محمود عباس زاده مشگینی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، در توصیف یک وزیر خوب بیان داشت: بدیهی است که در جمهوری اسلامی وزیر از بین مومنین به اسلام، انقلاب، امام(ره) و رهبر انقلاب انتخاب می شود، یک وزیر باید دارای ویژگی های عمومی مانند تعهد، ولایت پذیری، تخصص و سابقه مدیریت باشد.
وی در توصیف ویژگی های تخصصی وزیر افزود: یک وزیر خوب در شرایط داخلی و خارجی باید کارآمد باشد، وزیر دست و بازوی رئیس جمهور است و باید پاسخگوی مردم باشد؛ چراکه یکی از اساسی ترین ابزار رئیس جمهور برای پیشبرد و اجرای برنامه هاست، قدرت اغنای مجلس و نمایندگان را داشته باشد و مجلس را با برنامه های رئیس جمهور همراه کند، وزیری که برای وزیر ماندن تلاش کند بهره اش به مردم نمی رسد.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور در دولت نهم به وظایف یک استاندار به عنوان رئیس جمهور یک جامعه کوچک اشاره کرد و گفت: استاندار تنها نماد حاکمیت و رئیس شورای تامین استان است، آنچه که لازمه این مقام می باشد انسان داری، تسلط و کنترل بر نفس خود است؛ بنابراین یک مدیر استان باید در مرحله اول مدیر نفسانیات خویش باشد.
عباس زاده مشگینی ادامه داد: استاندار باید دارای خصوصیاتی مانند مردمداری، مشرف بر تمام حوزه ها، پایبند به منافع ملی، دارای وسعت دید بالا، حساس بودن نسبت به بیت المال، فرصت شناسی، ریسک پذیربودن و داشتن شخصیت جامع در سپهر عمل و نظر باشد.
وی به ضعف های مدیریتی در ایران اشاره کرد و گفت: مشکل مدیریت در کشور ضعف در سازوکار پاسخگویی است، در مدیریت دولتی، مدیر ضعیف ضعف خود را از جیب بیت المال می پردازد، در کشور ما کمتر کسی به دلیل بی کفایتی عزل می شود؛ این برمی گردد به نظام مدیریتی مبتنی بر اقتصاد تک محصولی، به تعبیر دیگر اقتصاد نفتی مدیریتی مفتی را با خود به همراه دارد.
دبیر سابق کمیسیون ماده ده احزاب در پاسخ به سوالی مبنی مشکلات استانداری ها چنین گفت: عمده ترین مشکل استان ها این است که مسئول استان استاندار است؛ بنابراین اعتبارات از تهران مدیریت می شوند، البته در دولت نهم و دهم اختیارات استانداری ها به شکل بی سابقه ای افزایش یافت؛ اما هنوز موانع زیادی هست، از آنجا که استاندار در خط مقدم پاسخگویی به نیازهای استان است اصولا باید ظرفیت و اختیار بیشتری داشته باشد.
عباس زاده مشگینی در پیشنهاد به راه های رفع موانع و مشکلات تصریح کرد: مشکلات کشور وقتی رفع می شود که دغدغه همه ما مشکلات کشور باشد، چون کشور همه ماست و این یک برنامه ریزی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی جدی می طلبد.
وی خاطرنشان کرد: مخرب ترین پدیده برای یک کشور این است که هر کسی به فکر منافع خود و گروه و باند خویش باشد، هر وقت همه به جای بقای خود به فکر بقای کشورمان باشیم همه مشکلات کشور حل می شوند.