به گزارش خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر مصطفی قاسمی در مراسم هفته حمایت از بیماران کلیوی که در کلینیک شفا برگزار شد، گفت: تعداد افراد مبتلا به بیماری کلیوی به دلیل عدم شناخت پزشک از این بیماری و مصرف قرصهای زیاد و نابجا افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: در کشور در خصوص دیالیز کارهای مثبتی صورت گرفته و این پیشرفتها در کشور به خوبی مشخص است، به گونهای که 446 بخش دیالیز در کشور داریم و در تمام استانها نیز دارای بخش دیالیز هستیم.
رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران با اشاره به دیالیز بیماران گفت: آمارها نشان داده است، افرادی که باید سه بار در هفته دیالیز بشوند فقط توانستهاند یک بار مراجعه کنند که این برای کلیه و اقدامات درمانی خطرناک است.
قاسمی با اشاره به برنامه این انجمن در این هفته گفت: جمعه روز اهدای کلیه و ایثار و روز خیرین کلیه است، شنبه روز ارتباط رسانه و بیماریهای کلیوی، یکشنبه روز پیشگیری، دوشنبه روز قوانین حمایتی، سهشنبه نقش پزشکان و پرستاران در درمان بیماران کلیوی، چهارشنبه روز نقش ورزش و تغذیه و پنجشنبه روز دیالیز است.
وی با اشاره به گرفتن پیوند از بیماران مرگ مغزی گفت: گرفتن پیوند نباید تنها محدود به بیماران مرگ مغزی شود و باید این امکان برای بیمار کلیوی فراهم باشد تا از خانواده نیز پیوند بگیرد.
رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران با اشاره به بروز رسانی دستگاههای دیالیز در کشور گفت: بروز رسانی دستگاهها با موفقیت پیش میرود، اما با کمبود 3 یا 4 هزار دستگاه در کشور مواجه هستیم و البته پرستار آموزش دیده که کار دیالیز را انجام بدهد هم خیلی اساسی و مهم است.
قاسمی افزود: در گذشته به درمانگاهها امکان انجام دیالیز داده نمیشد، ولی در حال حاضر این امکان به درمانگاهها نیز داده شده است.
وی با اعتراف به اقداماتی که وزارتخانه در طول این چند سال انجام داده است، گفت: در نظامآباد تهران توانستیم همه امکانات را برای ایجاد بیمارستان فراهم کنیم، اما به دلیل بروکراسی اداری سه سال است که کاری از پیش نبرده ایم.
رئیس هئیت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کشور در خصوص صافی های دیالیز گفت: ما در مورد وسایل و صافی های دیالیز به خودکفایی رسیده ایم، اما مشکلاتی که در زمینه دارو داریم هنوز حل نشده باقی مانده؛ این در حالی است که معاونت دارو با وجود تلاشی که انجام می دهد نتوانسته مشکلات بیماران کلیوی را در زمینه دارو حل کند.
قاسمی با اشاره به نوسانات قیمت دارو گفت: قیمت یکی از داروهای بیماران کلیوی در گذشته بین 1200 تا 1500 تومان بوده است، اما هم اکنون بیمار کلیوی مجبور است این دارو را به قیمت 3000 تومان خریداری کند.
وی افزود: داروی رناژل بزرگترین مشکل بیماران کلیوی بوده، اما متاسفانه سیاست های مسئولان در زمینه تامین داروهای بیماران عقیم مانده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران در ادامه تصریح کرد: تا کنون سیاست وزارت بهداشت در مورد برخورد با شرکت های سوءاستفاده کننده موثر واقع نشده است و نتوانسته ایم با این شرکت ها برخورد کنیم.
قاسمی با تاکید بر وجود شورای دیالیز گفت: در کشور شورای دیالیز نداریم؛ این شورا می تواند تمام اقدامات را بررسی و دیدگاه ها را مورد نقد قرار دهد و نبود این شورا صدمه بزرگی به وضعیت درمانی کشور وارد می آورد.
وی با اشاره به قیمت متغیر داروها گفت: در کشوری که وزیر بهداشت هر چهار ماه یک بار تغییر می کند و دلار قیمت متغیری دارد، نمی توان برای بیماران کلیوی برنامه ریزی دقیقی انجام داد.
رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران افزود: وزارتخانه باید از انجمن ها کمک بگیرد و از کارشناسان نظرخواهی کند و بعد به برنامه ریزی بپردازد.
قاسمی با اشاره به پرداخت یارانه گفت: یارانه تنها به داروها تعلق می گیرد و بیماران به جای اینکه دارویی را 6000 تومان بخرند آن را به مبلغ پایین تری خریداری می کنند، اما در مورد آزمایش ها، بیماران باید 80 درصد هزینه را از جیب بپردازند و تنها 20 درصد هزینه را بیمه پرداخت می کند.
وی گفت: از هر 10 هزار نفر یک نفر بیماری کلیوی دارد و پیوند کلیه در سال گذشته 2400 نفر بوده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی ایران با اشاره به پیشگیری از دیالیز بیان کرد: اگر هم اکنون یک بیمار که دچار نارسایی کلیه شده است به متخصص مراجعه کند و بیماری سریع تشخیص داده شود، می توانیم دیالیز را عقب بیندازیم و در این صورت کمک بسیار زیادی به فرد و دولت کرده ایم، به این ترتیب کیفیت زندگی بیمار را نیز بهبود بخشیده ایم.
قاسمی با اشاره به خانواده هایی که سه یا چهار بیمار کلیوی دارند، گفت: هزینه درمان بیماران به اندازه ای بالاست که معمولاً خانواده ها از عهده مخارج بیماران بر نمی آیند و نمی توانند هزینه ها را پرداخت کنند و چون کمکی به این خانواده ها نمی شود در نهایت بعد از چند سال خانواده و فرد از بین می رود.
وی با اشاره به ایجاد باشگاه پرستاران دیالیز گفت: با الگوبرداری از کشورهای خارجی توانستیم باشگاه پرستاران دیالیزی و پیوندی را در کشور ایجاد کنیم و از گروه های آموزشی و فرهنگسراها در این جهت استفاده کرده و به خدمت رسانی به بیماران بپردازیم.