به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو » ،حجتالاسلام والمسلمین محمد خرسند طی گفتگویی ، در بیان ضرورت تشکیل حزب فراگیر در شرایط فعلی سیاسی اظهار کرد: تشکیل حزب فراگیر ایده خوبی است و در حالی که کشور ما از نبود تحزب رنج میبرد، رفتن به این مسیر میتواند مثمر ثمر باشد.
وی افزود: آشفتگیهایی که معمولا زمان تبلیغات و انتخابات به وجود میآید به این دلیل است که تحزب در کشور ما جایگاه خود را پیدا نکرده است؛ بنابراین تشکیل یک حزب فراگیر میتواند به ساماندهی فضای موجود کمک کند. البته حزبی که مد نظر ماست یک حزب با بهرهگیری از معیارهای اسلامی و منطبق با قانون اساسی است و ما الگوبرداری از حزبهای غربی را نمیپسندیم، چراکه معتقدیم تحزب در آنجا یک نوع دیکتاتوری حزبی و رسیدن به قدرت از هر راهی است.
این عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در ادامه با بیان اینکه "هماکنون روحیه توجه به تحزب بویژه در بین نخبگان سیاسی دیده نمیشود"، خاطرنشان کرد: نخبگان سیاسی بیشتر بر اساس اجتهاد خود عمل میکنند و عموما تابع جمع و تشکیلات نیستند و اینکه ما شاهد اختلافات بسیاری در اردوگاه اصولگرایان و اصلاحطلبان هستیم به این دلیل است که روحیه کار حزبی و تشکیلاتی ضعیف است.
خرسند اضافه کرد: بحث تشکیل حزب فراگیر از مدتها قبل مطرح شده و این ایده، ایده خوبی است اما من بعید میدانم چنین اتفاقی بیفتد.
وی در تشریح دلایل خود برای تشکیل نشدن حزب فراگیر گفت: یک حزب فراگیر نیاز به شخصیتهای دارد که خودشان فراگیر باشند، مثلا وقتی شهید بهشتی در کنار شخصیتهایی همچون رهبر معظم انقلاب و آقای هاشمی حزب فراگیری مثل حزب جمهوری اسلامی را تشکیل دادند، این افراد خودشان فراگیر بودند اما ما امروز شخصیتهایی در این طراز نداریم که بخواهند به این مساله ورود پیدا کنند.
این فعال سیاسی در عین حال تصریح کرد: ما کمتر حزبی در کشور داریم که قواعد کار تشکیلاتی و حزبی را رعایت کند. اسامی و مجوز برای تشکیل حزب در وزارت کشور و کمیسیون ماده 10 احزاب فراوان وجود دارد اما این احزاب کمتر کار حزبی میکنند. کار حزبی این است که تشکیلاتی شکل بگیرد، کادرسازی کند و برنامه و تیم داشته باشد و در نتیجه در قبال برنامهای که ارائه میدهد پاسخگو باشد.
خرسند با بیان اینکه "دولتهای مختلف نیز اقبالی چندانی به احزاب نداشتهاند"، گفت: یکی از مشکلات احزاب در کشور ما بحث تامین نیازها و منابع مالیشان است. یک دلیل اینکه احزاب ما نمیتوانند به خوبی فعالیت کنند این است که منابع مالی مشخصی ندارند و از سویی کار حزبی و تشکیلاتی هزینهبر است؛ بنابراین برای این موضوع در قانون احزاب باید فکری شود.
وی ادامه داد: اینکه چند حزب بخواهند یکی شوند و یک حزب فراگیر را تشکیل دهند، مشکلاتی را به وجود میآورد مثلا اینکه ممکن است هر یک حرفی بزنند و ادعایی داشته باشند و سهمی بخواهند؛ اگرچه چنین نگاهی و رفتن به سمت ایجاد یک حزب فراگیر مطلوب و خوب به نظر میرسد اما در کشور ما چنین بحثی شدنی نیست.
منبع : ایسنا