به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، ماشالله صادقی امروز در نشست هم اندیشی با اصحاب رسانه بیان داشت: معتاد یک بیمار است که باید جامعه وی را بپذیرد و زمینه درمان او را نیز فراهم کند.
این دغدغه رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان خراسان رضوی را برآن داشت که به طور مستقیم نظرات خبرنگاران را در این حوزه بپرسد و توضیحاتی در مورد وضعیت مواد مخدر و اعتیاد در استان خراسان رضوی ارائه دهد.
در ابتدای سخنان صادقی، یکی از افرادی که در مراکز اجباری ترک اعتیاد شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به زندگی برگشته بود، در دومین سالگرد تولد و پاکی اش از مواد مخدر به طور سر زده در این جلسه حاضر شد که گواهی بر تاکید رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر بود که اعتیاد درمان دارد.
معتادی که بعد از 17 سال به زندگی پاک برگشت
وی که با نام مستعار خرداد در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شناخته میشد، با بیان اینکه 17 سال معتاد بودم و دقیقا دو سال پیش در همین روز پاک شدم، گفت: من در اولین طرح پاکسازی معتادان خیابانی و کارتن خواب که اجرا شد، در منطقه قلعه ساختمان دستگیر شدم و حدود سه ماه تحت درمان بودم تا پاک شدم.
خرداد ادامه داد: بعد از این زمان همان جا ماندم و مشغول به کار شدم تا به طور کامل پاک شدم.
این فرد پاک شده از اعتیاد که در سن 34 سالی قرار داشت و همراه با شیرینی به محل شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آمده بود، به تازگی ازدواج کرده بود.
وی در طول اعتیاد 17 سالهاش همه گونه مواد مخدر صنعتی و سنتی را استفاده کرده بود.
صادقی نیز با تایید بر سخنان خرداد بیان داشت: یکی از مشکلات پذیرش سخت معتادان توسط جامعه بعد از پاک شدن است، یکی از کارهایی که ما انجام میدهیم، همین قبولاندن این افراد پاک شده به جامعه است.
پشت سر موضوع مواد مخدر دشمنان هستند و این توهم نیست
وی موضوع مواد مخدر را به دو دسته تقسیم کرد و گفت: پشت سر مواد مخدر دشمنان کشور و انقلاب هستند و این مسئله به هیچ وجه توهم نیست؛ بلکه واقعیت محض است.
رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مواد مخدر ادامه داد: دسته دوم مرفهین بی دردی هستند که تنها به فکر کسب درآمد از فروش مواد مخدر هستند و حتی به فرزند خود نیز رحم نمیکنند.
صادقی عمده فعالیت شورای هماهنگی با مواد مخدر در زمینه جمع آوری معتادان را مربوط به افراد کارتن خواب و از خانواده طرد شده دانست و تصریح کرد: بخش زیادی از معتادان در میان خانواده ها هستند که هرچند ما برای آنها نیز برنامه داریم؛ اما در اولویت ما موضوع کارتن خواب ها و طرد شدگان است.
وی با بیان اینکه تعداد نیروی انسانی که به خاطر موضوع اعتیاد از دست میدهیم، بیشتر از دفاع مقدس بوده است، تصریح کرد: اگر در دفاع مقدس کسی شهید شد، تا به امروز برکت و میمنت داشته است؛ اما معتادی که از دست رفت، دیگر نفعی به جامعه ندارد.
مواد مخدر صنعتی به اسم داروهای لاغری در ماهواره تبلیغ میشود
رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مواد مخدر خراسان رضوی با اشاره به شیوههای شیوع مواد مخدر صنعتی در کشور تصریح کرد: مواد مخدر صنعتی به اسم داروهای لاغری تبلیغ میشود و اگر فردی یک بار اینها را استفاده کرد، معتاد آن میشود و حتما باید دفعات بعد نیز استفاده کند.
صادقی تاکید کرد: میطلبد همه مسئولان و رسانهها و خبرنگاران به دنبال این مسئله باشند.
وی با اشاره به سه استراتژی نظام برای موضوع مواد مخدر تصریح کرد: این استراتژی از سال 89 اتخاذ شده است و همه قوانین را تحت تاثیر قرار داد؛ اولین استراتژی این است که معتاد مجرم نیست؛ بلکه بیمار است به شرطی که خودش را درمان کند.
برخورد شدید با قاچاقچیان و برخورد لطیفانه با معتادین
رئیس دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه در قوانین دو دسته در موضوع مواد مخدر دخیل هستند، ادامه داد: اولین گروه، قاچاقچیهای مواد مخدر هستند که در قانون به شدت با آنها برخورد میشود به نحوی که کسی که حتی 30 گرم شیشه بفروشد، حکم اعدام دارد.
صادقی با اشاره به اینکه دسته دوم معتادان کسانی هستند که برخورد لطیفانه با آنها میشود تا به زندگی برگردند، بیان داشت: 90 درصد مواد مخدر در خراسان رضوی از داخل کشور میآید و تنها 10 درصد از طریق مرزهای خراسان است؛ امروز 300 هزار نفر قاچاقچی عمده فروش و خرده فروش و دو میلیون معتاد در کشور داریم.
وی استراتژی دوم خود را درمان معتادان دانست و تصریح کرد: دولت حمایت خوبی در این مسئله کرده است و بودجه های شورا به طور کامل تخصیص داده شده است.
رئیس شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان رضوی استراتژی سوم را پیشگیری دانست و تاکید کرد: 40 میلیون آدم در خطر و معرض اعتیاد هستند و هنر ما باید این باشد که جلوی این کار را با پیشگیری بگیریم.
باور کنیم اعتیاد درمان دارد و معتاد بیمار است
صادقی با اشاره به لزوم مسئله درمان معتادان و فرهنگ سازی آن، تصریح کرد: یک عده به طور عمدی مخالف این موضوع هستند که اعتیاد درمان دارند، عده ای هم به طور سهوی این چنین هستند؛ عدهای میگویند معتاد درمان ندارد و برای عدهای نیز درمان اعتیاد درآمد زاست؛ بنابراین مدام میگویند اعتیاد درمان ندارد تا درآمد بیشتری داشته باشند.
وی بیان داشت: باید واقعا در این راستا تبلیغ و فرهنگ سازی کنیم که اعتیاد درمان دارد و باید از افراد و خانوادهها حمایت کرد؛ مشکل بسیاری از معتادینی که به آخر خط رسیدهاند، این است که می خواهند ترک کنند؛ اما پولی ندارند.
در ادامه این نشست، خبرنگاران و اهالی رسانه به بیان نظرات و پیشنهادات خود در زمینه فرهنگ سازی رسانهها پرداختند.