آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۱۱۵۴
سرپرست بخش مخازن مطبوعات آستان قدس رضوی خبر داد:

نگهداری بیش از 750 عنوان نشریه پزشکی در آرشیو مطبوعات آستان قدس

سرپرست بخش مخازن مطبوعات آستان قدس رضوی گفت: آرشیو مطبوعات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی 750 عنوان نشریه تخصصی و نیمه‌تخصصی پزشکی به زبان‌های گوناگون در اختیار دارد.
نگهداری بیش از 750 عنوان نشریه پزشکی در آرشیو مطبوعات آستان قدس

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ابراهیم حافظی امروز در جمع مسئولان روابط عمومی بین الملل در حرم رضوی بیان داشت: آرشیو مطبوعات کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، 750 عنوان نشریه تخصصی و نیمه ‌تخصصی پزشکی به زبان‌های گوناگون در اختیار دارد.

 

وی این تعداد را معادل 70 درصد کل نشریه‌های پزشکی ایران برشمرد و گفت: بر اساس آمار غیر رسمی، حدود 140 عنوان نشریه پزشکی، پیش از انقلاب اسلامی منتشر شده که 80 عنوان آن در این آرشیو، موجود است.

 

سرپرست بخش مخازن مطبوعات آستان قدس رضوی شمار مجله صحیه و امور خیریه را قدیمترین نشریه پزشکی موجود در این آرشیو دانست و گفت: این نشریه، ششمین مجله پزشکی ایران به شمار می‌رود که در سال 1300 خورشیدی به صورت سُربی توسط وزارت صحیه و امور خیریه (وزارت بهداشت و درمان کنونی) در تهران چاپ شده است.

 

 حافظی ادامه داد: محتوای این مجله، مطالب و مقالاتی در مورد امراض و بیماری‌ها، وضعیت بهداشت و درمان در شهرهای گوناگون و اخباری پراکنده در زمینه پزشکی است که شماره نخست آن در این آرشیو موجود است.

 

وی با اشاره به چاپ بیش از 60 عنوان نشریه پزشکی به زبان‌های خارجی در ایران خاطرنشان کرد: از این تعداد 31 عنوان نشریه به زبان انگلیسی در آرشیو مطبوعات آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.

 

سرپرست بخش مخازن مطبوعات آستان قدس رضوی ادامه داد: بیشترِ نشریه‌های موجود، به حیطه‌های عام پزشکی اختصاص دارند و به صورت خاص نیز در برخی تخصص‌ها مانند دندان‌پزشکی، قلب و عروق، چشم و گوش، زنان، کودکان و داروسازی  از یک تا بیست عنوان نشریه تخصصی منتشر شده است.

 

حافظی تصریح کرد: مجله‌های دانشکده پزشکی دانشگاه تهران (1321)، آفات و بیماری‌های گیاهی (1325) و دانشکده پزشکی مشهد (1337)، از قدیمترین نشریه‌های تخصصی هستند که تاکنون به انتشار خود ادامه داده‌اند.

 

وی از میان مجله‌های مهم این آرشیو که پیش از انقلاب اسلامی منتشر شده است، به نشریه دواسازی عصر حاضر (1309 خورشیدی، صحت‌نمای ایران (1312)، نامه ماهانه درمان (1315)، مجله بهداشت (1325)، جهان پزشکی (1325)، نامه بهداشتی (1336)، مجله دانشکده دندان‌پزشکی دانشگاه تهران (1341)، پزشکی قانونی (1344)، مجله دانشکده پزشکی مشهد (1345) و روان‌پزشکی (1348) اشاره کرد و ادامه داد: از میان مجله‌هایی که پس از انقلاب اسلامی منتشر شده‌اند، می‌توان به مجله‌هایی مانند گوش، گلو، حلق، بینی و حنجرة ایران، طب و تزکیه، نظام پزشکی، مجلّه پژوهشی حکیم و گیاهان دارویی اشاره کرد.

 

 حافظی خاطرنشان کرد: گروه مطبوعات آستان قدس رضوی آمادگی دارد با همت و یاری ناشران مطبوعاتی در حوزه پزشکی، نسبت به تکمیل آرشیو این نشریه‌ها و اطلاع‌رسانی آن به پژوهشگران، بیش از پیش فعالیت کند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار