به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، حسن قدمی روز سه شنبه در آیین افتتاح کارگاه دو روزه آشنایی و آموزشی شبیه سازی زلزله افزود:جمهوری اسلامی ایران به دلیل حضور دائم در مناطق آسیب دیده و متاثر از انواع حوادث و بلایای طبیعی در کشورهای پاکستان ، هائیتی ، سومالی و ژاپن به عنوان محور پاسخگویی به حوادث داخلی ، منطقه ای و فرامنطقه ای در دنیا معرفی شده است .
وی ادامه داد:سازمان های امدادرسان ایران با برنامه ریزی های عملیاتی ، هماهنگی های ستادی ، تفکر سیستمی و مدیریت اقتضایی خود توانسته اند مورد توجه جهانیان باشند.
رییس سازمان مدیریت بحران کشور از « هماهنگی» به عنوان یکی از مسایل مهم در بین سازمان های دخیل در امر مدیریت بحران و سوانح یاد کرد و افزود:برای کاهش تلفات در حوادث طبیعی و غیر طبیعی و انسان ساخت مساله هماهنگی امری ضروری است که با برنامه ریزی های انجام شده در سازمان مدیریت بحران به این امر توجه بیشتری شده است .
وی اضافه کرد، برای کاهش خطرات و بلایای طبیعی چاره ای جز برنامه ریزی و پیشگیری قبل از وقوع اینگونه حوادث نداریم و نباید منتظر وقوع حادثه ای باشیم تا درباره آن چارهای بیندیشیم.
قدمی با اشاره به این موضوع که در امر امدادرسانی و اعزام نیروهای امدادی برای کمک به آسیب دیدگان انواع حوادث در سایر کشورها نباید ارسال محموله های کمک های بشردوستانه با مسائل سیاسی آمیخته شود افزود: اینگونه فعالیت ها باید بدون در نظر گرفتن ملاحظات سیاسی انجام گیرد و اگر امروزه در برخی از کشورها نتوانستیم همکاریهای مناسبی در زمینه ارائه خدمات بشردوستانه داشته باشیم به دلیل همین ملاحظات سیاسی بوده است.
وی با بیان اینکه برای ارائه خدمات بشردوستانه و عام المنفعه در کشورهای حادثه دیده و متاثر از بلایای طبیعی، افراد نباید مشکل ویزا و ورود به کشورهای دیگر را داشته باشند، توضیح داد کشوری که درخواست کمک امدادی و نیروهای امدادرسان می کند باید از نیروهای امدادرسانی اعزامی با آغوش باز استقبال کند و مسائل سیاسی را وارد کارهای بشردوستانه نکند.
معاون وزیر کشور با بیان اینکه سازمان مدیریت بحران از طرف مجلس شورای اسلامی به عنوان متولی مقابله با حوادث طبیعی تعیین شده است، گفت: شورای عالی مدیریت بحران کشور به ریاست رییس جمهوری و وزرا و 15 دستگاه و کار گروه مختلف تشکیل می شود که این شورا بعد از شورای عالی امنیت ملی مهمترین شورا برای هماهنگی دستگاه های مختلف در مواقع بحرانی است.
وی گفت: ما نباید برای برگزاری تمرین های مواقع بحرانی به دستگاه های دخیل در امر مدیریت بحران اطلاع رسانی کنیم و نباید در برگزاری اینگونه تمرین ها خودمان را گول بزنیم و اگر بخواهیم به درستی با حوادث مواجه شویم باید این تمرین های آمادگی بدون اطلاع دستگاهها و مردم برگزار شود.