آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۰۱۴۶
سخنگوی پایداری؛:

مغرضین اباحه‌گری و تساهل و تسامح را جایگزین ترجمه واقعی اعتدال نکنند

سخنگوی جبهه پایداری با بیان اینکه باید مراقب بود مغرضین، اباحه‌گری و تساهل و تسامح را جایگزین ترجمه واقعی اعتدال نکنند، گفت: معنای واقعی اعتدال "اسلام" است.
مغرضین اباحه‌گری و تساهل و تسامح را جایگزین ترجمه واقعی اعتدال نکنند

 سید امیرحسین قاضی‌زاده سخنگوی جبهه پایداری طی گفت و گویی با بیان اینکه اعتدال باید تعریف شود تا به یک تعریف مشترک برسیم، اظهارداشت: اعتدال در حوزه اجرایی به معنای رفتار مبتنی بر تدبیر،‌ عقلانیت و عدالت است.

 

وی در خصوص تعدد برداشت‌ها از واژه اعتدال، گفت: باید بفهمیم ترجمه سیاسی اعتدال به چه معناست و اگر منظور از اعتدال تساهل و تسامح باشد که ترجمه خیلی بدی از این لغت است و نمی‌توان اسم یک نوع بی‌توجهی و بی‌قیدی را اعتدال بگذاریم. قطعا منظور روحانی به عنوان یک عالم دینی، انقلابی و مبارز سیاسی قبل از انقلاب که رفتار رژیم طاغوت را تحمل نمی‌کرد، این نیست وگرنه به صف انقلابیون در مبارزه با طاغوت نمی‌پیوست.

 

سخنگوی جبهه پایداری ادامه داد: البته مقدمه این بحث تدین است. تدین به معنایی که خود فرد متدین باشد، کفایت نمی‌کند بلکه برای آن فرد باید متدین کردن مردم و توسعه دین‌داری موضوعیت داشته باشد. یعنی آرمانی‌ترین هدفی که آن فرد بخواهد دنبال کند این باشد که احکام الهی در جامعه مستقر شود و باید این سوال را بپرسیم که در این زاویه از تعریف، چهره‌ای مانند امیرالمومنین اعتدال‌گرا محسوب می‌شود و یا خیر. چرا که الگوی ما معصومین هستند و زمانی‌که چنین مفاهیمی را عنوان می‌کنیم، باید یک الگوی عملی را مدنظر داشته باشیم.

 

قاضی‌زاده، اسلام را دین اعتدال دانست و تصریح کرد: اگر از اسلام به عنوان "خیرالامور اوسطها" مد نظر است، پس برنامه‌های‌ دینی و اسلامی نیز به معنای برنامه‌های اعتدالی است و تمام جنبه‌هایی که اسلام دارد باید مد نظر باشد، چرا که اسلام دارای دو جنبه جمالی و جلالی است و هر دو جنبه را شامل می‌شود.

 

وی با بیان اینکه اعتدال فقط به عدم افراط و تفریط خلاصه نمی‌شود و فقط "رحمانی بودن" و یا "جلالی بودن" نیست، گفت: اعتدال یعنی هم جاذبه و هم دافعه وجود داشته باشد و باید مراقبت کنیم که اباحه‌گری و تساهل و تسامح توسط مغرضین جایگزین ترجمه واقعی اعتدال نشود و برداشت ما از روحیات رئیس‌جمهور منتخب به عنوان یک عالم انقلابی نیز چنین است.

 

نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی درباره شاخصه‌های اصلی وزرا و مدیران دولت یازدهم، اظهارداشت: اگر اعتدال را به صورت فوق تعریف کنیم، شاخصه اصلی وزرا و مدیران تدین و التزام فکری و اعتقادی آنها برای پیاده‌سازی ارزش‌های دینی، هم در جنبه‌های اثباتی و سلبی و همه در جبنه‌های جلالی و جمالی می‌شود و فکر می‌کنم در نظام اسلامی، اعضای کابینه باید با این خصوصیات و با نگاه اعتدالی انتخاب شوند.

 

قاضی‌زاده ادامه داد: البته بعد از اینکه آنان اهل تقوا و به دنبال توسعه دین بودند، باید بتوانند در حوزه‌های فنی که مربوط به کار آنهاست، توانایی و کارآمدی و تجربه لازم را داشته باشند و اگر فرد متدین و با تقوایی باشند، کاری را که صلاحیت آن را ندارند، اصلا نمی‌پذیرند و تدین و تقوای آنها اجازه چنین کاری را نمی‌دهد.

 

وی تاکید کرد: مبنای اعتدال از نظر ما "اسلام" است و نمونه عملی اعتدال را در اجرایی کردن اصول اسلامی در کشور تعریف می‌کنیم و یک دولت اعتدالی باید برنامه‌های آن هم اعتدالی باشد. یعنی برنامه آن اسلام باشد و اسلام جلوی افراط و تفریط را می‌گیرد.

 

سخنگوی جبهه پایداری خاطر نشان کرد: کسانی می‌توانند برنامه اعتدالی را پیاده کنند که خودشان اهل دین باشند و به آن اعتقاد داشته باشند. یعنی هم خودشان متدین باشند و هم برنامه‌ریزی مبتنی بر آن مقصودشان باشد و تدین خود آنها به تنهایی کافی نیست، بلکه باید اعتقاد، توانایی و برنامه آن را هم داشته باشند که احکام اسلام را پیاده کنند و این تعریف فقط به تعهد و تخصص خلاصه نمی‌شود.

 

قاضی‌زاده با بیان اینکه با توجه به سابقه‌ای که روحانی از خود برجای گذاشته است، فکر نمی‌کنیم از افراد تندرو و رادیکال اصلاح‌طلب استفاده کند، گفت: روحانی بهتر از همه این افراد رادیکال را می‌شناسد، چرا که در عالی ترین پستی قرار داشت که تمام اقدامات آنها به سمع و نظرش می‌رسید و کاملا به این موضوع خوشبین هستیم که روحانی گرفتار این آقایان نشود، چرا که این افراد در زمان اصلاحات نیز آنقدر در فضای سیاسی‌کاری غرق شده بودند که به غیر از عدم التزام به اجرای احکام دین، خدمت به مردم نیز از یادشان رفته بود.

 

منبع:تسنیم

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار