کد خبر:۲۵۳۴۹۱
گفت‌وگوی پروفسور بوداغی و همسرش با «خبرگزاری دانشجو» - 2؛

شعبات مختلف کمیته امداد در اروپا تاسیس می‌شود/ ترجمه غلط رسانه‌های غربی از شعار روحانی

استاد دانشگاه هاروارد از تاسیس خانه‌های بهداشت توسط متخصصین ایرانی در آمریکا تا نیت آمریکا برای تکه تکه کردن ایران سخن گفت؛ او می‌گوید: ما رسانه آزاد در اروپا و آمریکا نداریم، رسانه‌ها وابسته هستند و صهیونیست‌ها همه را خریده‌اند.
شعبات مختلف کمیته امداد در اروپا تاسیس می‌شود/ ترجمه غلط رسانه‌های غربی از شعار روحانی

گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»؛ پروفسور بوداغی بی تردید یکی از برجسته ترین متخصصین کشور محسوب می شود؛ دانشمند متعهدی که با حفظ اصول ارزشی و اعتقادی خود اکنون یکی از افتخارات ایرانیان در حوزه های مختلف به شمار می آید.

 

وی تاکید دارد که سال 88 اگر حضرت آقا نبودند در کشورمان جنگ داخلی می‌شد؛ این در حالی است که آمریکا و پنتاگون منتظر است تا ایران را تکه تکه و تقسیم بندی کنند.

 

متنی که اکنون پیش رویتان قرار دارد بخش دوم گفت‌و‌گوی تفصیلی «خبرگزاری دانشجو» با پروفسور بوداغی و همسر آلمانی شیعه اش است.

 

 

«خبرگزاری دانشجو»- تعریفی که از دموکراسی در ایران دارید را توضیح دهید؟

 

پروفسور بوداغی: خودم 30 و اندی سال در خارج از کشور زندگی کردم و می‌توانم میان جمهوری اسلامی ایران و سایر کشورها مقایسه کنم بنده ایران را به عنوان دموکراسی واقعی قبول دارم، علتش را هم به شما می گویم.

 

این طرح که مقام معظم رهبری طراحی کردند و امسال را به عنوان سال حماسه سیاسی و اقتصادی نامگذاری کردن، دهان تمام کشورهای غربی مخالف نظام را بسته است و همه فکر می کردند در ایران دموکراسی نیست و کسی که رأی می‌آورد رئیس جمهور نمی‌شود اما اکنون بعد از انتخابات اثباط شد و صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها نیز دیگر بهانه‌ای ندارند.


در صورتی که خیلی ها معتقد بودند مردم مخالف روحانیت هستند مردم یک روحانی را به عنوان رئیس جمهور انتخاب کردند و این چیز مهمی است و دومین نکته اینکه فردی را انتخاب کردند که اکثریت آراء را آورده است و بیش از 70 درصد مردم در انتخابات شرکت کردند به گونه ای که غربی‌ها و آمریکایی‌ها انتظارش را نداشتند و الان اینها بهانه‌ای ندارند. تا دیروز علیه ایران تحریم بود به بهانه اینکه در ایران دموکراسی نیست و کسی که رأی بیاورد رئیس جمهور نمی‌شود و حق مردم ضایع می‌شود.


اینقدر در ماهواره‌ها علیه ایران تبلیغ کردند اما برعکس نظر آنان تفاق افتاد و اکنون مانده‌اند و جوابی ندارند، چه جوابی می خواهند بدهند. آن موقع می‌گفتند در ایران دموکراسی نیست اما دموکراسی بهتر از اروپا، در ایران اجرا شد اما حال ببنیم غربی‌ها چگونه دموکراسی را معنی می‌کنند.
 
من از جهت روان شناسی برای شما توضیح می‌دهم روان شناسان آنها سال‌ها روی کودکان کار می‌کنند از پیش دبستانی تا دبیرستان و دانشگاه روی مغز آنان کار می کنند آن قدر به خورد مردم می‌دهند که وقتی بگویند ماست زرد است همه باور می کنند در صورتی که از نظر طبیعی ماست سفیداست اما این قدر از جهت مغزی بر روی فرد کار می‌شود باورش می شود که ماست زرد است اینها همین کار را با مردم می‌کنند.

 

مریم بوداغی: تبلیغات‌شان را در پشت فیلم نشان می‌دهند.


پروفسور بوداغی: و شما تبلیغات را ظاهرا نمی‌بینی از نظر تبلیغاتی کارهای را انجام می‌دهند و شستشوی مغزی می‌دهند به شکلی که اتوماتیک همان فرد را انتخاب می‌کنید که آنها می‌خواهند پس این چه دموکراسی است؟!


در صورتی که در کشور ما ایران همه همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند هر کسی که دلش برای میهنش می‌سوزد انتخاب کند شاید حتی نظام را قبول نداشته باشد. کسی با فرد کاری ندارد.


من خیلی‌ها را می‌شناختم که به ایران رفت و آمد می کردند در هواپیما پشت سر من و یا جلو من بودند دست‌شان می‌لرزد می‌گفتم چرا؟ فکر می‌کردند وقتی به ایران بیایند اتفاقی برایشان می‌افتد آن قدر تبلیغات سوء علیه ملت ایران می‌کنند که حتی ایرانی‌هایی که داخل ایران نیستند فکر می‌کنند ممکن است چه خبر باشد. طوری بیان می‌کنند که هر روز اعدامی داریم هر روز سیاسیون را در خیابان می‌کشتند چیزهایی را تعریف می‌کنند عجیب من به آنها می‌گفتم خودم در زمان آن اتفاق در آن شهر بودم و همچنین اتفاقی را در آن زمان ندیدم چه کسی به شما گفته‌؟ نوشته‌اند گفتم کجا نوشته‌اند؟!


چون در بیداری اسلامی رهبری و ولایت فقیه وجود ندارد، به بن بست می‌رسد


«خبرگزاری دانشجو» - یک خاطره هم برای ما از این موضوع تعریف کنید.

 

پروفسور بوداغی: مثلا در همین قائم شهر که پدر و مادرم آنجا زندگی می‌کنند زمان انتخابات 88 گفتند خیلی‌ها را لط و پار کردند و کشتند با تانک روی آنان آمدند و رفتند. گفتم چنین اتفاقی نیفتاد. دروغ‌هایی می‌گویند که خود ما آنجا بودیم اما چنین چیزهایی را ندیدیم من بودم خانمم بود دیگران بودند.

 

تلاش می‌کنند تا مردم کشورهای دنیا را به دین و نظام بدبین کنند که شما به عنوان ایرانی مقیم خارج کشور می ترسی.
 

مریم بوداغی: بعد از انتخابات 88 روزنامه‌های خارج کشور نوشتند که درایران جنگ داخلی اتفاق افتاده است


پروفسور بوداغی: چیز جالبی بگویم اینکه با توجه به اتفاقی که اکنون در مصر در حال وقوع است خود آلمانی ‌ها و بسیاری از آنان به روی آن اتفاق دارند بحث ولایت فقیه است وقتی در کشوری رهبر نباشد چنین اتفاقی می‌افتد کشورهای اسلامی آمدند از راه حضرت امام که نظام جمهوری اسلامی و انقلاب را پایه گذاری کرد کپی کنند اما به خاطر جنگ ایران و عراق باعث شده بود که این اطلاعات کمتر به آنان برسد که بیداری اسلامی شروع شد اما در بیداری اسلامی چون رهبری وجود ندارد به بن بست می‌رسد.


ولایت فقیه خیلی مهم است من با خیلی‌ها بحث کردم و گفتم هرجا که ولایت فقیه نباشد آن کشور به بن بست می‌رسد و این اتفاق را شما در مصر می‌بینید اگر رهبر فرزانه‌ای مانند امام خامنه‌ای که ما داریم مصر نیزداشت چنین اتفاقی رخ نمی‌داد چون رهبر دینی وجود ندارد که اینها را تنظیم کند به خاطر همین چنین اتفاقی افتاد.


مسئله رهبریت خیلی مهم است و ما باید این رابه دنیا برسانیم برای چه کشورهای اسلامی که اکنون انقلاب کرده‌اند هنوز نتوانسته‌اند انقلاب‌شان را به نتیجه‌ای برسانند؟! مسئله رهبریت است اگر رهبری در کشور وجود نداشته باشد همین می شود مانند اینکه اگر چند نفر بخواهند یک آش را درست کنند آش یا شور می‌شود یا بی‌نمک که خوشبختانه در جمهوری اسلامی ایران ولایت فقیه داریم.
 
مریم بوداغی: فرزانگی حضرت آقا باعث شد که اتفاقات سال 88 شود.

 

 

پروفسور بوداغی: سال 88 اگر حضرت آقا نبودند در کشورمان جنگ داخلی می‌شد آمریکا و پنتاگون منتظر است تا ایران را تکه تکه و تقسیم بندی کنند یعنی همان کاری را که با یوگسلاوی و کشورهای دیگر کردند. الان همه ناراحت هستند که چه غلطی کردیم اما اکنون دیگر دیر شده است.

 

صهیونیست‌ها هماهنگ شده‌اند و مرسی را آوردند وقتی با سازشان نمی‌رقصید این گونه آن را برمی‌دارند این مسئله است و به دنبال آن چیزی که دلشان می‌خواهد هستند مثل ایران و حرکت اسلامی نیست که رهبریت وجود داشته باشد تا یکپارچه علیه صهیونیست بجنگند باید بدانید هیچ کشور اسلامی موفق نخواهد شد وقتی رهبری نباشد اینها باید خوشحال باشند زیرا ما رهبرمان را نه تنها رهبر شیعیان بلکه رهبر همه کشورهای اسلامی می‌دانیم و اگر کشورهای اسلامی مطیع رهبریت ایران شوند موفق‌ترین کشورها خواهند بود زیرا اگر کشورهای اسلامی با یکدیگر متحد می‌شوند می‌توانیم یک قدرت جهانی درست کنیم همان‌گونه که قبلا بوده‌ایم و این حق ما است.

 

ما 10 هزار سال فرهنگ و 1400 سال فرهنگ اسلامی و شیعه داریم چرا باید حرف یک دولت 200 ساله امریکایی را گوش دهیم یا یک دولت غاصب 60 ساله اسرائیل به ما دیکته کند. ما نباید در برابر 1+5 و حق هسته ای کوتاه بیاییم زیرا انرژی هسته‌ای حق هر کشور دنیا به‌خصوص ملت ایران است. ایران پایه‌گذار تمدن در دنیاست و نباید اجازه دهیم اینها برای ما تعیین تکلیف کنند و بگویند ما چه کنیم آیا نیروگاه هسته‌ای را ببندیم یا باز کنیم؟ غنی‌سازی اورانیوم را انجام دهیم یا خیر؟


اینها چه حقی دارند نسبت به کشور ما چرا باید پیش آنان برویم آنها باید پیش ما بیایند.

 

«خبرگزاری دانشجو» - چه شد که به ایران برگشتید؟

 

پروفسور بوداغی: بنده برای تحصیل برای جذب علم به آلمان رفتم.

 

ما غنی‌ترین کشور دنیا هستیم همه چیز داریم نفت، گاز، اورانیوم، طلا، نقره و مس هوای چهار فصل از 20- تا بالای 40 درجه اما متأسفانه هجوم فرهنگ‌های غربی باعث شده که مقداری از فرهنگ ریشه‌ای در شده و به انحراف کشیده شده‌ایم به‌خصوص ماهواره‌ها باعث شدند انحراف درخانواده‌ها به وجود بیاید اینها هم از اقدامات صهیونیست است تا خانواده‌ها را به فساد بکشاند ما باید به ریشه فرهنگی خودمان برگردیم، ریشه فرهنگی ما چیست؟ ما ایرانی و مسلمان شیعه هستیم اگر به اعتقادات درونی‌مان برگردیم موفق خواهیم شد هرکسی راهش را از راه اسلام بگذرد از راه امام بگذرد، انحراف از حرف امام پیدا کند به موفقیت نخواهد رسید.

 

باید از متخصصان ایرانی در دنیا دعوت به همکاری کنیم

 

الان راه ما راه درستی است راه ما، راه حضرت علی(ع) است، رهبر ما هم امام علی خامنه‌ای است ما باید به این مسائل توجه کنیم. درست است در کشور برخی مسائل هست که باید درست شود کسی منکر نیست ما باید دست به دست هم بدهیم، مسئولان ما باید یکپارچه با هم همکاری کنند و باید بهترین متخصصین و مدیران را استخدام کنیم کسانی را قرار دهیم که حق آنان است چنین افرادی را در ایران داریم و حتی از خارج از کشور دعوت کنیم افرادی را در خارج از کشور داریم که دلشان برای ایران می‌تپد اما جرأت آمدن ندارند ما باید آنان را دعوت کنیم تا به ایران خدمت کنند و پرچم ایران را به آنان نشان دهیم تا به این نتیجه برسند ایران آن چیزی نیست که تنها 40 یا 50 سال قبل دیده‌اید، خیلی تغییر پیدا کرده، جوانان ما بهترین جوانان هستند و الان بهترین متخصصان دنیا ایرانی هستند.

 

ما مسئولان خوبی داریم اما چون همپارچگی نیست و جناحی عمل شده است اهداف در بدنه گم می‌شود

 

«خبرگزاری دانشجو» - بسیاری از متخصصان ایرانی در خارج از کشور زندگی می‌کنند و به ایران برنمی‌گردند وظیفه ایرانیان و اساتید خارج از کشور در مورد موضوعاتی مانند حقوق هسته‌ای ایران چیست و همچنین نقش حکومت درباره باز گرداندن آنان به ایران را توضیح دهید.

 

پروفسور بوداغی: مدیریت. ما باید اختلاف جناحی خود را کنار بگذاریم و با کسی هم کار نداشته باشیم همه ما ایرانی و مسلمان هستیم حتی مسیحیان نیز ایرانی هستند ما باید دست به دست هم بدهیم و ایران را بسازیم.

 

مریم بوداغی: خود ایرانیان در داخل کشور همین کار را شروع کرده‌اند اما به نتیجه نرسانده اند و شورای ایرانیان خارج از کشور نیز کارهای خوبی انجام دادند اما متأسفانه نتوانستند کاری از پیش ببرند زیرا یکپارچگی لازم حتی میان خودشان هم وجود ندارد. متأسفانه این مشکلی است که اواخر در کشور ایجاد شده این نفاق‌ها باعث شده خیلی از برنامه‌ها در بدنه کم شده ما باید بدانیم که بهترین متخصصان حتی بهترین جوانان را داریم.

 

پروفسور بوداغی: مسئولین و رئیس جمهور همچنین رئیس جمهور منتخب خوبی داریم اما چون همپارچگی نیست و جناحی عمل شده است اهداف در بدنه گم می‌شود من اگر مسئولیتی داشتم تمام ایرانیان خارج از کشور را دعوت می‌کردم می‌توانستم این کار را بکنم و به ایران می‌آوردم و این ایران آزاد را به آنان نشان می‌دادم و اینکه آزادی واقعی در ایران را برای آنان به اثباط می‌رساندم این را می‌شود انجام داد. ما باید به واسطه فرهنگ و هنر متخصصان ایرانی در غرب را جذب کنیم

 

ما باید به آنجا برویم و با آنان صحبت کنیم همایش‌هایی را تشکیل دهیم و همه متخصصان در خارج از کشور اروپا و آمریکا دعوت کنیم ما باید به وسیله فرهنگ و هنر آنان را جذب کنیم موقعیت در این مسئله فرهنگ و هنر است و این خیلی مهم است همچنین باید در کشور فرهنگ سازی کنیم.


هجوم فرهنگی‌های غربی باعث شده مقداری اختلال در فرهنگ ما ایجاد شده است یک میلیارد در آلمانی وقتی برگه اداره مالیاتش دیر به دستش می‌رسد زنگ می زند و می‌پرسد چرا مالیات من را نفرستاده‌اید؟ من می‌خواهم مالیاتم را پرداخت کنم ولی یک تیلیاردر ایرانی که در ایران آسمان خراش می‌سازد حاضر نیست حتی یک درصد هم مالیات بدهد شما که تیلیاردر هستی و بالاترین سرمایه را داری بچه‌هایت و نوه‌هایت همه درحال استفاده از کوچه‌ها، خیابان‌ها مدارس و... هستند شما از همه امکانات استفاده می‌کنید چرا نمی خواهید مالیات بدهید؟

 

 باید فرهنگ مالیات را در کشور نهادینه کنیم

 

پروفسور بوداغی: کشور آلمان نه نفت و نه گاز دارد فقط با مالیات زندگی می‌کنند این فرهنگ مالیات را در کشور پایه‌ریزی کنیم و خیلی زیبا می‌توان این کار را کرد فرهنگ سازی در زمینه‌های مختلف بسیار مهم است.


وقتی می‌گویند اقتصاد ایران بد است می‌گویم اقتصاد ایران خیلی خوب است چون متأسفانه خوب فرهنگ سازی نشده بعضی از این اقتصاد بد تعبیر می‌کنند و سوءاستفاده می‌کنند یک زمانی خانمم برای خرید مایه ظرفشویی رفته بود. چند روز قبل 1600 تومان خریداری کرده بود آن روز 24000 تومان شده بود سوال کرده بود که از دو سه روز قبل تا امروز قیمت نزدیک به 1000 تومان فاصله دارد فروشنده گفته بود بله دلار بالا رفته خانمم گفته بود که دلار امروز رفته بالا اما شما خریدت را که امروز نکرده‌ای؟! خریدت را یک ماه قبل دو ماه قبل انجام داده‌ای. فروشنده گفته بود آقای احمدی‌نژاد مقصر است. مگر آقای احمدی‌نژاد تولید پودر شوینده می‌کند که قیمت بالا رفته این مسئله فرهنگ را می‌رساند حالا آقای احمدی‌نژاد یا هر کس دیگر هم باشد او را مقصر می‌دانند.


بعضی‌ها فقط دنبال این هستند که کارهای خلاف خود را به مسئولین نسبت دهند در صورتی که مسئولان هیچ کدام خبر ندارند فرد آنارشی عمل می‌کند وقتی می‌بینید قیمت دلار بالا رفته خوشش می‌آید و قیمت پرتقال و سیب را بالا می‌برد اینجا باید بازار تنظیم شود نظارت مهم‌ترین چیز است البته در تهران نظارت نسبت به شهرستان ها بهتر است اما در شهرستان نظارت خوبی انجام نمی‌شود اینجا اگر ناظرین خوبی داشته باشیم قیمت‌ها و بازار را کنترل می‌کنند مسئولان نباید با کسی تعارف داشته باشند.


«خبرگزاری دانشجو» - 
در حاضر حاضر در ایران مشغول چه کاری هستید؟

 


پروفسور بوداغی
: من بیماران ذهنی دارم. بیمارستان یا مطب خصوصی بیماران به من مراجعه می‌کنند اگر در بیمارستان باشم آنان را معاینه می‌کنم و بستگی دارد کدام بیمارستان من را بخواهد وقتی بیماری باشد من را می‌خواهند مراجعه می‌کنم.

 

در تهران بیمارستان پاستور با دکتر فیروزیان کار کردم اما بیشتر مازندران فعالیت می‌کنم چون هوای آلوده تهران را نمی‌توانم تحمل کنم.


«خبرگزاری دانشجو» - چرا تهران زندگی نمی‌کنید؟


پروفسور بوداغی: به خاطر آلودگی هوا

 

ما می‌توانیم آلودگی هوا را از بین ببریم آب و هوای آلوده تهران را باید درست کنیم چون محیط زیست خیلی مهم است برای آینده خودمان بچه‌ها و نوه‌هایمان که باید روی این مسئله کار شود اما متأسفانه پشت گوش انداخته می‌شود چه فایده دارد که میلیاردر باشم اما هوای آلوده را نفس بکشم فردا سرطان بگیرم بمیرم.


«خبرگزاری دانشجو» - رفت و آمد برای شما سخت نیست؟


پروفسور بوداغی: نه چرا سخت حدود چهار الی پنج ساعت فاصله تا تهران است از طبیعت لذت می‌بریم.

 

«خبرگزاری دانشجو» - البته هوای شمال به کشور شما (مریم بوداغی) از نظر آب و هوا و طبیعت بسیار نزدیک است تا شما به خاطر غربت مشکلی نداشته باشید.

 

مریم بوداغی: بله بسیار نزدیک است.


به کمک متخصصان ایرانی طرح خانه‌های بهداشت را در ایالت می‌سی‌سی پی امریکا ایجاد کردیم

 

«خبرگزاری دانشجو» - وقتی شما به عنوان یک ایرانی به کشورهای خارجی می روید آیا قدمی در این مسیر برداشته‌اید که نگاه ایرانیان مقیم خارج را به ایران مثبت کنید.


پروفسور بوداغی: کشور جمهوری اسلامی بیشتر از 17 هزار خانه بهداشت دارد آمدیم نمونه خانه بهداشت ایران را گرفتیم و با کمک دانشگاه شیراز و دیگر متخصصان ایرانی در ایالت می‌سی‌سی پی امریکا این خانه‌های بهداشت را پیاده کردیم و در آنجا خانه بهداشت را تأسیس نمودیم سیاه‌پوستان بدبختی که آنجا زندگی می‌کنند گریه می‌کردند که ما آمده‌ایم برای آنان کار می‌کنیم یعنی ما داریم نشان می‌دهیم که ایران چه پیشرفت‌هایی کرده است.


بسیاری از ایرانیان خارج از کشور حتی فکرش را نمی‌کردند بیش از 17 هزار نفر از ایران در تأمین اجتماعی بهداشت، بهداری، خانه بهداشت در مناطق محروم فعالیت کنند و در این رابطه بالاترین پیشرفت وجود داشته است، خیلی چیزها را از ایران می‌توانیم نمونه برداریم و به اروپایی ها و آمریکایی‌ها نشان دهیم.


«خبرگزاری دانشجو» - با توجه به رفت و آمدی که شما به خارج از کشور دارید باید قدرت بیشتری نیز از این لحاظ داشته باشید شما شاید نشست‌هایی را با ایرانیان خارج از کشور داشته باشید به هر حال آنان ایرانی هستند و نمی‌توانند منکر آب و خاک و خونشان شوند و در قبال کشور مسئولیتی دارند دراین رابطه لازم است که پای آنان به ایران باز شود.

 

پروفسور بوداغی: خیلی‌ها به من گفته‌اند شما بهترین سفیر ایران در خارج از کشور هستید.


«خبرگزاری دانشجو» - واقعاً شما می‌توانید بهترین سفیر ایران در خارج از کشور باشید و آیا توانسته‌اید در شناخت ایرانیان از ایران کاری انجام دهید؟ 

 

به دنبال ایجاد نمایندگی کمیته امداد امام خمینی (ره) درغرب هستیم

 

پروفسور بوداغی: اتفاقاً در این زمینه کارهایی نیز انجام داده‌ایم مثلاً کمیته امداد امام خمینی(ره) که فعالیت‌های خیلی خوبی در داخل کشور انجام داده است و اکثر خانواده‌های ایرانی یک صندوق صدقات در خانه‌ شان دارند که در کشورهای اسلامی نیز همین‌طور است اما متأسفانه در غرب فقط در انگلستان وجود دارد و ما گفتیم بیاییم در غرب تبلیغ کنیم که کمیته امداد امام(ره) در کشورهای دیگر را نیز فعال کنیم و برای کشورهای دیگر نمایندگی داشته باشیم.


«خبرگزاری دانشجو» - مگر آلمان نیز فقیر زیاد دارد؟


پروفسور بوداغی: بله، چرا نه؟ در اروپا و آلمان نیز فقیر زیاد است.


«خبرگزاری دانشجو» - اما آنان که ادعا دارند جزو کشورهای برتر و ثروتمند دنیا هستند و فقر در این کشورها پایین است و فقط به دنبال القاء این مسئله هستند که فقر و مشکلات در ایران است؟


پروفسور بوداغی:
نه چنین چیزی نیست وقتی خودشان به ایران می‌آیند متوجه می‌شوند. ما می خواهیم که پای ایرانی‌های مقیم خارج به ایران باز شود و حتی ایرانی‌هایی که به ایران می‌آیند و یا خیلی‌ها را که من به ایران آوردم خودشان متوجه شدند که اشتباه فکر می کردند.

 

«خبرگزاری دانشجو» - پس شما کسانی را به ایران آورده‌اید؟


پروفسور بوداغی:
بله چند نفر از دوستان خارجی را از اروپا و آمریکا به ایران آوردیم تا ایران را به بینند و بروند تعریف کنند اینکه مازندران کجاست؟ شیراز کجاست؟ تبریز کجاست؟ .... تا جایی که توانستیم برویم و نشان دادیم که ایران چقدر زیباست.


ما می توانیم توریسم اسلامی را در ایران پایه‌گذاری کنیم

 

«خبرگزاری دانشجو» - آوردن آنان به ایران چه تأثیری داشت و چه می گفتند؟


پروفسور بوداغی: خیلی مؤثر بود قبلا می‌ترسیدند به ایران بیایند و فکر می کردند این جا کشته می‌شوند اما وقتی آمدند لذت بردند. ما می‌توانیم موضوع توریست را به شکل جد پیگیری کنیم و به شکلی که فرهنگ اسلامی ما نیز لطمه‌ای نخورد توریسم را به ایران جذب کنیم نه توریسمی که در تایلند است، توریسم اسلامی را در ایران پایه‌گذاری کنیم.

 

اروپایی‌ها خیلی دوست دارند ایران را ببینند و بدانند سرچشمه آن از کجا بوده، اسلام و شیعه چیست، از خیلی از مراسم فیلم‌برداری کردیم و در اروپا نشان دادیم و روز شهادت امام حسین(ع) را و اینکه برای چه شهید شوند معنای شهادت چه است؟

 

اینها را در اروپا، در دانشگاه‌ها صحبت می‌کنیم تا معنای شهادت چه است؟ تا دانشجویان بدانند و به آنان نشان دهیم اینگونه نیست که آنان تبلیغ می‌کنند البته خودشان نیز دیگر می‌دانند و آنها دیگر باور کردند اکنون سیاستمداران غرب در بن بست گیر کردند و جواب ملتشان را ندارند که بدهند مثل سابق دیگر نیست که اروپا و آمریکا با سیاستمدارانشان یکپارچه بودند 90 درصد مردم اروپا و آمریکا، سیاستمدارانشان را قبول ندارند و معتقدند که به آنان دروغ گفته‌اند و آنان فلان حزب که آمده دروغ گفته، را قبول ندارند و خیلی‌ها نمی‌خواهند که رأی بدهند اگر شغل اداری نداشته باشند اصلاً رأی نمی‌دهند.
 

«خبرگزاری دانشجو» - پس آنان به خاطر شغل اداری‌شان رأی می‌دهند؟

 

پروفسور بوداغی: بله، مجبورند.

 

مریم بوداغی: آنان متوجه شدند تاریخ را نمی‌توانند عوض کنند مثلاً خلیج فارس را که می‌خواهند خیلج عربی کنند و می‌خواهند تاریخ ایران را عوض کنند.


پروفسور بوداغی: صهیونیست‌ها آنقدر از ایران بدشان می‌آید که می‌خواهند تاریخ ایران را عوض کنند خلیجی که همیشه فارس بوده مال ایران بوده و حتی کشورهای هم جوارهم متعلق به ایران بوده است که متأسفانه از دست داده‌ایم.

 

مسئله‌ای نیست از دست داده‌ایم اما آنچه مهم است اینکه نباید حق و حقوق ما را از ما بگیرند نباید اجازه بدهیم. انرژی هسته‌ای و تحقیقات هسته‌ای و پزشکی هسته‌ای نیز حق مسلم ما است.

 

خیلی از ایرانی‌هایی که در خارج رفت و آمد می کنند برای این حق خیلی تلاش نمی‌کنند بخش عمده‌ای از این تلاش‌ فقط حکومتی نیست ایرانی‌هایی که به خارج می‌روند مهمترین سفرای ایران هستند و باید ایرانی‌ها اقداماتی را در جهت فعال شدن گروه های مختلف و ایجاد ان جی او داشته باشند اینکه دولت ما همایش‌هایی را در اروپا و آمریکا تشکیل دهد وهمایش‌های فرهنگی مانند سالروز حافظ، سعدی، رودکی را داشته باشیم.

 

مریم بوداغی: کاخ گلستان جدیداً در لیست یونسکو ثبت شده است.


پروفسور بوداغی: برخی نمی‌خواهند به ایران بیایند و ما می‌توانیم ایران را به آنجا ببریم و ایران را به اروپا و آمریکا می‌بریم و از زندگی مردم ایران، روستاها و اقلیت‌های مذهبی، فیلم به آنان نشان می‌دهیم

 

«خبرگزاری دانشجو» - آیا خود شما این کار را انجام می‌دهید؟

 

پروفسور بوداغی: بله، برخی در زمینه نشان دادن زندگی اقلیت‌های مذهبی ایران در اروپا مخالفت کردند و گفتند که نمی‌شود، گفتم چرا نمی‌شود؟! ما باید نشان دهیم که اقلیت‌های مذهبی در ایران در دموکراسی و آزادانه زندگی می کنند. بیاییم از زندگی روزمره، عروسی‌ها، بازار آنان فیلم نشان دهیم و بگوییم ای اروپایی چیزی که دولت تو به تو می گوید دروغ است، واقعیت این است اگر قبول نداری بیا ایران را ببین.

 

باید تبلیغ کنیم و نیاز است که دولت در این زمینه بیشتر کار کند وقتی مردم اروپا و آمریکا را بیدار کنیم، سیاستمداران اروپایی هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.
 

«خبرگزاری دانشجو» - این بیداری باید الزاماً از طریق حکومت اتفاق بیفتد؟


پروفسور بوداغی: بله چرا که نه، ما این قدرت را داریم و می‌توانیم این همایش‌ها را در کشورهای خارجی بگذاریم و از همه دعوت بکنیم.

 

از تخت جمشید، مراسم عزاداری، جشن‌ها فیلم بگیریم، از عکاس‌های معروف دنیا دعوت کنیم و عکس بگیرند تا ایران را به دنیا نشان دهیم. ببینید ایرانی‌ها باعاطفه‌ترین ملت دنیا هستند این برای من ثابت شده است.

 

مریم بوداغی: ما باید به مردم دنیا فرهنگ ایران را نشان دهیم که سرچشمه و الگو برای همه فرهنگ غربی است اینکه نشان دهیم شما که از فرهنگ صحبت می‌کنید فرهنگ از ایران سرچشمه گرفته است.

 

رسانه آزاد در اروپا و آمریکا نداریم


«خبرگزاری دانشجو» - بعد از جنگ ایران و عراق چرا فضا به چه سمت و سویی رفت که نگاه غرب به ایران منفی شد و دنیا از ایران ترسیدند؟


پروفسور بوداغی: ما رسانه آزاد در اروپا و آمریکا نداریم رسانه‌ها وابسته هستند و صهونیست‌ها همه را خریده‌اند شاید یکی دو رسانه آزاد باشد که آن هم اگر متوجه شوند در آن را می‌بندند.

 

اگر کسی بیاید علیه صهیونیست چیزی بنویسد در روزنامه را می‌بندند یکبار اشپیگل در آلمان این کار را کرد آمدند درب آن را بستند و ساختمان آن را خراب کردند که اکنون فرم اشپیگل عوض شده و اکنون حامی صهیونیست‌ها شده است. در گذشته رئیس این روزنامه مخالف صحبت کرده بود درب آن را بستند و مال و اموال او را گرفتند و اکنون خط این رسانه عوض شده و سمت صهیونیست‌ رفته است یعنی اگر کسی در اروپا جرات کند علیه اسرائیل صحبت کند نابودش می‌کنند و تفاوتی ندارد.
 
بعد از انتخابات 92 در ایران اکنون دنیای غرب و صهیونیست جوابی برای ملت خود ندارند


«خبرگزاری دانشجو» - رسانه غربی در بحث انتخابات 92 ایران چه مسائلی را مطرح کردند؟


پروفسور بوداغی: اینها می‌خواستند اتفاقات 88 را دوباره شروع کنند اختلافات داخلی را گسترش بدهند تا جنگ داخلی را در ایران راه بیندازند که خوشبختانه مقام معظم رهبری، وزارت اطلاعات، شورای امنیت ملی، نیروهای برون مرزی همه خوب کار کردند تمام پیش‌بینی‌ها را کرده و می‌دانستند و باید از آنان تشکر کرد.

 

به خصوص مقام معظم رهبری که متوجه شدند که اهداف صهیونیست در کشور چه است. رسانه‌ها به گونه‌ای مطرح کرده بودند که کاندیدایی در انتخابات رئیس جمهور می‌شود که اصلا رای نیاورده و فردی که رای می‌آورد رئیس جمهور نمی‌شود اما این گونه نشد. اکنون رئیس مجمع تشخیص با هماهنگی حضرت آقا همه با هم اتحاد دارند و این اتحاد اثبات شد. اکنون غربی‌ها متوجه شدند هیچ کاری در ایران نمی‌توانند بکنند.


پروفسور بوداغی: اعتقاد من این است چون راه ما راه حضرت علی (ع) است امام زمان (عج) پشت سر این نظام است و به ما کمک کرده است.

 

هر ده سال در کشور مسئله‌ای به وجود آمده اما با این حال تحت کنترل است و رسانه‌ها فکر کردند که می‌توانند با ایران هر کاری بکنند اما آنان فهم و شعور لازم را ندارند. وقتی کشور ما قدمت تاریخی ده هزار ساله دارد و 1400 سال فرهنگ اسلامی و شیعه داریم این قدر احمق نیستیم که گول آنان را بخوریم آنان می‌خواستند ما را بازی دهند اما برعکس شد اکنون دنیای غرب و صهیونیست جوابی برای ملت خود ندارند.


«خبرگزاری دانشجو» - دیدگاه غرب درباره دولت تدبیر و امید چگونه است؟


مریم بوداغی: روزنامه‌های خارج از کشور شعار رئیس جمهور منتخب را درست ترجمه نکردند بلکه دولت تدبیر و امید را Goverment of reconciliation and peace (دولت آشتی و صلح) ترجمه نمودند.


رئیس جمهور باید 300، 400 مشاور در زمینه های مختلف داشته باشد

 

«خبرگزاری دانشجو» - یعنی ما تا کنون جنگ داشته‌ایم و اکنون می‌خواهیم صلح داشته باشیم. فکر می‌کنید دولت آینده چگونه باید عمل کند و چه دغدغه و نیازی از کشور رفع شود که باعث ایجاد اتحاد میان ما شود؟

 


پروفسور بوداغی: مهمترین چیز اینکه با همه جناح‌ها صحبت شود و از متخصصان داخلی و خارجی کشور به عنوان مشاور استفاده کنیم حتما نباید پست سیاسی بگیرند و وزیر شوند.


به نظر من رئیس جمهور باید 300، 400 مشاور داشته باشد زیرا بسیاری از مسائل هست که بنده می‌دانم اما ممکن است نفر دیگر که متخصص است اما نداند ما باید از همه متخصصان ایرانی استفاده کنیم بیاییم از تجربه‌های آنان در خارج از کشور استفاده نماییم چون به نظر من مهمترین چیز مبارزه ما با صهیونیست و موفقیت ما به عنوان یک قدرت جهانی همچنین کمک و استفاده از نیروهای ایرانی خارج از کشور در ایران است.

 

آنان که معتقد به این نظام هستند وقتی کسی معتقد به این نظام باشد و این نظام را قبول داشته باشد و اعتقاد به دین مبین اسلام داشته باشد به درد این نظام خواهد خور.د باید از این نیرو استفاده کنیم حال هر کجای دنیا می‌خواهدباشد نباید میان مسئولان و کسانی که پست می‌گیرند حس حسادت باشد اگر بنده مهندس هستم او دکتر است من نباید او را وارد عرصه کنم تا نکند جای من را بگیرد این چیزها را باید کنار بگذاریم مسئله‌ ایران است.


رقابت باید در کشور سالم باشد حسات نیاید در کشور وجود داشته باشد اینکه فردی کنار من بیاید که بیشتر از من تحصیل کرده است او جلوتر از من است باید باعث افتخار من باشد چرا؟ زیرا همه ما با هم باید ایران را بسازیم.


به خاطر همین دولت تدبیر و امید که آینده‌ساز است و همان گونه که رهبری فرموده اند ما حماسه سیاسی را شروع کرده‌ایم حماسه اقتصادی نیز باید شروع شود.


مریم بوداغی: اتحاد و همبستگی مهم است.مهمترین مسئله در ایجاد حماسه اقتصادی این است که ایرانی جنس ایرانی بخرد درست است مثلا کیکی که من می‌خورم مزه کیک اروپایی را ندهد اما من باید این را بخرم حتی اگر کیفیت آن پایین‌تر باشد اروپایی‌ها برای چه موفق شدند برای اینکه فقط از جنس‌های آلمانی خرید کردند موفقیت اقتصادی آلمان برای این است که دراین زمینه اعتماد به نفس دارند و برای خود نشان made in Germany را در دنیا را ساختند ما نیز باید نشان made in Iran برای خود تبلیغ کنیم. باید اتومبیل‌ها و ماشین آلات ایران را ببریم و محصولات ایران مانند تلویزیون، ماشین ظرف شویی را باید به دنیا نشان دهیم همه چیز را در کشور خود و دنیا تبلیغ کنیم.


درست است که جنس ایرانی به کیفیت ایده‌آل نرسیده اما اگر بخرید به آن کیفیت خواهد رسید زیرا اگر ایرانی‌ها جنس را بخرند کیفیت آن بالا می‌رود زیرا تولیدکننده سرمایه به دست می‌آورد و ماشین‌آلات بهتری تهیه می‌کند و کیفیت بالا می‌رود وقتی ما تولیدکننده را حمایت‌ نکنیم وقتی کارخانه‌جات ما بخوابند همین گونه می‌شود زیرا ایرانیان اعتماد به نفس کافی را ندارند و فقط می‌گویند مسئولین مقصر هستند.


پرفسور بوداغی: خود ما مردم مقصر هستیم مردم باید از کارخانه‌‌جات حمایت کنند وقتی شما ماشین مرسدس فلان کشور یا فلان ماشین آمریکایی را می‌خری و ماشین ایرانی نمی‌خری چه کسی مقصر است آیا دولت مقصر است؟ ما باید از اجناس ایرانی استفاده کنیم حتی اگر مرغوبیت جنس خارجی را نداشته باشد این رقابت سالم باید در مملکت پایه‌گذاری کنیم.


«خبرگزاری دانشجو» - خانم مریم بوداغی شما در چه رشته‌هایی تحصیل کرده‌اید و قبل ازدواج با آقای بوداغی در آلمان چه فعالیت‌هایی انجام می‌دادید؟


مریم بوداغی:
من تاریخ باستانی، مدیریت فرهنگی و زبان‌شناسی تحصیل کردم.


«خبرگزاری دانشجو» - 
آیا شما از ابتدا مسلمان بودید یا بعداً‌ مسلمان شدید؟


مریم بوداغی:
بعداً‌ تحت تاثیر پدرم مسلمان شدم و 15 سال است که از آن می‌گذرد.


«خبرگزاری دانشجو» - 
حضور باحجاب در دانشگاه برای شما مشکل آفرین نبود؟


پروفسوربوداغی: نه مشکلی نبود چون قدرت دفاع از خود را داشته است برخی نمی‌توانند از خود دفاع کنند. دفاع کردن از اعتقادات مسئله مهمی است در برخی جشن‌ها مانند سفارت ایران در آلمان مانند 22 بهمن که از ما دعوت کرده بودند خانم من حجاب داشت برخی از کارکنان سفارت که ما را بیرون می‌دیدند تعجب کرده بودند که خانم من بیرون از سفارت نیز حجاب دارد و می‌پرسیدند که شما همه جا حجاب دارید و او گفت بله من هم جا حجاب دارم خانم من از چیزی نمی‌ترسد.


من چیزی را متوجه شده‌ام آنان که اعتقاد به اسلام و شیعه می‌آورند معتقدتر از مسلمان‌زاده‌ها هستند زیرا با مطالعه به شناخت رسیده اند این فرد دین دیگری داشته و آن قدر مطالعه کرده که متوجه شده این دین والاتر است.


«خبرگزاری دانشجو» - خانم بوداغی چه چیزی در اسلام برای شما جالب توجه است و آن را دوست دارید؟


مریم بوداغی: برای من کتاب نهج‌البلاغه و الگویی مثل حضرت علی (ع) و فاطمه الزهرا (س) برای مهم است.


«خبرگزاری دانشجو» - آیا می‌خواهید دخترتان (شیرین) را با تربیت دینی بار بیاورید یا نه می‌‌خواهید به او آزادی دهید تا خودش انتخاب کند؟ به شکل کلی می‌خواهید اعتقاد دینی‌اش چه طور باشد؟


مریم بوداغی: من می‌خواهم به هر دو فرهنگ آشنا بشود اما من بیشتر فرهنگ ایرانی-اسلامی را دوست دارم به خاطر همین می‌خواهم بیشتر با این فرهنگ بار بیاید.


«خبرگزاری دانشجو» - در خانه با دخترتان فارسی یا آلمانی صحبت می‌کنید؟


مریم بوداغی:
دخترم به هر دو زبان صحبت می‌کند اما من با او آلمانی صحبت می‌کنم.


«خبرگزاری دانشجو» - آقای بوداغی چرا در دانشگاه‌های ایران تدریس نمی‌کنید؟


پروفسور بداغی: برخی مواقع من را برای تدریس به دانشگاه‌های ایران دعوت کرده‌اند احساس کردم رابطه دانشجویان دختر با پسر، دانشجویان با اساتید رابطه‌هایی نیست که زیاد علمی باشد که متأسفانه این تأثیر ماهواره‌ها است برخی احساس می‌کنند که به عروسی یا خواستگاری آمده‌اند. برخی از دانشجویان پسر فکر می‌کنند که به مجلس رقص آمده‌اند در حالی که چنین چیزهایی در اروپا وجود ندارد. دانشجویان با لباس ساده بدون مکاپ سرکلاس می‌آیند و شما ارتباطات نامناسبی در دانشگاه‌ها میان دانشجویان دختر و پسر نمی‌بینید زیرا دانشگاه محل درس و علم است و مکانی برای آموزش است.

 

یا در ایران جراحی‌های زیبایی که صورت می‌گیرد؛ در اروپا نیز چنین مسائلی هست اما هنرپیشه‌ها، خواننده‌ها و یا افرادی که مشکلات اخلاقی یا روحی دارند و افراد به خصوصی این اقدامات را انجام می‌دهند در جامعه نیست شما نمی‌بینید کسی بینی، لب، لپ یا زیر چشمش را عمل کند.

 

متأسفانه در ایران برخی از پسران ظاهر دخترانه برای خود درست می‌کنند اما شما این چیزها را در جوانان اروپایی نمی‌بینید افراد به‌ خصوصی در اروپا از این کارها انجام می‌دهند.


«خبرگزاری دانشجو» - متأسفانه این موضوعات از طریق ماهواره‌ها به ایران منتقل شده وگرنه در ایران شاید 10، 12 سال پیش این مسائل وجود نداشت.

 

پروفسور بداغی: در این جا باید فرهنگ سازی کرد متأسفانه یک مرتبه اجازه داده شده که هر کسی ماهواره داشته باشد قبل از اینکه اجازه استفاده از ماهواره داده می‌شد باید فرهنگ‌سازی اتفاق می افتاد زیرا اکنون جلو آن را گرفتن بسیار مشکل است باید به خانواده‌ها آموزش داده شود بله در امریکا و اروپا فساد وجود دارد امکان دارد فساد زیادی هم وجود داشته باشد اما جای خودش را دارد نه اینکه در جامعه باشد باید قبل از استفاده از ماهواره روی آن کار می‌کردیم اما اکنون کار روی آن از نظر روان‌شناسی بسیار مشکل است.

 

«خبرگزاری دانشجو» - متقاعد کردن این نسل برای پذیرفتن اینکه مضرات ماهواره از مزایای آن بیشتر است سخت است و نمی‌پذیرند و در مقابل این مسئله مقاومت می‌کنند.


پروفسور بداغی: وقتی با دانشجویان راجع‌به این موضوعات صحبت می‌کردم در ابتدا می‌خواستند بروند و سخنان من را نشنوند اما بعد که دیدند من از خارج از کشور می‌آیم می پذیرفتند.

 

در داخل ایران کسی نیست که این مسائل را به آنان تذکر دهد و من از خارج از کشور با آنان صحبت می‌کنم  اینها فکر می‌کنند در خارج از کشورخبری است بنده گفتم نه خبری نیست اما متأسفانه فساد اروپا و امریکا به جامعه ما کشیده شده و سعی کردند که ماهواره‌ها را به جامعه ما بکشند چرا؟!

 

زیرا فهمیدند که نمی‌توانند با نظام ما مقابله کنند. به حمدلله هیچ غلطی هم نمی‌توانند کنند و نمی‌توانند با ایران بجنگند زیرا منجلابی بدتر از ویتنام خواهد بود. آمدند تا ریشه‌ جامعه یعنی خانواده را به فساد بکشانند و البته مقدار کمی هم موفق شده‌اند.


ما باید به وسیله ایرانیان خارج از کشور برای ایرانیان داخل تبلیغ کنیم و به آنان بگوییم این‌گونه که شما فکر می‌کنید نیست زیرا برخی فکر می کنند خارج از ایران بهشت است در صورتی که شاید بدتر از جهنم هم باشد باید اینها را گفت، جوانان گول ظاهر آنان را می‌خورند اما باطن آن فساد است ما باید به دانشجویان این مسائل را برسانیم ما باید از کودکستان و دبستان شروع بکنیم و به بچه‌ها آموزش دهیم حتی باید به والدین نیز آموزش دهیم اکنون به گونه‌ای شده که پدرها و مادرها به آموزش بشتری نیاز دارند.


شبکه‌هایی مانند من و تو با نشان دادن برخی بی اخلاقی ها به دنبال متلاشی کردن بنیان خانواده هستند

 

«خبرگزاری دانشجو» - یعنی در آلمان از این مسائل نیست؟

 

پروفسور بوداغی: بله هست اما نه اینکه زن شوهردار دوست پسر بگیرد یا برعکس آن. 

 

ماهواره‌ها فساد را به جامعه کشانده‌اند، شبکه‌هایی مانند (من و تو) فیلم‌هایی را نشان می‌دهد تا این موضوعات را یاد بدهد و خانواده را متلاشی کنند وفیلم هایی نشان می دهند که بنده 38 سال در خارج از کشور بوده‌ام و خانمم که آلمانی الاصل است ندیده‌ایم و این فیلم‌ها را در اروپا آمریکا به فارسی ترجمه می‌کنند و آن را به خورد ملت می‌دهند و می‌گویند اگر می‌خواهید مدرن شوید اینگونه باید زندگی کنید و ما باید اینها را برای ملت تبیین کنیم که البته انجام این کار برای دولت کار مشکلی است.

 

آقای روحانی باید به مسئله فرهنگ توجه کند

 

پروفسور بوداغی: باید در این رابطه در ابتدا به آقای روحانی دولت جدید (تدبیر و امید) را تبریک بگوییم و از ایشان خواهش داریم درباره مسائل فرهنگی از این به بعد بیشتر توجه شود زیرا فرهنگ بسیار مهم است و از پایه و اساس نظام است به روی این مسئله باید خیلی کار شود و چیزهایی که اتفاق افتاده که متأسفانه از تعادل خارج شده است.

 

مریم بوداغی: ما باید مفهوم کلمه آزادی را برای مردم توضیح دهیم.

 

پروفسور بوداغی: معنای آزادی فکر و زبان است نه اینکه آزادی به معنای فساد باشد نه این آزادی که غرب نشان می‌دهد زیرا می خواهد تو را به فساد بکشاند همان‌گونه که صهیونیست‌ها موفق شدند در اروپا و آمریکا دختر خانم‌ها را به فساد بکشانند می‌خواهند همین کار را در ایران نیز انجام دهند. ما باید بیدار باشیم زیرا ریشه فرهنگی ما با آنان متفاوت است.

 

کسانی به من مراجعه کردند که می‌خواهند برای تحصیل به اروپا بیایند و به آنان گفتم اگر می خواهید واقعاً برای ادامه تحصیل بیاید، چیزی که در ایران امکاناتش وجود ندارد بیا و تحصیل کن و من تو را حمایت می‌کنم اما اگر فکر کنی آنجا بهشت برین است و چیزی گیرت می‌آید چنین چیزی نیست باید بدانی برای شما در ایران چیزی مانند آرامش خانواده، محبت وجود دارد اما غرب دنیای بی‌رحمی است به خصوص با مسلمانان.

 

گفت‌وگو از فاطمه پاخیرزن

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار