به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، علی جنتی در مراسم پاسداشت هفته دفاع مقدس که صبح امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به یکی از فرمایشات امام علی(ع) مبنی بر اینکه جهاد یکی از درهای بهشت است و خداوند این در را برای اولیای خاص خود گشوده است، گفت: آنان با حماسه های خویش فرهنگی از ایثار را آفریدند که نظیر آن را از بعد حماسه عاشورا کمتر شاهد بودیم؛ بسیاری از جوانان ما برای پاسداری از این فرهنگ شهید شدند تا این درخت قامتی به بلندای تاریخ یابد.
وی دفاع مقدس را بالاترین عبارت در قاموس ایستادگی ملت ایران دانست و ادامه داد: دفاع مقدس فصلی بی زوال از تاریخ می باشد که هر گوشه آن ایثار در راه وطن و فروتنی برای ملت و میهن ایران است. رزمندگان دفاع مقدس دیروز علم رزم بر دوش داشتند و امروز قلم جزم در دست دارند؛ به عبارتی دیگر دیروز مرزها را می گشودند اما امروز رمزها را می گشایند اینها همه حاصل حماسه های دفاع مقدس است؛ در واقع خاطره دلاورمردی های رزمندگان فراموش نمی شود، هنوز نخل های خرمشهر که نشانه های پایداری است قد علم کرده اند و هنوز فرهنگ ایثار و شهادت جاری است و با جان فرزندان این مرز و بوم عجین شده است.
وزیر ارشاد با بیان اینکه هنوز یاد رزمندگان بی ادعا ورد زبان مردم است، گفت: من از اولین روزهای جنگ از نزدیک شاهد پیشروی نیروهای عراقی در خوزستان بودم؛ در آن دوران بمباران فرودگاه و بمباران مناطق مسکونی، کارخانجات و مراکز صنعتی و مظلومیت رزمندگان در خرمشهر و آبادان به چشم می خورد. شاید تلخ ترین روزهای زندگی ام به سقوط خرمشهر بر می گردد، بچه های مظلوم ایران با سلاح های سبک مجبور شدند خرمشهر را تحویل دشمن دهند. زمانی که هنوز ارتش انسجام پیدا نکرده بود و سپاه با سلاح های سبک می جنگید در آن روزها صدای استغاثه آنها بلند بود و کسی نبود به آنها پاسخ بدهد، پالایشگاه آبادان که بزرگترین پالایشگاه کشور بود مورد هجوم دشمنان قرار گرفت و پس از چندی دیگر اثری از تولید در آنجا وجود نداشت. جزیره خارک بارها مورد بمباران دشمن قرار گرفت، کشتی های تجاری و نفت کش روزها مورد هجوم بودند و پل هایی که راه آهن تهران را به خرمشهر وصل می کرد بارها مورد هجوم قرار گرفت تا راه های ارتباطی برای حمایت از رزمندگان قطع شود.
جنتی در همین زمینه ادامه داد: درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرده بود و حتی مایحتاج عمومی مردم به سختی تأمین می شد، اما در نهایت مقاومت قهرمانانه ملت ایران باعث شد دشمن به عقب برگردد و به عبارتی دیگر با ورود نیروهای بسیجی و مردمی به میدان جنگ حصر آبادان شکسته شد، پیشروی رزمندگان آغاز گردید و توانستیم در خوزستان همه خاک سرزمین را پس بگیریم؛ همچنین منطقه فاو توسط رزمندگان اسلام فتح گردید.
وی با اشاره به اینکه سیاست های اتخاذ شده توسط آمریکا و اروپا در هشت سال جنگ تحمیلی آن بود که جنگ باید به طور مداوم ادامه داشته باشد، بیان کرد: در واقع آمریکا و اروپا سیاست های اتخاذ کرده بودند که این جنگ پیروزی نداشته باشد و همچنان ادامه پیدا کند.در واقع ملتی که پشت سر امام ایستاد آنچنان از خود دفاع کرد که توانست تمامیت ارزشی کشور استقلال و عزت کشور را حفظ کند.زمانی که امام قطعنامه را پذیرفت خداوند آبروی امام را حفظ کرد.
وزیر ارشاد با بیان اینکه امروزه در فضای مادی گری موجود در جامعه نیروهای برجسته انقلاب و دفاع مقدس خواستار واقعی انقلاب هستند، ابراز داشت: همین افراد خواستار این موضوع هستند نه افراد تازه به دوران رسیده ای که نه جنگ را دیده اند و نه سختی های آن را چشیده اند.نقشی که هنرمندان در همه زمینه ها و سایر فعالان رشته های هنری در ترغیب و تشویق رزمندگان و حضور در جبهه و بیان دستاوردهای دفاع مقدس داشتند بر هیچ کس پوشیده نیست.
جنتی افزود: کشور خود را مدیون هنرمندانی می داند که از آغاز جنگ تا پایان آن حضور داشته و به فعالیت می پرداختند، خبرنگارانی که رشادت های رزمندگان را ثبت و به ایران منتقل می کردند، کسانی که شعرهای حماسی می گفتند و مردم را به حضور در جنگ تشویق می کردند و نیز فیلمسازانی که حتی تا به امروز در این زمینه فیلم می سازند و همچنین کسانی که تصنیف هایی را در این زمینه می خوانند و حماسه های بزرگی می آفرینند نقش برجسته ای را در دفاع مقدس برخوردارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از رسالت های وزارت را حمایت و حفاظت از فرهنگ ارزشمند دفاع مقدس و پدیدآورندگانی دانست که در این راه گام بر می دارند و افزود: معتقدم دفاع مقدس میراثی است که باید بدون هیچ گونه کاستی به آینده منتقل شود بخش مهمی از آثار دفاع مقدس از تولیدات فرهنگی نشات گرفته است سینما، هنرهای تجسمی و شعر از حوزه فرهنگ و هنر به شمار می آید.بسیاری از کسانی که در این زمینه دخیل هستند، جوانان رزمنده ای دیروز به شمار می آیند که هنر حماسه و ایثار را در جبهه ها کلید زده اند و امروزه جزء گسترش دهندگان این امر به حساب می آیند.
در پایان مراسم با حضور سردار بهمن کارگر، حجت الاسلام صباغی، لاله افتخاری، آقایان حسن نژاد و حاجی و نیز خانم شریعتی از هنرمندان و نیز از خانواده شهید رضوان خواه با اهدای لوحی تقدیر شد.