه های فرهنگی آقای روحانی در آن زمان ندارم.
صحرایی با بیان اینکه آیا پرداختن به حوزه ادبیات و هنر قرار است به سمت و سویی برود که در هشت سال دوران آقای خاتمی رفته بود، اظهار داشت: امیدوارم اینگونه نباشد. در دوران آقای خاتمی و حتی زمزمه های که الان نیز وجود دارد متاسفانه در حوزه ادبیات و هنر به سمت و سوی قشری حرکت کردیم که اعتقادی به نظام نداشته و نخواهد نداشت. اگر دوباره قرار باشد به جذب مدیران شبه روشنفکران توجه شود شاهد مظلومیت ادبیات متعهد خواهیم بود.
وی در ادامه با بیان اینکه باید به حوزه فرهنگ و هنر بدون در نظر گرفتن خط فکرها و طیف ها و به صورت کلی پرداخته شود، اظهار داشت: ولی اگر یک جناحی بخواهد قشری خاصی را جذب کند آینده خوبی را برای ادبیات و هنر تصور نمی کنم. مظلومیت ادبیات و هنر نیز در همین است؛ چون هر دولتی که بر سر کار می آید نگاه خاص خود رابه ادبیات دارد.
نویسنده «دارودسته دارعلی» یادآور شد: ما باید نگاه صنفی به ادبیات داشته باشیم نه نگاه سیاسی. البته آقای روحانی در مصاحبه آخر خود مقداری از نگرانی های موجود را کم کرد.