به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، چهارمین دوره «جایزه بزرگ شهید آوینی» ویژه فیلمسازان مستند عصر یکشنبه، 12 آبان ماه در تالار وحدت تهران برگزار شد؛ این مراسم که با اندکی تأخیر به صورت رسمی آغاز گردید، جمعی از فیلمسازان مستند، اصحاب هنر و رسانه، خانوادههای معظم شهدا و مسئولان فرهنگی کشور حضور داشتند.
چهارمین دوره جایزه بزرگ شهید آوینی» با اهدای جوایزی از برگزیدگان مستندساز بخشهای مختلف این جشنواره تقدیر به عمل آورد.
در ابتدای این مراسم با اجرای شهیدیفر، مجری رسانه، از طباطبایی نژاد دبیر مراسم دعوت شد تا پیام علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که موفق به حضور در مراسم نشده بود را قرائت کند.
حجت الله ایوبی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی که طی مدت مسئولیتش کمتر پشت تریبون محافل حضور پیدا کرده، در این مراسم سخنانی کوتاه ایراد کرد.
وی در ابتدای سخنانش به تقدیر و تشکر از مسئولان و برگزارکنندگان مراسم، هنرمندان و اصحاب هنر پرداخت و گفت: «شهید آوینی کسی است که واقعاً امروز جامعه ما بیش از هر زمانی نیاز دارد که بداند او که بود. قلم زیبا، بیان شیوا، چهرهای دلنشین و زبانی دوست داشتنی از ویژگیهای منحصر به فرد سید شهیدان اهل قلم بود. امروز ایران و جهان به این نوع نگاه لطیف و به او نیازمند است. من فکر میکنم یکی از بهترین تعاریفی که درباره آوینی میتوان داشت این است که او خودش بود. آوینی نشان داد که تفکر هنر برای هنر است نگاه ناصحیح و ناصوابی است. گونهای از تفکر مدرن میگوید هنر هیچ رسالتی و تعهدی ندارد و هنر صرفاً برای هنر است. اما نگاه شهید آوینی میگوید هنر فقط برای هنر نیست، بلکه هرمند متعهد به مخاطب و نگران این است که رسالتش به مخاطب را انجام داده باشد. راه شهید آوینی یک خط مشی است که باید پیش روی ما و مقابل چشمان ما باشد.»
ایوبی افزود: «سینمای امروز رسالتی سنگینتر از گذشته داشته و میتواند پیام بزرگی برای جهانیان داشته باشد. تصویری که افراط برخی جماعتهای تندرو و افراطگر از اسلام و ایران عزیز به جهانیان نشان داده، تصویری غلط و به دور از واقعیتهاست. به نظرم سینمای ایران میتواند به خوبی این تصویر را اصلاح کند، همان گونه که ایرانیان در گذشته چنین کردهاند و تصویری زیبا از اسلام ارائه نموهاند. امروز این امر بهتر از زمان دیگری از طریق سینما میسر خواهد بود.»
ایوبی به مردمی بودن سینمای شهید آوینی اشاره کرد و ادامه داد: «شهید آوینی سینمای متعهد و سینمای دینی را دوباره تعریف کردامروز سؤال و چالش اصلی بر سر تعریفی از سینمای دینی است . شاید به تعبیری سینمای دینی پرداخت به موضوع دین باشد، اما نمایش زیباییها، انسانیت و خوبی ها جلوهای دیگر از سینمای دینی است و به این تعبیر بخش بزرگی از سینمای ما و سینماگران ما دینی است و صفبندی ها و تفکیکها صحیح نیستند.»
ایوبی در پایان اشاره کرد: موافقتهایی انجام شده و در جشنواره سینما حقیقت، سال آینده بخش ویژهای به شهید آوینی اختصاص داده میشود.
وی در پایان صحبتهایش ابراز امیدواری کرد که در فضای اعتماد متقابل، سینمای پر افتخار، نجیب و شریف ایران افتخارآفرینی کند و معرفی کننده فرهنگ غنی ایران به جهان باشد.
در بخشهای مختلف جشنواره با پخش مستندهایی کوتاه، یاد و خاطره شهید هادی باغبانی، مستندساز متعهدی که در سوریه به شهادت رسید و مرحوم طاها کریمی، مستندساز متعهد با حضور خانوادههای آنان و با اهدای لوح یادبود و تندیس شهید آوینی گرامی داشته شد. ضمن اینکه از محمد یوسف زادگان، فیلمبردار جنگی و همرزم شهید آوینی با اهدای تندیس شهید آوینی و لوح سپاس و هدیه نقدی، تقدیر بعمل آمد.
در دو قسمت مختلف این مراسم، کامران رسول زاده شاعر، آهنگساز و خواننده متعهد کشور نیز طی دو مرحله، قطعات درخت، شهید آوینی، شهدای گمنام، انتظار، یه راهی نشونم بده، به دادم برس و آفــــریقا را با ارکستری به رهبری «آرمان مهربان» اجرا کرد. رسول زاده ضمن این که در دو بخش مختلف به روی صحنه رفت، قطعاتی حماسی اجرا کرد که و در بخش دوم اجرا که در واقع با بخش پایانی مراسم بود، به اجرای آهنگی در رابطه با آفریقا پرداخت و مجددا قطعهی «درخت» را اجرا کرد. هر دو بخش اجرای رسول زاده و گروهش مورد استقبال حاضرین واقع شد.