زهره طبیب زاده در گفتوگو با خبرنگار مجلس «خبرگزاری دانشجو»، درباره سکوت بانوان نماینده در مراسم رای اعتماد کابینه دولت یازدهم گفت: سازوکار بروز و ظهور در مجلس قانون است، وقتی موافق و مخالف برای رای اعتماد به کلیات و فرد فرد وزرا ثبت نام کردند، بنده برای مخالفت با کلیات و 10 وزیر در روز مقرر ثبت نام کردم، اما متأسفانه در هیچ کدام از این موارد نام بنده از قرعه کشی بیرون نیامد و در رایزنی ها هیچ کدام از آقایان در وزارتخانه مربوطه که من تمایل به صحبت داشتم، اجازه صحبت به من را ندادند و می خواستند در وقت مقرر، خودشان صحبت کنند.
وی افزود: باید بدانیم که صحبت کردن به عنوان موافق یا مخالف برای نماینده این یک امتیاز است و بر روی این قضیه بین آنها رقابت وجود دارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس خاطرنشان کرد: شاید اکثر نمایندگان تحت یکی از عناوین در روز اول ثبت نام کردند و چون نام من از قرعه کشی بیرون نیامد، دو روز بعد از آن مطلبی در رابطه با مخالفت با کلیات کابینه از سوی من در یکی از خبرگزاری ها منتشر شد، بنابراین شخصاً اجازه صحبت در مجلس را نداشتم.
طبیب زاده با بیان اینکه نمایندگان در قالب فراکسیون ها با نماینده ای که نامش برای موافقت یا مخالفت بیرون آمده از طرف فراکسیون و شخص رایزنی می کنند، ابراز داشت: اگر نماینده ای که نامش برای مخالفت یا موافقت بیرون آمده به آن فرد اعتقاد داشته باشد، امکان دارد وقتش را در اختیار فرد دیگری بگذارد، اما اگر با آن فرد رابطه دوستانه نداشته باشد وقتش را در اختیار فرد دیگر نمی گذارد، بنابراین از جانب فراکسیون تلاش می شود که بخشی از زمان را در اختیار یکی از اعضای فراکسیون به عنوان موافق یا مخالف بگذارد.
وی افزود: هر نماینده در دو وقت 15 دقیقه ای می تواند به عنوان مخالف یا موافق صحبت کند و شاید بتواند وقتش را با دو نفر دیگر تقسیم کند، بنابراین با این شرایط فقط دو نفر می توانند صحبت کنند؛ وقتی فراکسیون اعلام کرد که نسبت به مثلاً چهار وزیر موضع دارد درخواست می کند تا اجازه مخالفت را بگیرد و به دنبال این است تا برای فردی وقت بگیرد که آن نماینده قدرت بیان و تأثیرگذاری بیشتری بر روی نمایندگان دارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس خاطرنشان کرد: مسئله دیگر این است که فردی باید به بیان دیدگاه هایش بپردازد که دارای سابقه بیشتر در مجلس است و به عنوان وزنه مهم در مجلس محسوب می شود؛ همچنین باید کمیسیون این فرد با کمیسیون وزیر مربوطه هماهنگی داشته باشد و اینها در رای نماینده بسیار تأثیرگذار است، بنابراین فراکسیون این شانس را به فردی می دهد که سه ویژگی مذکور را داشته باشد.
طبیب زاده در ادامه افزود: درباره وزیر نفت، وقتی فراکسیون اصولگرایان به دنبال مخالفت بود، بر اساس قرعه پنج نفر از آقایان را کاندیدا کرد، طبیعتأ وقتی فردی از فراکسیون انتخاب می شود هیچ گاه این شانس را به فردی که سال اول نمایندگی را می گذراند، نمی دهد.
وی در ادامه افزود: به این ترتیب بنده که سال اول است که به مجلس آمده ام و نامم نیز از قرعه بیرون نیامده، چگونه می توانم از نماینده ای که می خواهد سخن بگوید وقت بگیرم؟! نکته ای دیگر اینکه فراکسیون آبرویش را گرو میگذارد پس طبعاً وقت را به نماینده ای می دهد که چند دوره نماینده مجلس بوده است.
وی با بیان اینکه پنج نفر از نمایندگان خانم، سال اولی هستند، ابراز داشت: فردی که نامش از قرعه کشی بیرون آمده باشد، این امکان را به ما پنج نفر نمی دهد که در کمیسیون خاصی صحبت کنیم.
این نماینده مجلس ابراز داشت: ما چندین بار آیین نامه داخلی را برای بیان تذکر بلند کردیم، اما رئیس جلسه به این نتیجه رسید که اکنون زمان کافی وجود ندارد، به گونه ای که حتی بر سر تذکر دادن چندین بار دعوا شد؛ زیرا نمایندگان تذکر دادن را حق خود می دانستند، اما اداره کننده جلسه برای جلوگیری از دعوا و ازدحام از قدرت ریاست خود استفاده کرده و جلوی تذکرات را گرفت.