علی اصغر پیوندی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» گفت: دولت باید به بودجه وزارت بهداشت توجه ویژهای داشته باشد و تخصیص این بودجه در قسمت های مختلف نیز دارای اهمیت است.
وی افزود: واقعیت این است که نظام سلامت «نظام مغفول شده» تلقی میشود و باید به سخن رهبری که فرمودند: «سلامت باید اولویت اول کشور باشد.» توجه شود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گفت: دیدگاه ما در اختصاص بودجه سلامت، باید تغییر کند و وزارت بهداشت باید به عنوان وزارتخانه اصلی تلقی شود.
وی در ادامه تصریح کرد: اگر بودجه سلامت بخواهد همانند سالهای قبل در ردهها و ردیفهای سوم یا چهارم قرار بگیرد، وضعیت سلامت مردم از این بهتر نمیشود و ما نخواهیم توانست رضایتمندی مردم را در بخش سلامت تامین کنیم.
پیوندی با اشاره به مشکلاتی که نظام سلامت هم اکنون با آن مواجه است، بیان کرد: مشکلات عدیدهای در درمان، در بهداشت و همچنین در آموزش و پژوهش داریم که با این بودجه اندک و انقباضی برطرف نمیشود.
وی افزود: نگاه جدی باید به نظام سلامت داشته باشیم که اگر نگاه ما اصلاح شود ما میتوانیم با اصلاح بودجه در مسیری قرار بگیریم که مشکلات را به آرامی کاهش دهیم.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گفت: بودجه انقباظی که برای 4سلامت در نظر گرفته اند وضعیت سلامت مردم را از وضعیتی که در حال حاضر دارد، وخیم تر و بدتر می کند.
وی با اشاره به ارتقاء سلامت مردم، اظهار کرد: بودجه تنها عامل ارتقاء سلامت مردم نیست ولی عامل مهمی در بهبود سلامت مردم به حساب می آید، یعنی ما در مدیریت، باید ساختار را عوض کنیم و بودجه در عوض کردن ساختار نقش اساسی را دارد.
پیوندی ادامه داد: اگر بودجه دولت کم است به تمام سازمان ها و وزارت خانه ها تسری پیدا می کند اما نظام سلامت کمتر باید متضرر بشود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با اشاره به دیدگاه مقام معظم رهبری، گفت: بودجه سلامت باید در رده بندی اول قرار بگیرد ( این دیدگاه و نظر مقام مظم رهبری است) اما متاسفانه سال ها است که وضعیت بودجه سلامت تغییری نکرده است. امیدواریم در سال 93، بودجه این وزارتخانه بیشتر شود.
وی ادامه داد: با انسان سالم می توانیم امنیت را در کشور برقرار کنیم و اگر مردم سلامت نباشند، برنامه های تمام سازمان ها و نهادها از میان می رود.
پیوندی بیان کرد: توسعه پایدار به داشتن انسان سالم است، بودجه وزارت بهداشت، اولویت نهم در میان وزارتخانه هاست، که این جای تأسف دارد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در پایان گفت: وزیر بهداشت به عنوان سکان دار این وزارتخانه بارها اعتراض خود را نسبت به تعیین بودجه اعلام کرده است و ما نیز نسبت به این بودجه تعیین شده معترض هستیم و امیدواریم که دولت و مجلس بتوانند بودجه وزارت بهداشت را از اولویت 9 به اولویت اول تا سوم برسانند، اگر این دیدگاه اصلاح شود مطمئناً نظام سلامت در سال های بعد پیشرفت های بسیاری خواهد کرد.