کد خبر:۲۸۱۹۸۷
عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد:

فرهنگ جامعه از عوامل تأثیرگذار در گرایش به اعتیاد است

عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی گفت: اگر در جامعه‌ای به فرهنگ و فرهنگ سازی اهمیت ویژه‌ای داده شود احتمال گرایش به مصرف مواد مخدر کاهش می‌یابد.

به گزارش گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»، صالحی در جشنواره «اعتیاد» در دانشگاه فردوسی مشهد که توسط کانون حس هفتم این دانشگاه برگزار شد، گفت: موفق بودن و احساس موفقیت در زندگی داشتن یکی از قوی ترین و سالم ترین منابع تقویت کننده است که احساس رضایت را بوجود می آورد و هرچه احساس رضایت و شادکامی درونی در انسان بالا باشد، میزان گرایش به مصرف مواد مخدر کم خواهد بود.

 

 وی با اشاره به عوامل تأثیرگذار در گرایش به اعتیاد  بیان داشت: در بسیاری از رفتارهای اعتیادی، ژن ها و وراثت می تواند نقش داشته باشد؛ به طوری که در خانواده هایی که والدین اعتیاد به مواد مخدر دارند، فرزندان آن‌ها به طور ژنتیکی تمایل به مصرف مواد مخدر خواهند داشت.


 این استاد دانشگاه گفت: فرهنگ جامعه از دیگر عوامل تأثیرگذار در گرایش به اعتیاد است، اگر در جامعه ای به فرهنگ و فرهنگ سازی اهمیت ویژه ای داده شود و افراد آموزش های لازم را درمورد پیشگیری از رفتارهای پرخطر اجتماعی بینند، احتمال گرایش به مصرف مواد مخدر بسیار کمتر خواهد بود.
 

صالحی گفت: افراد به دو دلیل تنوع طلبی و افزایش ظرفیت تحمل خود به مصرف مواد مخدرگرایش پیدا می کنند که دسته دوم احتمال درمانشان نسبت به دسته اول کمتر است.
 

وی با اشاره به اینکه فقدان منابع حمایتی لازم در جوامع از عوامل افزایش گرایش به مواد مخدر است، گفت: در جوامعی که استرس های ادراک شده بالاست و فاقد مهارت های حل مسئله و منابع حمایتی لازم برای حل مشکلات می باشند، احتمال مصرف مواد مخدر بالاست و به طور طبیعی گرفتاری های اجتماعی مانند جرم جنایت، درگیری ها، دزدی و طلاق بالاست.
 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار