کد خبر:۲۷۶۵۲۹
رئیس سازمان غذا و دارو:

سرانه مصرف دارو تغییری پیدا نکرده است/ قیمت دارو کاهش می‌یابد

رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سعی کردیم که قیمت دارو را کاهش بدهیم، ولی در این مدت در مورد سرانه مصرف دارو تغییری ایجاد نشده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر دیناروند امروز در جمع خبرنگاران گفت: سرانه مصرف دارو در کشور تغییری پیدا نکرده؛ در مورد افزایش قیمت دارو هم باید گفت که قیمت دارو دو برابر شده، ولی بنا به صحبت‌هایی که در ابتدای دولت گفته شد، مبنای کار ما بر آرام کردن و کاهش واردات دارو است.
 
وی افزود: سعی کردیم کمبود داروها را برطرف کنیم و در این چند ماه اخیر در خصوص جبران افزایش قیمت تلاش‌های زیادی صورت گرفته است.
 
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به مابه‌التفاوتی که مردم باید پرداخت می‌کردند، گفت: با تلاش دولت جدید سعی شد که بیماران مابه‌التفاوتی که در گذشته پرداخت می‌کردند را پرداخت نکنند و در خصوص بیمه‌ها نیز اقداماتی صورت گرفت.
 
دیناروند در ادامه تصریح کرد: داروهای بیماران خاص و صعب‌العلاج را تحت پوشش قرار دادیم و قرار شده است که وزارتخانه هزینه‌های داروها را پرداخت کند؛ خوشبختانه هزینه‌ داروهای این بیماران به قبل از سال 92 برگشته است.
 
وی در مورد افزایش قیمت دارو بیان کرد: دارو به دلیل اینکه نیاز اساسی مردم است، بنابراین افزایش قیمت آن تاثیری بر مصرفش نداشته است.
 
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به 20 قلم از داروهای بیماران گفت: این داروها مربوط به بیماران صعب‌العلاج‌ بوده که هزینه‌های درمان و دارویی کمرشکنی دارند و باید مشمول تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارت بهداشت و بیمه قرار دارد، واقع شوند.
 
دیناروند با اشاره به اعتبارات بیان کرد: برای تامین هزینه‌های دارویی بیماران، اعتبار هزار میلیونی در نظر گرفته شد که نصف آن به بیمه‌ها و نیمی از آن به وزارتخانه داده شده است.
 
وی با اشاره به داروهایی که تحت پوشش تفاهم‌نامه همکاری قرار دارند، بیان کرد: تا کنون هزینه 170 قلم دارو را پرداخت کرده‌ایم و این داروها تحت پوشش تفاهم‌نامه قرار دارند، البته 30 قلم داروی دیگر باقی مانده است.
 
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به قاچاق دارو اظهار داشت: وقتی صحبت از قاچاق دارو می‌شود باید قاچاق دارو را به دو دسته و دو گروه عمده تقسیم کرد؛ یک گروه مربوط به داروهایی می‌شود که ارز یارانه‌ای به آنها تعلق گرفته است و با وجود تمام نظارت‌هایی که در کشور وجود دارد، این داروها از کشور خارج می‌شود.
 
دیناروند در ادامه بیان کرد: واردات داروها دسته دیگری هستند که باید بیشتر به آن توجه داشت؛ واردات داروهای قاچاقی که مجوز ندارند زمینه تخریبی را برای مردم فراهم می‌کنند.
 
وی تصریح کرد: یکی از داروهایی که اخیراً به صورت قاچاق وارد کشور می‌شد، کپسول «اکسی‌الیت» بود که به دلیل تبلیغات خارجی طرفداران زیادی پیدا کرده بود و این کپسول به صورت قاچاقی وارد کشور می‌شد.
 
رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص تولید واکسن فلج اطفال گفت: برای کشوری مثل ایران که این واکسن را برای ده‌ها سال تولید می‌کرده و امسال نتوانسته این واکسن را تولید کند و واردات آن با تاخیر صورت گرفته، جای تاسف دارد.
 
دیناروند با اشاره به دلیل کاهش تولید داروها توسط شرکت داروسازی رازی گفت:‌ داروهای این شرکت از لحاظ کیفی مشکل داشت و امکان آزاد شدن این داروها را فراهم نمی‌کرد که در حال حاضر با کنترلی که صورت گرفته موانع برطرف شده و تولید و توزیع داروهای شرکت رازی مانند گذشته صورت می‌گیرد.
 
وی با اشاره به شکایت مردمی اظهار داشت: 90 درصد شکایت مردمی مربوط به افزایش قیمت بود که تا مرداد و شهریور ماه این شکایات ادامه داشت، ولی هم اکنون درصد شکایت مردمی کاهش یافته است.
 
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: شکایت مردمی در حال حاضر به 50 درصد رسیده است و در گذشته برخی از شکایات مردم به دلیل کمبودهای دارویی ‌بود.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار