آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۰۸۸۱
نشست «لزوم حمایت از تولید کاغذ در کشور-5

قبادی: باید با نگاه مزیت محور کاغذ را تولید کنیم/ تورانیان: بعد از 34 سال هنوز در حوزه کاغذ به خودکفایی نرسیده‌ایم

مشاور سابق معاون فرهنگی وزیر ارشاد گفت: ما باید مزیت‌ها را بسنجیم و با نگاه مزیت محور کاغذ تولید کنیم؛ علاوه بر آن باید تعداد کارخانه‌های تولید کاغذ و حجم تولید را افزایش دهیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، حمید قبادی، مشاور سابق معاون فرهنگی وزیر ارشاد در نشست لزوم حمایت از تولید کاغذ در کشور و تجهیز و راه اندازی کارخانه های داخلی که ظهر امروز در خبرگزاری فارس برگزار شد،  با بیان اینکه باید نگاه مسئولان و سیاستگذاران کشور را به سمتی بریم تا تاکید کنیم که کاغذ از ارزش و اعتبار بالایی در صنعت برخوردار است، گفت: سال 1385 آخرین سالی بود که به تولیدکنندگان کاغذ، یارانه اختصاص داده شد؛ آن زمان بحث تحریم‌ها هم جدی نبود، اما تاکنون یعنی در سال 90 و 91، این یارانه تعلق نگرفته است. کاغذ یک  کالای استراتژیک است و اهمیت این کالا از آنجایی مشخص می شود که مقام معظم رهبری در یک جلسه یک ساعته 90 درصد وقت را به این موضوع اختصاص می دهند.


وی با بیان اینکه تفاوت کاغذ چینی با اندونزیایی در شیمیایی بودن آن است، ادامه داد: با وجود پیچیده بودن صنعت کاغذ ولی هنوز بسیاری از کشورها در حال تولید آن هستند و دلیلش هم این است که این کاغذ یک کالای سیاسی و استراتژیک به شمار می رود. 

 

مشاور سابق معاون فرهنگی وزیر ارشاد با بیان اینکه در کشور ما باید مزیت‌ها را سنجید و با نگاه مزیت محور کاغذ تولید کرد، اظهار داشت: ما باید تعداد کارخانه‌های تولید کاغذ و حجم تولید را افزایش دهیم. کاغذ در 4 حوزه کتب درسی، کتب غیردرسی، صنعت چاپ و اطلاع رسانی و دفترچه های تحصیلی کاربرد دارد؛ برای همین 4 حوزه به 250 هزار تن کاغذ تحریر نیاز است و همه تلاش ها در جهت تامین این مقدار کاغذ است.
 
قبادی با بیان اینکه دولت در حال حاضر در 3 بخش کارخانه‌های تولیدی، تعرفه‌ و سیاستگذاری و نظارت موضوع کاغذ را مدیریت می کند، افزود: ولی متاسفانه سندیکاهای تولید و مصرف از تعامل خوبی برخوردار نیستند؛ چون کاغذ یکی از انحصاری ترین کالاها است و قاچاق در آن انجام نمی شود؛ بنابراین به راحتی می توان تمام مراحل آن از اولین مرحله تولید تا آخرین مرحله مصرف را رصد کرد.


وی در پایان با بیان اینکه هیچ کس کاغذ خود را به ضرر نمی فروشد، خاطر نشان کرد: اکنون طبق فرمولی با دلار 3300 تومان، کاغذ 70 گرمی بندی 86 هزار تومان محاسبه می‌شود، در حالی که همین کاغذ در بازار 80 هزار تومان به فروش می‌رسد. این موضوع نشان دهنده این است که نظارت خوبی بر روی این موضوع صورت نمی گیرد؛ بحث نظارت یکی از حلقه‌های مفقوده کاغذ شمرده می‌شود.

 

در ادامه این نشست علی‌اکبر تورانیان، عضو هیئت مدیره ناشران دانشگاهی با بیان اینکه باید به کاغذ به عنوان یک کالای استراتژیک نگاه کرد، گفت: کاغذ و گندم همواره نیاز جامعه است و در واقع این دو لازم و ملزوم همدیگر هستند؛ چون گندم نیاز جسم و کاغذ نیاز روح افراد یک جامعه است.
 
وی با اشاره به اینکه بعد از 34 اسل از انقلاب هنوز در بحث کاغذ به خودکفایی نرسیده ایم، افزود: در جامعه کنونی با یک غافلگیری مواجه شده‌ایم؛ چون کاغذ از هر 25 هزار تومان به 100 هزار تومان رسید و این گرانی چهار برابر همه ابعاد صنعت نشر را تحت تأثیر قرار داد و دلیل گرانی کتاب نیز همین مسئله است.


عضو هیئت مدیره ناشران دانشگاهی اظهار داشت: بسیاری از موسسات انتشاراتی تعطیل یا نیمه فعال شدند و تیراژ کتاب‌ها هم بسیار پایین آمده است؛ با توجه به اینکه کتاب معقوله‌ای فرهنگی است اما حرکتی از سوی وزارت صنعت و معدن و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت نگرفت. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وارد‌کننده کاغذ نیست اما متولی فرهنگ است و نقش مستقیمی در این عرصه دارد.


تورانیان اضافه کرد: یارانه‌ها کاغذ در اولویت هفتم قرار گرفته است؛ در واقع تولید‌کننده با ارز آزاد کتاب تولید می‌کند ولی عده‌ای از ارز مبادله‌ای استفاده می‌کنند و هیچ نظارتی در این موضوع صورت نمی‌گیرد و وزارتخانه‌ها به این موضوع جوابگو نیستند.
 
وی در ادامه گفت: ما می توانیم در حوزه کاغذ به خودکفایی برسیم؛ چون  کارخانجات با 50 درصد ظرفیت خود در حال حاضر کار می‌کند و برای آسیب‌شناسی باید به دنبال علت‌ها بود. آیا با همه بحث‌هایی که برای ارزانی کاغذ شد کاری هم صورت گرفت با صد میلیارد که با توجه به نرخ تورم به اندازه خانه‌ای در شمال شهر تهران است می‌توانستیم کارخانه کاغذ کارون را راه‌اندازی کنیم اما این کار صورت نگرفت و اگر در این عرصه عشق و علاقه‌ای نبود محال بود با این مسئله بتوان کنار آمد.
 
عضو هئیت مدیره ناشران دانشگاهی در پایان با بیان اینکه صنعت نشر از شریف‌ترین صنوف است و ناشران وظیفه سنگین را برعهده گرفته‌اند، خاطر نشان کرد: در این عرصه خلا‌های زیادی وجود دارد که با همت ناشران پر می‌شود؛ در حال حاضر دانشجویان ما از منابعی استفاده می‌کنند که همگام با خارج از کشور است در حالی که ما در گذشته از منابعی استفاده می‌کردیم که 20 سال پیش در خارج از کشور از آنها بهره می‌بردند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار