کاظم بردبار در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز بیان داشت: قطب تولید گیاهان دارویی کشور هستیم؛ ولی کارخانه و صنایع فرآوری نداریم.
وی افزود: به علت نبود کارخانه و صنایع فرآوری این محصولات به صورت خام از استان خارج و پس از فرآوری با قیمتهای بالا به استان وارد میشود.
مدیرکل منابع طبیعی فارس با بیان اینکه حدود 2000 نمونه گیاه دارویی در مراتع فارس شناسایی شده است، گفت: برداشت گیاهان دارویی در فارس قدمتی 150 ساله دارد و نزدیک به 50 سال است که بخش عمدهای از محصولات به صورت خام به دیگر کشورها صادر میشود و پس از فرآوری و تبدیل به محصولات نهایی به صورت دارو و محصولات بهداشتی آرایشی به قیمت بسیار بالا به کشور بازمی گردد.
بردبار تصریح کرد: قدمت بهرهوری از ریشه «شیرین بیان» در فارس به سالها قبل بر می گردد؛ اما هنوز این ماده به صورت عصاره و پودر صادر میشود، در حالی که فرآوری این محصول در کشور میتواند توان فارس در تولید گیاهان دارویی و صنعتی را افزایش دهد.
وی ادامه داد: سالانه یک میلیون و 300 تن گیاهان دارویی از فارس صادر میشود که در صورت امکان فرآوری میتواند تحول مهمی در اقتصاد این استان ایجاد کند.
مدیرکل منابع طبیعی فارس خاطرنشان کرد: فرآوری این گیاهان تا 300 برابر قیمت کنونی برای کشور ارزآوری دارد و توسعه کشت و بهره وری بیشتر آنها به توجه مسئولان نیاز دارد.