به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از گلستان، استان گلستان با جمعیتی بیشتر از یک میلیون و 770 هزار نفر و متشکل از 14 شهرستان و با وجود چند دانشگاه مرجع و مهم، این سوال را در ذهن تداعی می کند که چه بخش های فرهنگی در این استان وجود دارد که پاسخگوی نیازهای فرهنگی خانواده ها، جوانان و دانشجویان باشد؟
با توجه به اینکه عصر، عصر رسانه است و فیلم و سینما جایگاهی ویژه در میان آحاد مردم یک جامعه دارند، تصمیم گرفتیم به «سینما» که به عنوان یک بخش تأثیرگذار و قابل توجه عمومی است، بپردازیم.
در این مجال، چرایی گوشه گیری این بخش را نیز جویا شدیم!
هزینه های سنگین در حوزه سینما، عقب گرد سرمایه گذاران را در پی داشت
ابوالحسن امامی، معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان گفت: استان گلستان چهار سینما دارد که سینماهای «بهمن» و «رسالت» در گرگان، سینمای «22 بهمن» در گنبد کاووس و سینمای «بهمن» در شهرستان آزادشهر را شامل می شوند.
وی افزود: دو سینمای شهرستان گرگان، هر کدام دو سالن مجزا دارند که جمعا چهار سالن سینمایی را تشکیل می دهند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان بیان داشت: تمامی سالن های سینمای استان در چند سال اخیر بازسازی شده اند.
امامی با بیان اینکه سینماهای استان در مراکز شهرستان های مذکور قرار دارند و مشکلی از نظر دسترسی به آن ها وجود ندارد، افزود: دغدغه اصلی، مکان سینما و یا تعداد آن نیست؛ بلکه کیفیت فیلم ها بیشتر مورد توجه است.
وی ادامه داد: اگر تمام شهرستان های استان سینما داشته باشند؛ اما کیفیتی مبهم وجود داشته باشد، سینما اساسا مخاطب خود را از دست می دهد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان خاطرنشان کرد: تلاش های زیادی شد که شهرستان هایی مانند کردکوی، بندرگز و علی آباد که در گذشته سینما داشتند، دوباره با بازسازی، آن سینماها را به دست آورند، وزارت ارشاد در این زمینه دوندگی های بسیاری نیز کرد؛ اما هزینه های سنگین، باعث عقب گرد سرمایه گذاران در این بخش شد.
امامی به مصوبه «پردیس سینمایی» در دولت نهم اشاره کرد و متذکر شد: پردیس سینمایی هم یک فضای فرهنگی است هم تجاری، با امکانات متنوع فرهنگی و تفریحی برای گذراندن اوقات فراغت؛ ولی به جهت نبود توجیه اقتصادی، بخش خصوصی به این حوزه ورود نکرد و این طرح با وجود تمام مساعدت های وزارت و اداره کل ارشاد استان، روی زمین مانده است.
وی به عدم استقبال مردم از سینما و نبود توجیه اقتصادی در این حوزه اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به تنوع رسانه ای که وجود دارد یک رقابت پنهان رسانه ای ایجاد شده است که می طلبد فیلم های سینمایی در حدی جذاب و همه پسند باشند که بتوانند مردم را از پای سینمای خانگی به سینما بکشانند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان تصریح کرد: مردم معمولا برای شاد گذراندن اوقات فراغت خویش به دنبال برنامه های با جاذبه می گردند، برای عموم مهم است که فیلم را چه کارگردان و تهیه کننده ای و چگونه آن را ساخته باشند.
امامی افزود: قبل از اینکه فیلمنامه و محتوا دیده شود، بازیگر و کارگردانان نیز ممکن است به عنوان معیار سنجش مخاطبان قرار گیرند.
وی گفت: برخی فیلم ها در جامعه حساسیت هایی ایجاد می کند که نه به نفع فیلم سازان است و نه مخاطبان، با توجه به این که انقلاب ما ارزشی است باید تولیدات ما علاوه بر پر کردن اوقات فراغت، محتوا نیز داشته باشد.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان تأکید کرد: برخی نقدها به برخی آثار می شود که درست هم به نظر می آید؛ چراکه اقتضای انقلاب بزرگ ما آثار فاخر و ارزشی است.
امامی با مطرح کردن این موضوع که پتانسیل هنرمندان ما فراتر از سایر هنرمندان است، افزود: بسیاری از بی بند و باری هایی که در سینماهای بیرون از مرزها رواج دارد در نظام ارزشی ما جایگاهی ندارد و باید اهالی هنر سعی کنند که این منوال حفظ و تقویت شود.
گرگانی ها منتظر احیای سینمای «کاپری» باشند
وی گفت: سینمای خصوصی خیابان شالیکوبی در مجتمع تجاری کاپری (سینمای کاپری قدیم)، به مدیریت نجفی به زودی افتتاح می شود.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان زمان افتتاح این سینما را در هفته دولت پیش بینی کرد.