سروناز حر در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: از نیمه دوم سال 70 نشریه «دختران ایران زمین» به همت دانشجویان دانشگاه الزهرا فعالیت خود را آغاز کرد. این نشریه دارای 5حوزه خبری است که در زمینه فرهنگ و هنر، اجتماعی، سیاسی صنفی و اقتصادی به فعالیت می پردازد؛ البته سرویس فرهنگ و هنر بیشترین قسمت نشریه را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: نشریه گاهی به صورت دو ماهنامه و برخی اوقات نیز به صورت فصلنامه منتشر می شود؛ علاوه بر انتشار نشریه به صورت مکتوب دو سال گذشته سایتی را به نام دختران ایران زمین راه اندازی کردیم که در آن مطالب نشریه را قرار می دهیم؛ چرا که می خواهیم از این طریق مخاطبین اینترنتی خود را حفظ کنیم، از این رو سایت به صورت یک روز در میان به روز رسانی می شد؛ اما در حال حاضر 4 ماه است که سایت به دلیل طراحی مجدد غیر فعال شده و به دلیل مشکلات مالی، این مدت زمان طولانی شده اما نهایتا تادو هفته آینده آماده خواهد شد.
سردبیر نشریه «دختران ایران زمین» در ادامه اظهار داشت: به غیر از نشریه «دختران ایران زمین» یک سری ویژه نامه هم طراحی کرده و به مناسبت های مختلف در اختیار دانشجویان قرار می دهیم، به عنوان مثال به مناسبت دهه محرم ویژه نامه «عقیله» با محوریت بانوان عاشورایی ویژه نامه ورودی های جدید دانشگاه، «دفاع مقدس»، «روز عرفه»، « اردوی مشهد» و غیره از قبیل ویژه نامه هایی هستند که در کنار نشریه دختران ایران زمین منتشر کرده ایم و خوشبختانه با استقبال خوبی از سوی دانشجویان روبرو شده اند.
حر گفت: نشریه ما در هفتمین دوره جشنواره نشریات فرهنگی دانشجویی کشوری رتبه چهارم را بدست آورده و در هشتمین دوره آن موفق به کسب رتبه سوم شده است؛ علاوه بر آن در جشنواره های داخلی نشریات دانشجویی دانشگاه الزهرا هر دوره رتبه اول را کسب کرده و در زمینه های سرمقاله، داستان نویسی، مصاحبه و گزارش موفق به کسب چندین رتبه برتر شده است.
وی با بیان اینکه محوریت اصلی نشریه «دختران ایران زمین» فرهنگی است، اظهار داشت: مطالب در همه حوزه های نشریه رویکرد فرهنگی دارد؛ البته بیشترین مطالب نشریه را حوزه فرهنگی به خود اختصاص داده است.
سردبیر نشریه دانشجویی «دختران ایران زمین» در خصوص مشکلات نشریات دانشجویی تصریح کرد: اولین مشکل نشریه ما مسائل مالی در خصوص کاغذ وهزینه چاپ است؛ چرا که به دلیل هزینه بالای چاپ، چاپخانه فشار زیادی متحمل می شود و از طرفی گرانی کاغذ می طلبد که از نشریات حمایت های لازم صورت گیرد، به خصوص از نشریاتی که در جشنواره های دانشجویی برتر شده اند. طبیعتا هر دانشگاه نشریات زیادی دارد و وزارت علوم هم باید از آن ها حمایت کند، اما می تواند با در نظر گرفتن امتیازات تشویقی چاپ نشریاتی را که فعال بوده و در جشنواره ها عنوان برتر کسب کرده اند در اولویت قرار دهد.
حر در همین زمینه افزود: مسئولین از ما می خواهند که نشریه را فقط الکترونیکی منتشر کنیم، اما من معتقدم مکتوب هنوز جایگاه خاص خود را دارد و اگر بخواهیم نشریات در فضای مطبوعات دانشجویی نفس بکشند و به تاریخ نپیوندد برای چاپ نشریات مکتوب باید از ما حمایت شود؛ چرا که بیشترین بار گرانی کاغذ بر دوش دانشگاه ها است به ویژه دانشگاه الزهرا که نسبت به دانشگاه تهران بودجه فرهنگی کمتری دریافت می کند و در مقابل فعالیت دانشجویان ما نسبت به آن ها بیشتر است.
وی افزود: قبلا فصلنامه دختران ایران زمین» در 60 صفحه ارائه می شد؛ اما به دلیل گران شدن کاغذ مسئولین اجازه چاپ بیش از 24 صفحه را به ما نمی دهند. همچنین یکی دیگر از مشکلات ما رنگ نشریه است، نشریه به صورت سیاه سفید چاپ می شود؛ چون دستگاه چاپ دیجیتال بسیار گران است و نیز چاپخانه هایی که از این دستگاه برخوردارند مشمول حال ما نمی شوند. بعضا کیفیت چاپ خوب نیست؛ حتی بیشتر اوقات صفحه بندی نشریه بسیار خوب شده، اما وقتی چاپ می شود به دلیل کیفیت بسیار پایین جذابیت بصری ندارد.
سردبیر نشریه «دختران ایران زمین» در خصوص الکترونیکی شدن نشریات دانشجویی ابراز داشت: طبیعا نشریات اکترونیکی به نوعی صرفه جویی در زمان و هزینه است، اما در مرحله اول باید بسترسازی های لازم صورت گیرد. به عنوان مثال دانشجویانی هستند که تاکنون از اینترنت استفاده ای نداشته و در مقابل بعضا دانشجویانی هستند که از اینترنت استفاده های نادرست می کنند. من احساس می کنم دانشجو هنوز به آن مرحله نرسیده که بتوانیم نشریات را فقط به سمت الکترونیکی شدن پیش ببریم. بنابراین دراین زمینه باید فرهنگ سازی صورت گیرد که البته این امر نیازمند تبلیغات است. متاسفانه تاکنون برای نشریات الکترونیکی جشنواره و یا تبلیغاتی صورت نگرفته و هیچ گونه حمایتی از آن ها نشده است.
حر ادامه داد: موضوع بعدی دسترسی به اینترنت است، معمولا در خوابگاه ها سرعت اینترنت بسیار پاین بوده و دانشجویان برای استفاده اغلب به مشکل بر می خورند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم درست است که نشریه مکتوب زمان بر بوده و نیز نسبت به نشریات الکترونیک هزینه زیادی دارد؛ اما همیشه و در هر شرایطی برای دانشجو قابل دسترس خواهد بود.