به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، حسن صدقی شب گذشته در دیدار روسای دانشگاههای آذربایجان غربی با استاندار گفت: دانشکده علوم با 54 رشته تحصیلی دارای بیشترین تعداد رشته و به تبع آن دانشجوست و دانشکده های کشاورزی و فنی و مهندسی در رتبه های بعدی قرار گرفته که در دانشکده های جدید التاسیس و مرکز شهید باکری میاندوآب در حال افزایش تعداد رشته و دانشجو هستیم.
وی با اشاره به اینکه امسال تعداد دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای دانشگاه ارومیه به 6500 نفر افزایش یافته است، ادامه داد: دانشجویان این مقاطع از طریق آزمون سراسری کنکور، جذب نخبگان دانشجو، تبدیل دانشجویان خارج به داخل توسط پردیس جذب می شوند.
رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه امسال از طریق آزمون کنکور سراسری در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا 1300 دانشجو جذب شدند، بیان داشت: این دانشجویان در 96 رشته کارشناسی ارشد و 64 رشته مقطع دکترای تخصصی مشغول به تحصیل هستند که درصدد توسعه تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه هستیم.
صدقی از احداث 200 هزار متر مربع فضای آموزشی و آزمایشگاهی در دانشگاه طی چند سال اخیر خبر داد و با بیان اینکه ایجاد فضاهای آموزشی مناسب و جذب هیئت علمی از راهکارهای افزایش تعداد رشته های تحصیلات تکمیلی است، گفت: وزارت علوم همه گزینه های امکانات سخت افزاری و نرم افزاری را برای اعطای مجوز راه اندازی رشته های کارشناسی ارشد و دکترا بررسی می کند.
وی از راه اندازی 10 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا در این دانشگاه طی آینده نزدیک در صورت موافقت وزارت علوم خبر داد و گفت: افزایش تعداد رشته های مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا جزو سیاستهای اصلی دانشگاه ارومیه طی سالهای اخیر است.
رئیس دانشگاه ارومیه با بیان اینکه طی پنج سال گذشته کمتر از 10 رشته در مقاطع کاردانی و کارشناسی راه اندازی شده ولی در مقاطع ارشد و دکترا بالغ بر 50 رشته جدید راه اندازی شد، ادامه داد: بر اساس برنامه پنجم توسعه کشور حداقل 35 درصد کل جمعیت دانشجویی از مقاطع تحصیلات تکمیلی دکترا و کارشناسی ارشد باید باشد که در این راستا با افزایش اعضای هیئت علمی سالانه 20 تا 30 رشته جدید در این مقاطع در دانشگاه ارومیه راه اندازی می شود.
صدقی توسعه دانشگاههای غیر انتفاعی را یکی از بهترین راهکارهای توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای مادر دانست و گفت: با افزایش و توسعه فعالیت های این دانشگاه ها و جذب تربیت دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی می توان نسبت به افزایش دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های مادر برنامه ریزی تحصیلی داشت.
وی از جذب 500 دانشجو برای دوره های تحصیلات تکمیلی پردیس دانشگاهی طی سال تحصیلی جدید خبر داد و با اشاره به راه اندازی 16 رشته دکترا و 23 رشته در مقطه کارشناسی ارشد دوره های تحصیلات تکمیلی در پردیس دانشگاهی گفت: در این راستا امسال 500 دانشجو برای تحصیل در این مقاطع جذب شدند.