به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، مهندس واعظی امروز در نشست خبری در نهاد کتابخانه های عمومی کشور با تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان گفت: ما در سال گذشته دو جشن با حضور رئیس جمهور برگزار کردیم و در هفته آینده هم میخواهیم 3000 ایستگاه کتابخوانی را در سمنان با حضور محمود احمدی نژادافتتاح کنیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور تصریح کرد: در دولت نهم ما 1600 باب کتابخانه داشتیم و در دولت دهم سعی کردیم 3000 باب کتابخانه افتتاح شود؛ در سال گذشته سرانه تأسیس کتابخانهها نسبت به دولت قبلی دو برابر شده و امیدواریم تا آخر دولت دهم سرانه افتتاحیه کتابخانهها از 3000 باب افزایش پیدا کند.
وی افزود: در بحث سرانه کتاب میان کشورهای منطقهای در سطح اول قرار داریم، اما باید بیشتر تلاش کنیم تا به سرانه مطالعه کشورهای پیشرفته برسیم؛ الان رنکینگ سرانه مطالعه ایران در بین کشورهای دنیا 15 است و ما سعی می کنیم این سرانه مطالعه را با افتتاح کتابخانههای متعدد، به عدد یک رقمی برسانیم و پیرو پیشرفت سرانه مطالعهای باشیم، به طوری که برای هر نفر هشت متر فضای مطالعه ایجاد کنیم؛ این در حالی است که رهبر معظم انقلاب در دیدار مدیران نهاد فرمودند، سرانه کتاب و کتابخوانی باید افزایش پیدا کند و همه ایرانیها باید اهل کتاب و کتابخوانی باشند.
واعظی ادامه داد: در دولت نهم 140 ایستگاه مطالعه افتتاح شده است؛ همچنین در فاز دوم، 130 ایستگاه در مشهد مقدس و در فاز سوم و در دولت دهم توسط رئیس جمهور 120 ایستگاه دیگر اضافه شده که مجموعاً 390 ایستگاه مطالعه داریم و امیدواریم تا پایان سال 100 ایستگاه مطالعه دیگر هم اضافه کنیم.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور اضافه کرد: از کتابهای کودک استقبال بسیار خوبی شده و 200 هزار نسخه به چاپ مجدد رسیده است؛ در ماه رمضان 9 جلد از کتاب تفسیرالاسرا و همچنین ترجمه تصویر برهان آماده شده است.
وی درباره کتاب تفسیر رباعی گفت: این کتاب به ترجمه برازش است. کتاب به گونهای ترجمه شده که عموم مردم بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند. دومین اقدام، رونمایی از کتاب فرهنگ و دفاع مقدس است؛ این کتاب به موضوع دانشنامه آزاده و اسارت می پردازد و مسعود ده نمکی در محوریت این کار با نهاد کتابخانه همکاری داشته است. البته دانشنامه آزاده و اسارت منوط به جنگ ایران و عراق نیست، بلکه به مبانی اسارت در شریعت اسلام میپردازد؛ یعنی نگاه فقهی بر آن حاکم است.
واعظی ادامه داد: خواندن کتاب، قرائت قرآن، مطالعه نشریه و روزنامه، جستجو در فضای مجازی چهار مورد سرانه سنجش مطالعه در کشور به شمار می روند.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور با بیان اینکه دو سنجش بزرگ قبل و بعد از انقلاب در کشور انجام شده است، اظهار داشت: یکی سرانه مطالعه سال 53 بود که توسط دکتر اسدی انجام شد و و دومی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال 1386 به بعد توسط کتابخانه ملی انجام گرفت؛ ما از سال 1386 به این طرف هر سال سرانه مطالعه را مورد سنجش قرار داده ایم، به طوری که در سال 90، سرانه مطالعه هر فرد در کشور 6.5 دقیقه بوده است.
وی در همین زمینه افزود: در سال 91، 15 دقیقه سرانه مطالعه بوده است و طبق آخرین سنجشی که انجام داده ایم سرانه مطالعه فضای مجازی 75 دقیقه بیشتر از سرانه مطالعه کاغذی بوده است.
واعظی به کتابخانههایی که در شهرهای زلزلهزده بود، اشاره کرد و گفت: کتابخانه ای در استان آذربایجان شرقی بر اثر زلزله آسیب دید که در حال حاضر این کتابخانه ترمیم شده و در هفته های آینده افتتاح خواهد شد؛ کتابخانه دیگری نیز در شهر بوشهر دچار آسیب دیدگی شد که آن هم در دست ترمیم است.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ادامه داد: اولویت استخدامی کتابداران مربوط به افرادی است که در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هستند؛ ما سعی کردیم که حدود 40 درصد افراد واجد شرایط را در نهاد کتابخانه ملی استخدام کنیم.
وی اضافه کرد: هر سال آزمونی برگزار می شود و طبق آن 640 نفر در نهاد کتابخانه ملی جذب می شوند؛ کتابخانه ملی در حال حاضر در چند استان کشور از جمله خوزستان، قم، قزوین و سیستان و بلوچستان در حال جذب نیرو است.
واعظی در پایان خاطرنشان کرد: در سال 92 سند چشم اندازی نسبت به ارتقای منزلت دانش اجتماعی کتابداران تهیه شده؛ در حال حاضر در 10 کشور اصلی کتابداری به عنوان شغل یازدهم اضافه شده است.