شهلا بیات در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: بودجه بهداشت و درمان باید به اندازه کافی و لازم باشد یعنی هم در زمینه بهداشتی و هم در زمینه سلامت بودجه لازم را باید در اختیار داشته باشیم.
وی افزود: دولت و مجلس باید تلاش کنند که بودجه وزارت بهداشت به مقدار نیاز واقعی نزدیک شود.
بیات با اشاره به بودجه واقعی وزارت بهداشت گفت: مقدار واقعی بودجه این حوزه باید حدود 19 هزار میلیارد تومان باشد.
وی با اشاره به بحثهایی که در مورد بودجه وزارت بهداشت صورت گرفته است، گفت: بحثهایی در وزارتخانه، در کمیسیون بهداشت کمیسیون بودجه و کمیسیون راهبردی داشتیم و در نهایت توانستیم تا حدودی بودجه مورد نیاز را تامین کنیم که به 17 هزار میلیارد تومان رسید.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در این کمیسیون و در وزارتخانه تنها نباید به بودجه توجه کرد، بلکه مدیریت صحیح اهمیت بیشتری دارد، در صورتی که بودجه در مسیر درست استفاده نشود باز هم مردم در زمینه بهداشت و درمان با مشکل روبرو میشوند.
وی تصریح کرد: بودجه و منابع مالی باید به اندازه نیاز مردم باشد و در کنار تمام این موضوعات باید بودجه به درستی هدایت و مدیریت شود، تنها در این صورت است که با تمام محدودیتها و موانع موجود می توانیم بیشترین بهرهوری را داشته باشیم.
نماینده مجلس با اشاره به مدیریت نامناسب اظهار کرد: زمانی که به بخش سلامت میلیاردها تومان بودجه تعلق بگیرد ولی مدیریت درست نباشد انگار که سرمایه کشور کامل از بین رفته است.
وی در ادامه بیان کرد: بودجه سلامت نسبت به سال گذشته کاهش پیدا نمیکند و افزایشی نخواهد داشت.
بیات در مورد افزایش درآمدها بیان کرد: در نظر گرفته شده که حقوق کارکنان 15 درصد افزایش داشته باشند و براساس همین میزان، بودجه جاری افزایش می یابد اما در سایر زمینهها تلاش شده اگر افزایشی وجود ندارد کاهشی هم نداشته باشد.
وی افزود: مواردی که برای مردم اهمیت زیادی دارد، غذا، امنیت و سلامت است که باید به این به سه حوزه توجه بیشتری شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار کرد: مهم این است که بودجه سلامت تامین شود و اینکه از ردیف نهم به سوم برسد، اهمیتی ندارد.
وی با اشاره به مدیریت سلامت بیان کرد: مشکلاتی که در جامعه به وجود میآید تنها توسط وزیر بهداشت قابل حل نیست بودجهای که در دانشگاهها بیمارستانها و مراکز بهداشتی هزینه میشود باید دقت یبشتری کرد و مدیریت این بودجه اهمیت دارد.
بیات با اشاره به بودجهای که در بیمارستانها هزینه میشود گفت: بودجه در بیمارستانها بدون حساب و کتاب خرج میشوند و مشخص نیست در چه زمینهای این بودجه هزینه میشود و کنترلی بر روی آن صورت نمیگیرد.
وی با اشاره به مصرف دارو اظهار کرد: در مورد وارد کردن و استفاده از دارو باید دقت بیشتری شود چون سالیانه میلیاردها تومان بابت دراوهایی مثل آنتیبیوتیک هزینه میشود این درحالی است که میزان مصرف کشور ما از بسیاری از کشورهای جهان بالاتر است.
نماینده مجلس گفت: 3/2 هزینهای که بابت دارو پرداخت میشود برای بیماران صعبالعلاج و داروهای وارداتی خرج میشود در صورتی که باید در زمینه تولید داروهای داخلی تلاش شود.
وی در مورد واردات دارو گفت: نیازی نیست داروهای وارداتی حتما داروهایی برند و از کارخانه های معروف دنیا باشند و اگر داروهای چینی هم باشد صدمهای به روند درمان بیماران وارد نمیشود.
بیات در مورد بودجه انقباضی گفت: بودجه سلامت نمیتواند به صورت انقباضی اجرا شود و باید تمام مواردی که نیاز هست در بودجه لحاظ کنند ولی در مورد بودجه عمرانی محدودیتهایی صورت گرفته است.