کد خبر:۲۵۱۱۶۵

پویا یک سالگی‌اش را جشن می‌گیرد/کمیت شبکه‌ها کیفیت را قربانی کرد!

دوشنبه، 12 تیرماه 1391 بود که شبکه پویا با پخش پنج ساعت برنامه در روز، کار خود را آغاز کرد؛ بعد از گذشت 10 روز یعنی 24 تیر ماه ...

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ دوشنبه، 12 تیرماه 1391 بود که شبکه پویا با پخش پنج ساعت برنامه در روز، کار خود را آغاز کرد. بعد از گذشت 10 روز یعنی 24 تیرماه و در ایام ولادت فرخنده حضرت صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف این شبکه در جلسه هیئت دولت با حضور رئیس جمهور و رئیس و جمعی از مدیران سازمان صدا و سیما به طور رسمی افتتاح شد.


گسترش کمّی شبکه‌های تلویزیونی در سال‌های اخیر و تخصصی شدن آنها یکی از برنامه های رسانه ملی بود و اکنون هر مخاطبی می‌تواند بر مبنای علایق و ذائقه خویش، شبکه مورد نظر خود را انتخاب کند، اما گسترش شبکه های تلویزیونی تخصصی توسط رسانه ملی باعث شده که از کیفیت برنامه ها کاسته شود.

 

در میان انواع شبکه‌های تازه‌تأسیس شاید شبکه پویا، خاص‌ترین شبکه‌ای باشد که تاکنون راه‌اندازی شده است؛ شبکه‌ای که محتوا و عناصر سازنده و نمایشی آن، نقاشی‌ها و عروسک‌هایی هستند که به واسطه تکنیک‌های بصری ـ گرافیکی به سرگرمی و آموزش مخاطبان خود می‌پردازند.

 


«شبکه پویا» که مخاطبان اصلی آن خردسالان، کودکان و نوجوانان هستند، یکی از با اهمیت ترین شبکه‌های رسانه ملی است که با اهداف متنوعی راه اندازی شده است. یکی از این اهداف توجه به این قشر عظیم جامعه است که شاید بیش از یک سوم جامعه ما را تشکیل می دهند. همچنین ظرفیت سازی در حوزه تولید انیمیشن از دیگر موضوعاتی است که در این شبکه مورد توجه قرار گرفته است.


از آنجا که قالب انیمیشن یکی از مدرن‌ترین و اثرگذارترین قالب‌های برنامه سازی در جهان است، یکی از برنامه‌های راهبردی این شبکه در برنامه‌ریزی های کلان، ایجاد شبکه‌ای مخصوص با فرم انیمیشن برای قشر کودکان بود. این موضوع یکی دیگر از ضرورت‌های ایجاد این شبکه محسوب می شود. لذا مدیران شبکه پویا در صدد هستند که به بهترین شکل در پرکردن اوقات فراغت کودکان در فصول مختلف سهیم باشند.


یکی از اهدف تاسیس این شبکه آشنایی مخاطبان با فرهنگ و آداب ایرانی ـ اسلامی ازطریق تولیدات انیمیشن بوده که اتفاقاً مورد علاقه بینندگان نیز تا کنون قرار گرفته است. توجه به مسئله تفریح و سرگرمی کودکان یکی دیگر از دلایلی بود که در ایجاد شبکه انیمیشن تاثیرگذار بود؛ این که کودکان بتوانند بین شبکه‌های موجود شبکه‌ای مخصوص به خود داشته باشند.

 

همچنین با تولیدات باکیفیتی که در مرکز پویانمایی صبا اتفاق افتاده، می توان ادعا کرد که خانواده‌ها می‌توانند برای تربیت دینی فرزندان خود از تولیدات این شبکه نیز بهره بگیرند. ایجاد یک شبکه انیمیشن که تولیدات مربوط به این صنعت را پخش و پشتیبانی می کند علاوه بر افزایش حجم تولیدات این صنعت به رشد کیفی آن نیز کمک بسزایی خواهد کرد.


شبکه پویا اکنون از ساعت 6:30 دقیقه صبح تا ساعت 23 از طریق تلویزیون دیجیتال در دسترس مخاطبان خود است.


 مروری برفعالیت‌های شبکه انیمیشن ایران

 

در طی یک سالی که از سن شبکه پویا می‌گذرد 60 تا 70 درصد آثار پخش شده خارجی بوده‌اند و آثار ایرانی نیز 30 تا 40 درصد جدول پخش را به خود اختصاص داده‌اند.

 


این در حالی است که اغلب، آمار پخش آثار خارجی در مناسبت‌هایی چون ولادت‌ها و شهادت‌ها پایین آمده است.


یکی از فعالیت‌های اهالی این شبکه در سال اخیر، دسته بندی گروه سنی خردسال و کودک و نوجوان بوده است؛ به این ترتیب که تا ساعت 16 برنامه‌هایی ویژه مخاطب خردسال روی آنتن می‌رود و پس از آن تا ساعت 20 برنامه‌ها با شیب ملایمی مخاطب خود را از کودک به نوجوان تغییر می‌دهند.


همچنین در چیدمان جدول پخش شبکه پویا تلاش شده از نگاه روان شناسی بهره گرفته شده و برنامه‌هایی که نیاز به تمرکز و دقت بیشتر دارند را در زمان‌هایی پخش کنند که کودکان ذهنی خلاق‌تر دارند و برعکس برنامه‌هایی که نیاز به تمرکز بالا ندارد نیز در زمان دیگری روی آنتن برود.


از میان انیمیشن‌های خارجی که در طول یک سال برای اولین بار از شبکه پویا پخش شد، می‌توان به پخش کامل سری‌های «باب اسفنجی» اشاره کرد که طی تماس‌های متعدد مخاطب روی آنتن رفته است. «باگز بانی» تولید 2012، «پشمالوهای بامزه»، «توپولوهای دردساز» و «مانی خوش دست» نیز آثار خارجی دیگری هستند که برای نخستین بار از شبکه پویا روی آنتن می‌روند.


در بررسی کارنامه یک ساله شبکه پویا، به تعداد بی شماری آثار ایرانی می‌رسیم که از این شبکه پخش شده‌اند؛ بویژه که ماموریت پخش آثار مرکز پویانمایی صبا با این شبکه است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار