
دولت ایران برای توسعه همکاری های اقتصادی تهران- دوشنبه آماده است

به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، حسن روحانی امروز جمعه در حاشیه سیزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در بیشکک پایتخت قرقیزستان با «امامعلی رحمان» دیدار و گفت و گو کرد.
وی در این دیدار اظهارداشت : همکاری های اقتصادی میان دو کشور به ویژه در زمینه ساخت نیروگاه، سد، خطوط راه آهن و خطوط انتقال آب و برق اهمیت بالایی دارد.
رییس جمهور اعلام کرد: دولت ایران آمادگی دارد تا برای توسعه همکاری های اقتصادی تهران و دوشنبه، ضمن فعال تر کردن بخش خصوصی از اجرای پروژهای مشترک حمایت و پشتیبانی کند.
روحانی همچنین به سوابق تاریخی و مشترکات فرهنگی سه کشور ایران، تاجیکستان و افغانستان اشاره و بر اهمیت توسعه روابط و همکاری های دوجانبه و سه جانبه در تمامی زمینه ها تاکید کرد.
وی یادآور شد: اجرای پروژه های مشترک فرهنگی مانند ساخت فیلم ها و سریال هایی که میان کشورهای فارسی زبان مشترک است، برای نزدیکی این کشورها و ملت های آنها مفید خواهد بود.
رییس جمهور افزود: باید تلاش کنیم تا ضمن برداشتن موانع پیش روی بخش خصوصی و رفع مشکلات آن، تسهیلات لازم برای ورود این بخش به پروژه های مشترک فراهم شود.
روحانی، روابط سیاسی و فرهنگی ایران و تاجیکستان را خوب توصیف کرد و خواستار ارتقای سطح روابط و همکاری های میان دو کشور شد.
وی همچنین از پیشنهاد رییس جمهوری تاجیکستان در برگزاری نشست های مشترک میان ایران ، تاجیکستان و افغانستان برای تبادل نظر توسعه همکاری های اقتصادی و اجرای پروژه های مشترک استقبال کرد.
رییس جمهوری اسلامی ایران، صلح و ثبات در افغانستان را به عنوان یک کشور همسایه و دوست مورد تأکید قرار داد و گفت: ایران و تاجیکستان می توانند برای برقراری امنیت و صلح در افغانستان به این کشور یاری دهند.
روحانی از حضور امامعلی رحمان رییس جمهوری تاجیکستان در مراسم تحلیف ریاست جمهوری ایران نیز قدردانی کرد.
ایران می تواند در حل و فصل مشکلات و بحران های منطقه ای مشارکتی موثر داشته باشد
رییس جمهوری تاجیکستان نیز در این دیدار با اشاره به سوابق تاریخی و فرهنگی دو کشور و زبان مشترک، اراده جدی دولت و ملت تاجیکستان را برای توسعه و تعمیق روابط با ایران اعلام کرد.
امامعلی رحمان، نقش و جایگاه ایران در منطقه را در طول تاریخ بسیار برجسته و موثر خواند و گفت: ایران می تواند در حل و فصل مشکلات و بحران های منطقه ای مشارکتی موثر داشته باشد و کمک کند.
وی با یادآوری اهمیت سازمان های همکاری منطقه ای از جمله شانگهای و اکو، همکاری مشترک کشورهای فارسی زبان را در این سازمان ها موجب ایفای نقش موثرتر و ارتقاء جایگاه آنها در حل و فصل مسایل منطقه ای ارزیابی کرد.