آخرین اخبار:
کد خبر:۲۷۷۹۹۸
صالحی در مراسم سومین سالگرد شهید شهریاری:

می‌توانستیم تفاهم‌نامه ژنو را به‌گونه‌ای قوی‌تر تنظیم کنیم / مبنای گفتمان مسئولان باید راستگویی باشد

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: ما می توانستیم تفاهم‌نامه ژنو را به گونه‌ای قوی‌تر در جهت منافع ملی تنظیم کنیم اما دلایلش را برای روزی که اقتضاء تاریخ است ...

به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی عصر امروز در سومین سالگرد شهادت شهیدشهریاری در دانشگاه شهید بهشتی سخنرانی کرد.


وی در این همایش با بیان اینکه شهید شهریاری به حق شهریار شهدای علم و دانش لقب گرفته گفت: در سال 69 که وی به‌عنوان دانشجوی رشته هسته‌ای درمقطع فوق‌لیساس در دانشگاه شریف دانشجوی بنده بود و تز فوق‌لیسانش را با بنده داشت متوجه شدم که وی سرشت ویژه‌ای دارد از دست دادن بسیاری از عزیزانم را دیده‌ام اما هیچ کدام به اندازه شهیدشهریاری من را متأثر نکرد.


صالحی درباره مقام علمی شهید شهریاری در عرصه فناوری ابراز داشت: او دانشمند مهندسی هسته‌ای بود و وقتی که رهبری جویای جایگاه علمی ایشان شدند گفتم اگر به بهتری شخص در این رشته نمره پنجاه بدهم به شهریاری 100 می‌دهم. در موضوع 20 درصد غنی‌سازی ما فردی را برای محاسبات بحرانیت نداشتیم و تنها مرجع  ما خود او بود و جز وی کس دیگری نمی‌توانست محاسبات را تأیید کند.


رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه شهید شهریاری اهل جهاد به معنای تلاش و فعالیت گسترده به معنای فی‌سبیل‌الله بود گفت: باید بدانیم که شهید زنده است که هم شهادتش برای جهاد بود و هم اهل معرفت معنا پیدا می کرد که دشمنان با عناد خود او را به شهادت رساندند. شهید شهریاری پرقدرت و سرافراز بود. اینکه با قامتی استوار در مقابل خط می‌ایستیم نشان دهنده این است که او به قدرتی بالاتر وابسته است و اگر این‌گونه نبود نمی‌توانستیم در مقابل دشمن ایستادگی کنیم.


صالحی خاطرنشان کرد: اکنون قریب به 11 سال از پرونده ساختگی هسته‌ای ما می‌گذرد که دشمن مطالبی را درجهت ابهام‌آفرینی بیان می‌کند یکی از این ابهامات این است که جمهوری اسلامی برای چه دنبال انرژی هسته‌ای است. باید بدانیم که برای ما افتخار است جمهوری اسلامی به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که انرژی هسته‌ای برای آیندگان وجودداشته باشد و هر نسلی باید برای نسل بعد خود برنامه‌ریزی کند و اگر طی مراحل نکنیم به گداخت هسته‌ای یعنی انرژی بی‌پایان هسته‌ای نمی‌رسیم.


وی با بیان اینکه ما باید انرژی هسته‌ای داشته باشیم تصریح کرد: قیمت انرژی بالاست. اگر از انرژی هسته‌ای استفاده نشود باید از انرژی فسیلی استفاده کنیم نیروگاه بوشهر 700 تا 800 میلیون دلار برای ما صرفه‌جویی نفتی دارد و قریب به چهار میلیون بشکه نفت برای تولید انرژی تولید می‌کنیم که حدودا 400 میلیون دلار برای ما هزینه دارد.


رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه دشمن ابهام دیگری را مبنی بر اینکه چرا جمهوری اسلامی لجاجت می‌کند ابراز داشت: این سخن مانند این است که جمهوری اسلامی می‌خواهد مانند بچه لجوج باشد. این موضوع از ابهامات شیطنت‌آمیزی است که دشمن با آگاهی در حال رواج آن است زیرا ابزار قوی دارد.


وی در ادامه افزود: ما در سال 2003 برای اولین بار آمادگی خود را اعلام کردیم که شفاف‌سازی کنیم و به آنان اجازه دادیم تا فراتر از حد معمول بازرسی کنند و ما پروتکل الحاقی را امضاء کردیم که آنان دوبار از پارچین بازدید کردند و در واقع در دو نیم سال ما به عهد وفادار بودیم اما آنان وفای به عهد نکردند همین موضوع باعث شد تا فعالیت‌ها را مجدد آغاز نمودیم. در سال 88 تا 89 بیانیه تهران مطرح شد ما هیچ گاه به دنبال 20 درصد غنی‌سازی نبودیم زیرا اگر این گونه بود به آژانس نامه ارسال نمی‌کردیم. غربی‌ها گفتند که مواد لازم از طریق کشورها به شما داده می‌شود و باید این تغییرات درحکومت شما ایجاد شود.


صالحی ادامه داد:‌ در بیانیه تهران مقرر شد طبق این بیانیه عمل کنیم اما آنان سه روز بعدقطعنامه تحریم را در شورای امنیت به رای گذاشتند زمانی که شهریاری شهید شد قریب به 5 هزار سانتریفیوژ داشتیم و 1500 کیلو اورانیوم غنی‌سازی شده داشتیم اما امروز که سه سال از شهادت شهید شهریاری می‌گذرد 19 هزار سانتریفیوژ و هفت کیلو اورانیوم غنی‌سازی شده داریم همچنین 15 نوع رادیودارو تولید کردیم که سه سال گذشته در ایران موجود نبود.


رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه چرا امروز دشمن راحت‌تر جلو می‌آید گفت: با وجود اینکه دشمنان ارزش دارایی مردم را به دلار یک سوم کرده‌اند اما مردم درانتخابات شرکت کردند زیرا آنان فهمیده‌اند که مردم ایران مغرور هستند و سر خم نمی‌کنند و در این رابطه ما باید از بداخلاقی دست بکشیم و اینکه هر فردی بخواهد دیگری را بدنام کند و از ریشه بکند درست نیست. باید مبنای گفتمان مسئولان ما بیان حقیقت، راست‌گویی و درست‌گویی باشد که این موضوع انصاف را با خود به همراه دارد. نکته دیگر اینکه از غلو به دور باشیم ما ملت خوبی داریم اما یکسری عادت‌ها که دلایل تاریخی دارد غلو است و باید از آن پرهیز کنیم همچنین اینکه حرمت زبانمان رابدانیم حتی اگر با خصم سخن می‌گویم بازبانی که قرآن به ما می‌گوید سخن بگویم.


وی در ادامه افزود: ما باید امت واحده باشیم زیرا خیلی از اختلافات حقیقتا بچگانه است و اگر دشمن از در صلح برآمد ما باید از در صلح وارد شویم اما با چشم باز وهوشیار به همه جوانب توجه کنیم.


صالحی درباره تفاهم‌نامه اخیر میان ایران و کشورهای 1+5 مبنی بر اینکه چه چیز داده و چه چیز گرفته‌ایم خاطرنشان کرد: ما می‌توانستیم در شرایط بهتری باشیم و می‌توانستیم به تفاهم‌نامه را به‌گونه‌ای قوی تر در جهت منافع ملی تنظیم کنیم اما دلایلش برای روزی که اقتضاء تاریخ است و می‌شود مسائل را باز کرد را را بیان می‌کنیم زیرا اکنون امکان گفتن آن نیست. باید بدانیم ملت راه را باز کرده است و مهم‌تر از همه چیز این است که در این رابطه اتمام حجت کرده‌ایم و اگر آنان زیر توافق‌نامه بزنند ملت می‌داند که حکومت و رهبری و نظام هر آنچه را که باید انجام داده پس اتمام حجت می‌شود که اگر روزی خواستند با ما مقابله کنند ملت خواهند گفت دولت و نظام هر آنچه که در دست را داشت را به کار گرفت در این صورت حماسه‌ای بالاتر از جنگ تحمیلی انجام خواهد شد.


رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اینکه ما اساس تولید 20 درصدغنی‌سازی هسته‌ای را نداشتیم آنان نیاز ما را تأمین نکردند پس تولید کردیم خاطرنشان کرد: برخی چیزها گلوگاه استراتژیک است که باید تولید شود. در این بیانیه ما مشکلی بابت راکتور اراک نداریم آنان می‌گویند اراک باید متوقف شود زیرا اراک منشأ تولید پلوتونیوم است که می‌تواند در بمب هسته‌ای استفاده شود اما این استدلال نیست زیرا در زمینه غنی‌سازی نیز می‌توان این کار را انجام داد و این راکتور پلوتونیوم که به درد سلاح هسته‌ای بخورد نیست.


وی درادامه افزود: راکتور اراک دستاورد علمی کشور است و اگر نمی‌خواهند داشته باشیم به این دلیل است که هیچ گاه پرونده هسته‌ای ایران هیچ گاه به حالت عادی درنیاید. غرب نمی‌خواهد بگذارد پرونده هسته‌ای ایران عادی شود و این خط قرمزی است که رهبری فرمودند که عدول از آب سنگین مانند عدول از غنی‌سازی است.


صالحی با بیان اینکه در ان ‌پی‌تی حق کشورها برای غنی‌سازی مطرح نشده دروغی بزرگ است گفت: تولید انرژی صلح‌آمیز به همراه همه لوازمش باید تولید شود و یکی از لوازم نیروگاه سوخت است. در این رابطه مجلس به ما تکلیف کرده تا 20 هزار مگاوات نیرگاه هسته‌ای در کشور داشته باشیم و اکنون درحال مذاکره با روسیه در این بابت هستیم و امیدواریم در سال آینده شاهد کلنگ‌زنی آب شیرین کن در بوشهر باشیم. همچنین درآینده آمادگی تولید چهار هزار و یا پنج هزار مگاوات انرژی را داریم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
بدون نام
-
۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۱۸:۱۹
مطلب زير پيگيري خيام نامه نشريه محلي نيشابور از تعطيلي دفتر خبري صدا و يسماي اين شهرستانه:


واکنش روابط عمومي صدا و سيما به برخورد با نماينده اين سازمان در نيشابور:
خبرنگاران از هويتي مستقل برخوردارند و حتي در صورت اشتغال، متاثر از هيچ دستگاهي نمي باشند
دستور فرماندار مبني بر عدم همکاري ادارات شهرستان با نماينده رسمي صدا و سيما
تصرف در تجهيزات خبرنگاران ما، به عنوان تصرف در اموال صداوسيما، قابل پيگرد است

در شماره گذشته نشريه به پشت پرده هاي تعطيلي دفتر صدا و سيما در نيشابور اشاره کرديم و طي مکاتبه اي، سوالاتي نيز از سازمان صدا و سيماي خراسان رضوي پرسيده شده بود که پاسخ آن تا زمان چاپ نرسيد، لکن در شماره حاضر علاوه بر اشاره به ابعاد تازه اي از اين لج بازي کودکانه با مداخله اعضاي دفتر يک ن
0
0
بدون نام
-
۰۹ آذر ۱۳۹۲ - ۲۰:۳۶
آقاي ضالحي ، انصراف از صنعت غني سازي ، چه 20 و چه 3 تا 5 درصد مرهون چه کسي يا کساني است؟
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار