آخرین اخبار:
کد خبر:۲۶۸۲۱۰

نگرانی سرشار از شکست ایران در برابر ترکیه

بنابرین ناشران ترکیه‌ای که تعداد عناوین کتاب‌های آن حدود نصف ایران است، نه برابر ناشران ایرانی در مهمترین بازار جهانی کتاب، حضور یافته‌اند.
نگرانی سرشار از شکست ایران در برابر ترکیه

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، محمد سرشار، رییس حوزه هنری تهران در مطلبی ضمن انتقاد از سیاست های فرهنگی دولت در زمینه نشر و کتاب، نسبت به جایگاه جمهوری اسلامی در منطقه تا سال 1404 ابراز نگرانی کرده است.

 

متن این نوشتار که در وبلاگ شخصی سرشار منتشر شده به شرح ذیل است:

 

براساس سند چشم‌انداز 1404، ایران باید تا 12 سال دیگر، نخستین کشور منطقه در عرصه کتاب باشد.ترکیه، جدی‌ترین رقیب منطقه‌ای ایران در عرصه کتاب است. در سال 2010، ایران 65000 عنوان کتاب منتشر کرد اما ترکیه تنها توانست 35000 عنوان کتاب منتشر کند.


در دهه اخیر، ترکیه رقابتی تنگاتنگ را با ایران آغاز کرده که یکی از عرصه‌های آن، ترجمه معکوس و حضور در بازارهای جهانی کتاب است.


امسال، مسؤولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرده‌اند حضوری متفاوت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت دارند. براساس داده‌های رسمی نمایشگاه کتاب فرانفکورت 2013، ایران با 20 غرفه و ترکیه با 65 غرفه در نمایشگاه حاضر شده.


از 20 غرفه ایران، تنها شش غرفه متعلق به ناشران (انتشارات علمی فرهنگی، عرفان، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، نظر، پانیذ مهر ایرانیان و شباویز) است و در 14 غرفه بقیه، انجمن‌ها، مؤسسات و سازمانها حضور دارند.


از 65 غرفه ترکیه، 55 غرفه متعلق به ناشران است و از بین ده غرفه دیگر، سه غرفه متعلق به آژانس‌های ادبی است. (آژانس‌های ادبی دلالتگر نویسندگان به ناشران هستند.)


بنابرین ناشران ترکیه‌ای که تعداد عناوین کتاب‌های آن حدود نصف ایران است، نه برابر ناشران ایرانی در مهمترین بازار جهانی کتاب، حضور یافته‌اند.


از سوی دیگر، دست‌اندرکاران حاشیه‌های نشر کتاب ایران، حدود دو برابر ترکیه، در این نمایشگاه حاضر شده‌اند.


**


آیا با روند موجود، تا 12 سال دیگر، ایران می‌تواند جایگاه فعلی کتاب خود را در منطقه حفظ کند؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار