کد خبر:۲۸۱۹۴۰
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قوچان:

روغن تازه زیتون به عنوان ضد درد و تورم عمل می‌کند

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قوچان گفت: روغن تازه کاملا طبیعی زیتون همانند داروی شیمیایی ایپوپروفن عمل کرده و به علت دارابودن خاصیت آنتی بیوتیک طبیعی به عنوان ضد درد و تورم عمل می‌کند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»از مشهد، شراره محسنی صبح امروز در همایش علمی با عنوان «تحقیقات نوین در شیمی دارویی» در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد قوچان بیان داشت: شیمی دارویی یک گرایش گسترده از ارائه دو علم شیمی و زیست است که برای سنتز و جداسازی مواد شیمیایی در دارو و تعیین ساختار ترکیبات دارویی استفاده می‌شود.

 

وی با بیان اینکه دارو ماده‌ای است که به وسیله واکنش شیمیایی تغییراتی در کارکرد زیستی ایجاد می‌کند، افزود: گاهی ممکن است دارو به عنوان سم در بدن استفاده شود و این به دلیل آن بوده که استفاده درست از ترکیبات دارویی به اثربخشی دارو و درمان بهتر کمک مؤثری می‌کند.

 

این استاد دانشگاه آزاد قوچان با بیان اینکه هر ترکیب دارویی توسط یک گیرنده که از نظر شیمیایی همخوانی کاملی با دارو دارد در بدن دریافت می‌شود، تصریح کرد: مهمترین منشا تولید دارو منابع طبیعی گیاهی یا جانوری بوده مثل عصاره گیاه آلوئه ورا که برای درمان بیماری‌های پوستی به کار برده می‌شود.

 

محسنی تاکید کرد: دارویی مانند پنی‌سیلین را نمی‌توان بصورت خوراکی مصرف کرد؛ زیرا هنگام ورود به معده با اسید معده ترکیب و تخریب شده در نتیجه برای استفاده به صورت خوراکی با دارویی مثل آموکسی‌سیلین ترکیب می‌شود.

 

عضو هیات علمی گروه شیمی‌کاربردی دانشگاه آزاد قوچان گفت: شیمی دارویی به رابطه و ساختار میان داروها و فعالیت آنان در بدن، واکنش‌های انجام دهنده، مراحل جذب و مکانیزم آن و دفع دارو می‌پردازد.

 

وی با اشاره به اینکه امروزه داروها به سه روش شیمیایی، غیرانحصاری و بین المللی و تجاری نام‌گذاری می‌شوند، تصریح کرد: نام غیر انحصاری و بین‌المللی توسط سازمان بهداشت جهانی انجام شده و یادگیری این نام‌های عمومی می‌تواند به تعلق داروها در گروه‌های مخلتلف دارویی و شناخت بیشتر آنها کمک کند.

 

محسنی ادامه داد: شیمی محاسباتی در کنار شیمی دارویی مطرح می‌شود که می‌تواند به کمک رایانه و شبیه‌سازی تولید یک دارو و مکانیزم عملکرد داروها با یکدیگر به شناخت بیشتر آنها و استفاده درست از آنان کمک شایانی کند.

 

عضو هیات علمی گروه شیمی‌کاربردی دانشگاه آزاد قوچان تصریح کرد: هر ترکیب شیمیایی با کامپیوتر با عوامل مختلف وارد واکنش شده و اثرات آن مشاهده می‌شود در نتیجه می‌توان برای کمترشدن خطا ابتدا دارو با نرم‌افزار و بصورت مجازی طراحی و سپس بصورت تجربی تولید شود.

 

وی با بیان اینکه امروزه داروهای گیاهی از اهمیت بالایی برخوردار شده‌اند، خاطرنشان کرد: گیاهان دارای یک یا چند اندام، حاوی ماده مؤثر بوده که می‌توان با استخراج، برای تولید داروی گیاهی از آنان استفاده کرد.

 

محسنی ادامه داد: روغن تازه کاملا طبیعی زیتون همانند داروی شیمیایی ایپوپروفن عمل کرده و به علت دارابودن خاصیت آنتی بیوتیک طبیعی به عنوان ضد درد و تورم عمل می‌کند.

 

عضو هیات علمی گروه شیمی‌کاربردی دانشگاه آزاد قوچان تصریح کرد: فناوری نانو در داروسازی نوین نقش مهمی ایفا می‌کند به گونه‌ای که این فناوری می‌تواند با رساندن یک دارو در مدت زمان معین و دُز کنترل شده تاثیر چشمگیری را در بهبود بیماری به نمایش گذارد.

 

وی ادامه داد: بیماری آلزایمر یک واکنش شیمیایی است که در داخل سلول‌های مغز با تولید یک ماده سمی تمام سلول‌های مغزی نابود و این بیماری بوجود می‌آید.

 

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد قوچان گفت: انجام پژوهش‌های کاربردی و بنیادی در سنتز داروهای جدید، توسعه فرآورده‌های حاصل از گیاهان دارویی، بسترسازی مناسب برای پژوهش در زمینه‌های نو مانند داروسازی بالینی و تجویز منطقی داروها و اقتصاد دارویی از اهداف شیمی دارویی به شمار می‌آید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار