آخرین اخبار:
کد خبر:۲۵۱۴۰۶

عملکرد مرکز امور زنان و خانواده در دولت دهم تشریح شد

رئیس مرکز امور زنان و خانواده با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در دولت دهم گفت:بیمه زنان خانه‌دار، طرح مطلع مهر، طرح رحمت و تدوین ماده 230 برنامه پنجم توسعه از اقدامات مرکز زنان است.
عملکرد مرکز امور زنان و خانواده در دولت دهم تشریح شد

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، مریم مجتهدزاده در تشریح برنامه‌های امور زنان و خانواده گفت: ماده 230 در برنامه پنجم توسعه ماده‌ای است که دولت را موظف کرده است برنامه جامع توسعه امور زنان را تدوین کند و در همین راستا مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری مکلف شده است تا این کار را انجام دهد.

 

وی ادامه داد: این مرکز با کمک گرفتن از اسناد بالادستی تلاش کرد تا تمام فرمایشات رهبری را از سال 68 تا 90 جمع‌آوری کرده و با استخراج 3 هزار کلید واژه آن را مبنای تدوین ماده 230 قرار دهد.

 

رئیس مرکز امور زنان و خانواده ادامه داد: در تدوین این ماده قانون اساسی، مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نظرات افراد صاحب‌نظر دخالت داده شد و کارگروهی تشکیل شد تا توانستیم اسناد مربوط به ماده 230 را تدوین کنیم و 14 سند در حوزه زنان و خانواده تدوین شد.

 

مجتهدزاده تصریح کرد: این 14 سند اسنادی مانند تحکیم بنیان خانواده، توسعه سازمان‌های مردم نهاد، اوقات فراغت، ساختارهای حوزه زنان و خانواده، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، معیشت زنان سرپرست و هر موضوعی که زنان بتوانند با آن درگیر باشند را شامل می‌شود.

 

وی خاطر نشان کرد: این اسناد با رویکرد ارزش‌محوری و چشم‌انداز محور تدوین شد و کار گروه‌هایی تشکیل شد که شامل اساتید دانشگاه، وزارت تعاون، بهزیستی و نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های مرتبط با امور زنان بودند.

 

رئیس مرکز امور زنان و خانواده ادامه داد: پژوهش‌های فراتحلیل در تمام حوزه‌ها انجام شد، وضع موجود در تمام حوزه‌ها تدوین شد و وضع مطلوب را آماده کردیم تا ببینیم در چشم‌انداز 1404 وضعیت زنان کشور ما باید چگونه باشد و شکاف بین وضع موجود و وضع مطلوب شناسایی شد.

 

مجتهدزاده تصریح کرد: در ماده 230 برنامه پنجم توسعه 568 برنامه، 97 راهبرد و 47 هدف و 14 موضوع مورد توجه قرار گرفته است و در بودجه سال 92 نیز یک درصد از بودجه دستگاه‌ها به امور زنان، خانواده و جوانان اختصاص داده شد.

 

مشاور رئیس جمهور در امور بانوان بیان داشت: در تدوین این 14 سند مطالبات جامعه زنان در نظرگرفته شد و برنامه کشور با این 14 سند در حوزه زنان می‌تواند به خوبی مسیر پیشرفت خود را طی کند. هم اکنون این برنامه‌ها در دسترس نهادهای مختلف قرار گرفته شده است و وظایف دستگاه‌ها مشخص شده است.

 

اختصاص 440 میلیارد تومان بودجه برای اجرایی شدن ماده 230

 

مجتهدزاده در خصوص بودجه لازم برای اجرایی شدن ماده 230 گفت: این برنامه از سال جاری اجرایی می‌شود و 440 میلیارد تومان بابت اجرایی شدن این ماده در اختیار دستگاه‌ها قرار گرفته است و این اولین باری است که این اقدام در خصوص زنان صورت گرفته است و انتظار داریم دولت آینده ادامه این راه را پیگیری کند.

 

موازی کاری در امور مربوط به حوزه زنان وجود دارد

رئیس مرکز امور زنان و خانواده در خصوص عدم هماهنگی دستگاه‌ها در حوزه زنان گفت: در حوزه زنان مراکز متعددی وجود دارد که همین امر باعث موازی‌کاری در بسیاری از موارد می‌شود و ما در آغاز کار دولت دهم تصمیم گرفتیم موازی‌کاری بین دستگاه‌ها را با تشکیل ستاد ملی زن و خانواده از بین ببریم.

 

مجتهدزاده تصریح کرد: ستاد ملی زن و خانواده در قوه مجریه با ریاست رئیس جمهور و نایب رئیسی معاون اول رئیس‌جمهور و 7 وزیر تشکیل شد که در آن یکسری آئین‌نامه‌ها و مصوبات حوزه زن و خانواده مورد بحث و بررسی و در نهایت تصویب قرار می‌گیرد.

 

وی اظهار داشت: در حوزه زنان و خانواده برنامه‌هایی وجود داشت که به دلیل نداشتن آئین‌نامه اجرایی نشده بود مانند منشور حقوق و مسئولیت‌های زنان که ستاد ملی زن و خانواده این برنامه را در دستور کار خود قرار داد و با توجه به ماده 564 تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده را در دستور کار خود قرار داد.

 

مشاور امور بانوان رئیس‌جمهور افزود: اولین دستور ستاد ملی زن و خانواده برنامه جامع ایمن‌سازی خانواده بود که 300 برنامه را در همین راستا مصوب و به دستگاه‌ها ابلاغ کردند و وظایف دستگاه‌ها مانند آموزش و پرورش و صدا و سیما و سایر سیاست‌گذاران و حمایت‌کنندگان کاملا مشخص شد.

 

وی در خصوص اصلاح قوانین حوزه زنان گفت: ما از اوایل دولت دهم بیشتر به اصلاح قوانین در حوزه زنان پرداختیم به عنوان مثال یکسری قوانین کار مانند منع کار شبانه برای زنان و منع انجام کارهای سخت برای آنها از جمله قوانینی بود که توسط مرکز امور زنان و خانواده اصلاح شد.

 

زنان سرپرست خانوار در اولویت دور کاری قرار دارند

مجتهدزاده همچنین در مورد دور کاری زنان گفت: دور کاری یکی از قوانین بسیار مترقی است که نیاز به ساز و کارهای لازم می‌باشد و نیازمند خرید خدمت از بانوان است. اوایل که این موضوع مطرح شد آقایان بیشتر از خانم‌ها از این طرح استقبال کردند اما پس از مدتی خانم‌ها نیز با توجه به مزایای دور کاری درخواست‌های زیادی را برای ما ارسال کردند و ما با مکاتباتی که با رئیس‌جمهور داشتیم تلاش کردیم که در شرایط مساوی بین خانم‌ها و آقایان، خانم‌ها در اولویت قرار گیرند و از بین زنان کارمند خانم‌‌های سرپرست خانوار، زنانی که فرزند زیر 7 سال دارند و یا فرزند و همسر معلول دارند در اولویت قرار گیرند.

وی اظهار داشت: همچنین خانم‌هایی که در شهرستان‌ها هستند به دلیل تعطیلی پنج‌شنبه‌ها با ما مکاتباتی را انجام دادند تا بتوانند پنج‌شنبه‌ها را در کنار فرزندان خود سپری کنند و بر همین اساس تلاش کردیم تا خانم‌هایی که فرزندان دوران ابتدایی دارند به شکل دور کار پنج‌شنبه‌ها را در خانه سپری کنند.

تصویب لایحه تأمین امنیت زنان 2 سال زمان لازم دارد

مشاور امور بانوان رئیس‌جمهور با اشاره به لایحه تأمین امنیت زنان گفت: این لایحه طبق فرمایشات مقام معظم رهبری تدوین شد و هدف از آن جلوگیری از ظلم به زنان در محیط خانواده و اجتماع بود.

مجتهدزاده ادامه داد: این لایحه در 81 ماده تدوین شده است که هم اکنون در انتظار تصویب کمیسیون لوایح هستیم و احتمال می‌دهیم تصویب آن تا 2 سال زمان ببرد.

رئیس مرکز امور زنان و خانواده ادامه داد: 37 مورد پیشنهاد در مورد لوایح داشتیم که بحث تغذیه با شیر مادر، افزایش مرخصی زایمان مادران از 6 ماه به 9 ماه و دو هفته مرخصی زایمان برای آقایان به منظور ایجاد محبت و مودت در خانواده‌ها به تصویب رسید و هم اکنون تمام دستگاه‌ها موظف شده‌اند مرخصی زایمان کارمندان خود را از 6 ماه به 9ماه افزایش دهند.

مجتهدزاده با اشاره به مرکز امور زنان استان‌ها گفت: مشاوران وزرا و استانداران در امور بانوان به عنوان بانوان اجرایی مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری اقدامات خوبی را در قالب تفاهم‌نامه‌ها و موافقت‌نامه‌ها انجام داده‌اند.

آموزش 93 هزار کارگر در طرح رحمت

وی افزود: در حوزه تحکیم بنیان خانواده طرح رحمت را آغاز کردیم که بر این اساس آموزش خانواده‌ها به منظور تعامل هر چه بهتر زن و شوهر، تربیت فرزند و تعاملات زن و مرد بر اساس الگوهایی که اسلام ارائه می‌دهد به زوج‌های جوان آموزش داده می‌شود.

رئیس مرکز امور زنان و خانواده ادامه داد: بر این اساس 93 هزار کارگر در کارخانه‌ها مورد آموزش طرح رحمت قرار گرفته‌اند و به زودی طرح رحمت سربازی نیز شروع می‌شود و در طرح تقویت و تحکیم بنیان خانواده اقشار کارمند جامعه 900 هزار زن را مورد آموزش قرار دادیم.

مجتهدزاده اظهار داشت: با بررسی‌هایی که ما انجام دادیم مشخص شد که اگر در 5 سال ابتدایی زندگی زوجین بتوانند در کنار هم زندگی خوبی را داشته باشند می‌توانند بحران‌ها را سپری کرده و در کنار هم به خوبی زندگی کنند بر همین اساس ما طرح مطلع مهر را آغاز کردیم و در این طرح زوجینی که در ابتدای زندگی مشترک خود هستند مورد آموزش‌های لازم قرار می‌گیرند.

وی بیان داشت: در ابتدای این طرح 250 هزار نفر از کسانی که در ادارات شاغل هستند مورد آموزش قرار می‌گیرند و هدف ما این است که 7 هزار و 756 نفر را مورد آموزش قرار دهیم.

رئیس مرکز زنان و امور خانواده ریاست جمهوری افزود: ایمن‌سازی خانواده یکی دیگر از طرح‌های مطرح شده در مرکز امور زنان بود که بر این مبنا خانواده‌هایی که در حاشیه شهرها قرار دارند دوره‌هایی را برای مقابله با اعتیاد و مفاسد احتمالی و مقابله با جنگ نرم با کمک سازمان بهزیستی برای آنها برگزار می‌شود که تاکنون 3 میلیون نفر را آموزش داده‌ایم.

فعالیت دستگاه‌ها در امور زنان پایش می‌شود

وی با اشاره به راه‌اندازی مرکز رصد امور زنان و خانواده گفت: راه‌اندازی مرکز رصد یکی از اقدامات بسیار خوبی بود که به واسطه آن نقاط قوت، ضعف‌ها، توانمندی‌ها و تهدیدها را برای سیاست‌گذاران و برنامه‌ریزها جمع‌آوری کرده‌ایم و از این پس کلیه فعالیت‌های دستگاه‌ها در امور بانوان توسط این مرکز مورد پایش قرار می‌گیرد.

مجتهدزاده در خصوص بیمه زنان سرپرست خانوار گفت: این کار توسط نهادهای حمایتی مانند بهزیستی انجام شد و تا حدودی زنان سرپرست خانوار تحت حمایت پوشش بیمه‌ای قرار گرفتند.

وی ادامه داد: بیمه زنان خانه‌دار اقدامات بسیار خوبی بود که می‌تواند به هویت زنان و ثبات ملی کشور کمک شایانی کند. طرح بیمه زنان خانوار از سال80 تا 85 مطرح شده بود اما به دلیل داشتن ضعف‌هایی عملی نمی‌شد. ما با شناسایی ضعف‌ها توانستیم بیمه زنان خانه‌دار را به مرحله اجرایی برسانیم.

 

تا پایان برنامه هفتم توسعه تمام زنان خانه‌دار بیمه می‌شوند

 

مشاور امور بانوان رئیس‌جمهور ادامه داد: با توجه به بودجه در نظر گرفته شده برای این طرح در سال جاری 100 تا 200 هزار زن سرپرست خانوار را تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌دهیم و در ادامه تا پایان برنامه پنجم یک میلیون نفر و امیدواریم تا پایان برنامه هفتم توسعه تمام زنان خانه‌دار تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرند.

 

وی همچنین در خصوص برقراری تعادل بین نقش اجتماعی و همسری و مادری زن گفت: دیدگاه به حضور زن در اجتماع نه دیدگاهی افراطی و نه تفریطی است و نفی کننده هیچ کدام از نقش‌های مادری و اجتماعی زن نیستیم و تلاش داریم تا بین نقش مادری و همسری تعادل برقرار کنیم.

 

مجتهدزاده ادامه داد: بر این اساس کارگروهی را با فراکسیون بانوان و معاونت حقوقی رئیس‌جمهور تشکیل دادیم و پیشنهاداتی در قالب 9 ماده در لایحه خدمات مدیریت کشوری لحاظ شود و زمانی که لایحه جدید نوشته شود این موارد در آن لحاظ خواهد شد.

 

رئیس مرکز امور زنان افزود: از جمله ماده‌هایی که در لایحه جدید خدمات مدیریت کشوری لحاظ می‌شود بحث‌هایی است مانند خانم‌هایی که 10 سال سابقه کار دارند با داشتن 3 فرزند می‌توانند به ازای هر فرزند از یک سال بخشودگی استفاده کنند و هر خانم با هر میزان سابقه کار هر زمانی که درخواست بازنشستگی دهد می‌تواند بازنشسته شود و دختران سرپرست والدین از حق عائله‌‌مندی برخوردار شوند.

 

مجتهدزاده با اشاره به گسترش روابط در سطح بین‌المللی گفت: رویکرد ما در حوزه بین‌الملل عدم انفعال است تا بتوانیم با تبیین نگرش اسلام در خصوص زن و خانواده به طور مستحکم در جوامع بین‌المللی حاضر شویم و در همین راستا 4 سند بین‌المللی را تدوین کردیم.

 

وی اجلاس 4 بانوی برگزیده ادیان آسمانی را یکی از برنامه‌های خوب مرکز امور زنان در سطح بین‌المللی دانست و افزود: همچنین در این مدت 100 هیأت را در کشورمان پذیرفته‌ایم که در این دیدارها اسلام به بسیاری از کشورها معرفی شد و جایگاه زن ایرانی به عنوان زن مجاهد و مسلمان برای آنها تبیین شد.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار